• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

THY Dubai'de 30'cu yılında-3

THY Dubai'de 30'cu yılında-3
Arabian Travel Market-ATM 20’inci yaşını kutlarken Türk Hava Yolları Dubai’ye uçuşunun 30’cu yılını kutluyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
DUBAI
- Dubai’de düzenlenen Ortadoğu’nun en büyük fuarı, Arabian Travel Market-ATM 20’inci yaşını kutlarken Türk Hava Yolları Dubai’ye uçuşunun 30’cu yılını kutluyor.
Her yıl giderek büyüyen ATM’ye bu yıl 87 ülkeden 2500 kuruluşun Arabian katılırken Türkiye’nin önemli turizm kuruluşları ile yer aldı.

BÖLGEDE DEV YATIRIMLAR
Dünya Turizm Örgütü-UNWTO’nun 2030 yılı için 1.8 milyar turiste ulaşılacağını bildirdiği dünya turizm pazarında her yıl giderek büyüyen ATM Fuarı önemli yer tutuyor. Fuarın bölgesel olarak 2013'de seyahat turizmine 76.6 milyar dolar katkıda bulunacağı ve bu rakamın yüzde 4.2 oranında artacağı bildirildi. Bölge turizminde rol model olan BAE'nin 2012'de ekonomisinin yüzde 14 oranında büyüdüğü, 2013'te yüzde 3.2 oranında büyüme kaydedildiği belirtildi. 2012'de 22.5 milyar dolarlık pazara ulaşan BAE turizminin havayollar uçuşları artmasıyla ulaşımdan yaklaşık yüzde 12'lik paybeklendiği bildirildi. Bu arada yapılan yatırımlarla bölgede otel odası kapasitesinin 2016'ya kadar yüzde 5.3 oranında artacağı öngörüldü. Umman'da 5.331 odaya yıl sonuna kadar 2 bin oda daha ekleniyor.Katar'da 65 milyar dolarlık yatarımla 2022 FIFA World Cup'a hazırlanıyor. 85 bin yeni otel odası ile 3.7 milyon ziyaretçi hedefleniyor. Suudi Arabistan iç turizm için Cidde'de ciddi yatırımlar yapıyor. Nac ve Umre turizmi için 212'de 16.5 milyar dolarlık yatırım yaptı.2022'de yüzde 4 büyüme hedefliyor.Turizm bölgenin ana işi haline gelirken gelecek 10 yılda toplam 80 milyar dolarlık yatırımla havalimanı, demiryolları yapılıyor.

THY DUBAI’DE 30’CU YILINI KUTLUYOR
Türkiye ile Dubai arasında hava trafiği yüzde 36 oranında büyürken Türk Hava Yolları Nisan ayında yeni ofisini açtı. Dubai’nin büyüyen hava trafiğinde önemli bir ulaşım hattına sahip olan THY, bu yıl Dubai seferlerine başlamasının 30’uncu yılını kutluyor. THY haftada 14 uçuşla Birleşik Arap Emirlikleri’ni 98 ülkede 221 noktaya bağlıyor.

YOLCULAR THY’Nİ ÖDÜLLENDİRİYOR
THY’nin Dubai Müdürü Ayşe Mısırlı Mirza şunları anlattı: “BAE’ye iş ve seyahat için gelenlerin sayısında artış oldu. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler arttıkça uçaklarımızdaki business class bölümlerine talepler arttı. Seyahat endüstrisi son 30 yılda büyük gelişmeler gösterdi. Uygun fiyat, iyi hizmetle yolcularımız bizi ödüllendiriyor. İstanbul’a yapılacak yeni havalimanı ile yolcu kapasitesi 250 milyon yolcuya ulaşırken THY ile Ortadoğu’nun hava trafiğine rahatlama gelecektir.”

dubai-atm-thtdc1.jpg
THTDC'nin Makateb Loung'u Türkiye'den sağlık turizmi isteyenlerle dolu

dubai-atm-thtdc1a.jpg

dubai-atm-davut-emin.jpg
Tigris Travel'dan Davut Günaydın, THTDC Başkanı Emin Çakmak'ı ziyaret etti.

dubai-atm-emin-levek-yunus.jpg
THTDC Başkan Yardımcısı Leven Baş, THTDC Başkanı Emin Çakmak, THTDC Termal Grup Başkanı Yunus Gürkan

THKDC ÖZEL LOUNGE’DA TANITIM YAPIYOR

Plaza Turizm, Karnak Travel, Türk Hava Yolları gibi kuruluşlar özel standlarda yer alırken, bir çok kuruluş bakanlık standında tanıtım yaptılar. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Ajman Şeyhi’ne ait “Makateb Lounge”ı kiralayarak farklı tanıtım yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel temsil ederken TÜROB, TÜRSAB gibi turizmin sivil toplum kuruluşları bakanlık standında yer aldılar.”

dubai-atm-turob-ozkan.jpg
Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, Özkan Altıntaş, Taksim Ramada Hotel Genel Müdürü Ali İmdat Uçar

dubai-atm-medicalpark.jpg
İzmir Medical Park Genel Müdürü Veysi Kubba ve Genel Koordinatörü Op. Dr. Zafer Beken, İstanbul Uluslararası İlişkiler Bölümü' Pazarlama Müdürü Esam Zeynel
 
dubai-atm-alkoclar.jpg

dubai-atm-deniz.jpg

dubai-atm-ekrem-cagatay.jpg
Çağatay Yolda Programından Çağatay Şahin, Serpil Türkekul, Fez Travel'dan Ekrem Usta, Özkan Altıntaş

dubai-atm-gural2.jpg
NG Güral Afyon Satış Müdürü Cenker Yılmaz, NG Güral Sapanca Genel Müdürü Tezcan Özdemir, NG Güral CEO’su Kamil Berk, NG Güral Afyon Genel Müdürü Kadir Ay

dubai-atm-ozkan-davut-fettahoglu.jpg
Tigris Travel sahibi Davut Günaydın, Şükrü Fettahoğlu, Özkan Altıntaş

dubai-atm-plaza-volkan.jpg
Plaza Turizm Başkanı Serdal Can, Özkan Altıntaş, Volkan Çavuşoğlu

dubai-atm-ziya.20130508000234.jpg
Karnak Genel Müdürü Erhan Çakay, TUROB Müdürü İsmail Taşdemir, Fez Travel sahibi Ekrem Usta, Ramada Asya Müdürü Ziya Altınay

dubai-atm-umit.jpg
Woldring Travel'in sahibi Ümit Aksoy fuara gelenlere "Dubai uzmanı" olarak hizmet verdi

dubai-atm-atout-france1.jpg
Atout France ve Air France Dubai ekibi Çağatay Yolda ekibiyle birlikte.

dubai-atm-atout-france1e.jpg
Türkiye televizyonlarının sevilen programı "Çağatay Yolda" programının yapımcısı Çağatay Şahin, Dubai Atout France'dan Chahine Mikdam, turkiyeturizm.com'dan Özkan Altıntaş, Çağatay Yolda ekibinden Serpil Türkekul, Air France-KLM Abu Dabi Satış Müdürü Manoj Bisht Dubai ATM'de buluştular.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.