• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 22 °C

Gençlere ‘Seyyah’ projesi başlıyor

Gençlere ‘Seyyah’ projesi başlıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları için "Seyyah" projesini başlatıyor.

ANKARA- Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla "Seyyah" Projesi’ ni başlatıyor.
26 Haziran – 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerimizin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesidir
Bilindiği üzere, "seyyah" kelimesi gezgin anlamına gelmektedir. Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir.
Bu proje kapsamında, ülkemizin 81 ilinden katılacak yaklaşık 100.000 gencimize, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı getirilmektedir.
Böylece, Seyyah Projesi, gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacaktır.
Bununla birlikte, muazzam bir kültürel mirasımız olduğu inkâr edilemeyecek bir gerçektir. Bu tarihi mirasın üzerinde yaşayan gençlerimizin tarihinden ve kültüründen haberdar olması, bu topraklar uğruna verilen mücadelelerimizi görerek, bizzat gezerek öğrenmesi, dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinden gençlerimizin mahrum kalmaması bakımından "SEYYAH" projesi çok büyük önem arz etmektedir.
Projeye kimler katılabilir?
Projenin başlangıç tarihi olan 26 Haziran 2012 tarihi itibariyle; 14-24 yaş aralığındaki gençler projeye katılabilir. Kız ve erkek dönemleri ayrıdır.

Proje hangi tarihlerde uygulanacak?
Projemiz 26 Haziran-2 Eylül 2012 tarihleri arasında 9 dönem olarak uygulanacaktır.
Ücret alınacak mı?
Gençlerin seyahat giderleri Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek vb. her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacaktır. Projeye katılım tamamen ücretsizdir.
Gezi süresi ne kadar?
Gezi süresi toplam 4 gündür.
Hangi illere gidilebilir?
Adana, Adıyaman,Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon
Gezi Programlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz…
http://www.seyyah.gsb.gov.tr/geziprogrami.aspx
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.