• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Sirha ve Bocuse d’Or İstanbul’da

Sirha ve Bocuse d’Or  İstanbul’da
İstanbul Kongre Merkezi'nda 7-9 Mart 2013'de Sirha ve Bocuse d’Or Türkiye Ve Avrupa'dan 150 katılımcı 15.000 profesyonel ziyaretçi buluşuyor.

İSTANBUL-  Sirha, Dünya Ağırlama ve Gıda Hizmet etkinliği, Sirha ve Bocuse d’Or ilk kez 7-9 Mart 2013’de İstanbul'da düzenleniyor. İstanbul Sirha fuarına Türkiye ve Avrupa'dan 150 katılımcı 15.000 profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Avrupa'nın en büyük gastronomi fuarlarından birisi olarak bilinen Sirha, iki yılda bir Fransa’nın Lyon kentinde düzenleniyor. Paris’te yapılan fuar 2200 yerli ve yabancı ürün standı yer alan 2011 fuarı 162,000 ziyaretçi ile 900 gazeteciyi ağırladı.
Uluslararası gelişmenin bir parçası olarak, Sirha, Türkiye’de mesleğin tüm aktörlerinin beklentilerini karşılayacak ilk büyük etkinlik olacak
Sirha fuarında simgeleşmiş iki büyük etkinlik yapılıyor: Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması Bocuse d'Or’un Türk mutfağı özel bölümü ve Omnivore, Genç Mutfak Festivali avant-gard Türk mutfağını “canlı” aşçılık sanatı gösterileriyle süsleyecek dünyaca ünlü şefler katılıyor. Bu etkinlikte önemli aktiviteler olarak yer alıyor.

sirha-istanbul-2.jpg

Sırha İstanbul; kapsamlı, yenilikçi otel, catering ve gıda ticareti fuarı oladrak sunuluyor.
Türkiye ve Avrupa'dan gelen yeme-içme ve ağırlama endüstrisinden 150 katılımcı, ithalatçı, distribütör ve üretici temsil edilecek. Gıda ürünleri ve malzemeler, alkollü ve alkolsüz içkiler, mutfak ekipmanları sergilenecek.
Pastane ve pasta pişirme için hammadde ve ekipmanları, cafe ürünleri ve ekipmanları, profesyonel giyim, sofra düzenleme ürünleri, aydınlatma, dekorasyon, otel ve restoran ekipmanları ve parçaları, hijyen ürünleri, yazarkasa çözümleri, yeni teknolojiler katılımcılara sunulacak.
Tüm restoranlar, oteller ve gıda ticaretinin profesyonelleri, tüm potansiyel ihtiyaçları kapsayacak olan bu kapsamlı fuarı keşfedecekler. Sirha İstanbul fuar alanında, Türk pazarına tamamen yeni olan uluslararası ürünler sergilenerek, katılımcıların beğenisine sunulacaktır.
Çevre dostu ürünler ve ekipman bölümü, su, enerji ve deterjan tüketimi konusunda duyarlı, Türkiye'de yeşil çözümleri uygulayan firmaların projelerini aktaracağı, ilgi çekici bir bölüm olarak fuarda yer alacak.

GASTRONOMİ SEKTÖRÜNDEKİ BEKLENTİLERE CEVAP VERECEK, BOCUSE D’OR TURKEY
Bocuse d'Or, dünyanın en prestijli gastronomi yarışmasıdır. Sirha İstanbul sahnesinde ilk kez Türk ulusal seçmeleri düzenlenecektir. Kazanan yarışmacı, Bocuse d'Or Avrupa finalinde (2014 yılında Stokholm-İsveç), Ocak 2015 yılında Fransa, Lyon Sirha’da yer alacaktır. Ülkedeki en iyi şefler bir araya gelecek ve yarışma bu alanda Türkiye'ye dünya çapında kapılarını açacaktır. Yarışmaya ünlü Türk şefleri; Murat Bozok (Mimmolett restaurant, İstanbul), Mehmet Gürs (Mikla restoran, İstanbul) ve Ali Ronay (Kempinski Hotel, Bodrum) tarafından başkanlık edilecektir.

OMNİVORE İSTANBUL
Etkinlikte, ünlü uluslararası şeflerden ve Türk yeteneklerden master-class gösteriler yer alacak, Dünya ve Türk mutfağının yaratıcı ve devrimci vizyonunu sunacaktır. Genç yetenekler, yerel ve uluslararası ünlü şefler Türk ve dünya mutfağının yenilikçi ve devrimci vizyonunu sunmak amacıyla 4 kişilik ekipler halinde, yemekler üzerine master sınıfları düzenleyecektir.
Bu etkinlikler bölgeden şeflerin dikkatini cezbedecek, heyecan yaratacak ve aynı zamanda basın mensuplarının ve kanaat önderlerinin ilgi odağı olacaktır.

SİRHA, GL EVENTS TARAFINDAN DÜZENLENİYOR
Organizasyon sektöründe bütünlüklü bir hizmet sunan ilk uluslararası grup olan GL Events dünya ölçeğinde üç büyük alanda faaliyet göstermektedir: Fuar, kongre ve etkinlik organizasyonu; farklı ülkelerdeki yerel etkinliklere organizasyon alanı tahsisi, etkinliklere her tür destek ve hizmet sunumu. Grup 2011 yılında 783 milyon € 'luk bir iş hacmine ulaşmış ve 90’ın üzerinde ülkede 3.700 farklı iş ortağı ile birlikte çalışmıştır.

SİRHA İSTANBUL ORGANİZASYON EKİBİ
SIRHA’nın Fransız organizasyon ekibi fuar, yarışma ve animasyon düzenleme alanındaki deneyimini bu etkinliği taşınıyor.
GL Events Türkiye Fuar ekibi ise bir yandan Türkiye pazarına ilişkin bilgisini etkinliğe katarken, bir yandan da Türkiye’deki partnerler ve işletmecilerle sıkı bir koordinasyon halinde, etkinliğin işleyişiniz üstleniyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.