• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Bayramda Karadeniz keşfi

Bayramda Karadeniz keşfi
Karadeniz’i keşfe çıkmak isteyenler için Odeon Tours, bayram tatilini fırsat bilerek dolu dolu bir program hazırladı.

İSTANBUL- Karadeniz’i keşfe çıkmak isteyenler için Odeon Tours, bayram tatilini fırsat bilerek dolu dolu bir program hazırladı. Yeşilin her tonunun görülebileceği, tarihin içinde yolculuk yapıp onlarca güzel hikâye ve farklı lezzetlerle süslenmiş anının biriktirilebileceği rüya gibi bir tur seçeneği sunuluyor.
Odeon Tours, tek bir turda 11 farklı şehri görüp, yazın bunaltıcı sıcaklarından uzaklaşmak ve masalsı bir dünyada keyifli bir yolculuk yapmak isteyenleri, bu bayram rotalarını Karadeniz’e yöneltmeye davet ediyor. 17 ve 18 Ağustos’ta yola çıkacak Karadeniz turlarından birine katılmak isteyen misafirlerin 444 0 684 numaralı Çağrı Merkezi’nden ya da www.odeontatil.com sitesinden rezervasyon yaptırmaları yeterli oluyor.

amasra-kalesi-22.jpg

DÜNYA’NIN GÖZÜ AMASRA

7 gece 8 gün sürecek olan tur kapsamında ilk durak Safranbolu olacak. Osmanlı tarzı yaşamın özenle korunduğu, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde de yer alan bu özel bölge, aynı zamanda meşhur dibek kahvesiyle beraber tadılabilecek Safranlı lokumlarıyla da belleklerde yer edecek. Bir sonraki durak, nefis balıkları ve güzel salatalarıyla midelere; Fatih’in Dünya’nın Gözü olarak tanımladığı koyu ve sıra dışı doğal güzellikleriyle de seyir zevkine hitap edecek Amasra olacak.
Saat kulesiyle meşhur Kastamonu, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktığı şehir Samsun, Tarihi Ceza Evi’ne sahip Sinop, Kurtuluş Savaşı kahramanı Topal Osman’ın memleketi Giresun rotada bulunan diğer iller olacak.

trabzon-sumela.jpg

TRABZON’UN GÜZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMEZ

Trabzon’da ilk olarak Karadağ’ın eteklerine oyularak inşa edilmiş olan Sümela Manastırı gezilecek. ODOEN Tours rehberinin Manastır’daki freskleri anlatırken misafirleri insanlık ve dinler tarihinde özel bir geziye çıkaracak. Bir sonraki durak Karadeniz ve karasal iklimleri birbirine bağlayan Zigana Geçidi olacak.
Ertesi gün, Pontus Kralları Kommenosların taç giydiği Ayasofya Müzesi, sonrasında yöreye özgü el işçiliği sanatları Kazaziye ve Telkari’nin en güzel örneklerinin görüleceği atölye ziyaret edilecek. Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde kaldığı Atatürk Köşkü, bir sonraki adım olacak.

HORON GECESİ’YLE EĞLENİN
Muhteşem manzarası ile nefesleri kesecek olan Uzungöl’ü gördükten sonra misafirler, 2150 metre yükseklikteki Sultanmurat Yaylası’nda, bulutları ayaklarının altına alarak fotoğraf çekme imkânı bulabilecekler. Akşam yemeğinden sonra gerçekleştirilecek Horon Gecesi’yle de bulutların üzerinde dolaşan ayaklar yere vuracak.
Rize’de önemli geçim kaynaklarından biri olan Rize Bezi hakkında bilgi almak ve alışveriş yapmak için ziyaret edilecek olan Rize Bezi Atölyesi’nin ardından yeşilin her tonuyla bezenmiş bir yolculuk misafirleri bekliyor olacak. Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası, Gelin Tülü Şelalesi, Galer ve Şenlik Düzü doğal güzellikleriyle baş döndürecek.

KARADENİZ’İN LAZ VEGAS’I
Bayram tatilinde Karadeniz’e doğru, 899 TL’den başlayan fiyatlarla masal gibi bir yolculuk ta Hopa ve Artvin üzerinden Gürcistan’ın Laz Vegas’ı Batum’a ulaşılacak. Büyük Katedral, Botanik Bahçesi, sanat, etnografya ve tarih müzeleri ve Osmanlı’lardan kalan tek miras Orta Cami gezilecek. Son gün, dönüş yolunda Amasya’ya uğranacak ve Kommenos Kralları’nın mezarları ile Amasya Kalesi de ziyaret edilecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.