• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Nilüfer Turizm'in sahibine hapis

Nilüfer Turizm'in sahibine hapis
İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı ise 15 yıl 10 ay hapis ve 1 milyon 274 bin 990 TL para cezası aldı.

İSTANBUL- İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'kara para aklama' iddiasına ilişkin davada Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı ise 15 yıl 10 ay hapis ve 1 milyon 274 bin 990 TL para cezası aldı.
Aralarında Erol Evcil ve Nilüfer Turizm'in patronu Hüseyin Kayapalı'nında bulunduğu 218 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın para kasası olduğu iddia edilen Erol Evcil, 15 yıl hapsin yanı sıra 1 milyon 274 bin 990 TL para cezasına çarptırıldı.
İki sanığın tüm mal varlığına el koyan Mahkeme, para cezasının birbirini takip eden aylarda 24'er eşit taksitle ödenmesine, taksitlerden birisinin zamanında ödenmemesi durumunda geri kalan paranın tamamının tahsil edilmesine ya da ödenmeyen para cezasının hapse çevrilmesine karar verdi.
Yaklaşık 6 yıldan beri 'kara para aklama' iddialarına ilişkin organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın para kasası olduğu iddia edilen Erol Evcil ile Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 218 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.
Karar celsesinde tutuksuz sanıklardan Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı ile Halil İbrahim Uysal hazır bulundu.

erol-evcil1.jpg

Başka suçtan hükümlü Erol Evcil ise, 'İzmir Cezaevi'nde olduğunu, duruşmaya katılmak istemediğini ve son savunmasını avukatlarının yapmasını' istediğine dair dilekçe gönderdi. Duruşmada savunma yapan Evcil'in avukatı Mehmet Er, 'Müvekkilim nitelikli dolandırıcılık, örgüt yöneticiliği ve kara para aklama suçlarından yargılanıyor. Benim müvekkilim baldırı çıplak biri değil ki, bir dönem iplik kralıydı. Bir dönemde zeytin kralı olarak anılıyordu. Kara para aklama gibi bir durumu olamaz. Geçmişte suç işledi diye bu suçu da işleyecek anlamına gelmez. Müvekkilimin beraatını, el konulan mallarının ve parasının iadesini istiyorum' dedi. Evcil'in diğer avukatı Kemal Kumkumoğlu da, 'Müvekkilim 13 yıldır kahrolası Malki cinayetinin gölgesi altında kalmıştır müvekkilimin beraatını talep ediyorum' dedi.
Duruşmada son sözleri sorulan sanık ve avukatları, haklarında beraat kararı verilmesini istedi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti sanık Erol Evcil'in 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kara para aklamak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme Hüseyin Kayapalı'nın ise 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kara para aklamak, nitelikli dolandırıcılık ve mermi bulundurmak' suçlarından 15 yıl 10 ay hapisle cezalandırdı. Bazı sanıklardan ele geçirilen silahların örgütsel faaliyette kullanıldığına dair bir delil elde edilemediğini belirten mahkeme kararında kurulan örgütün silahlı örgüt olarak kabulünü gerektirecek nitelikte bir delil elde edilemediğini kaydetti.
Mahkeme ayrıca Evcil ve Kayapalı'yı 'kara para aklamak' suçundan 25 biner gün adli para cezası ile cezalandırdı. Mahkeme adli para cezasını günlüğü 50 TL'den hesaplayarak toplam 1 milyon 250 bin TL para cezası verdi. Sanıkların ayrıca 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 833 gün hapisle cezalandırılmasına hükmeden mahkeme Evcil ve Kayapalı bu suç için günlüğü 30 TL'den toplam 24 bin 990 TL ödemesine karar verdi.

MAHKEME 41 SANIĞIN TÜM MAL VARLIĞINA VE 52 MİLYON 820 BİN TL İLE 6 MİLYON DOLARA EL KOYDU
Nilüfer Turizm Seyahat ve Otobüs İşletmeciliği, EREGE Metal, ve SİDEMİR Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nin de aralarında bulunduğu 20 şirketin kara para aklama faaliyetinde kullanıldığını belirterek el koyan mahkeme Erol Eşrefoğlu ve Hüseyin Kayapalı'nın da bulunduğu 41 sanığın taşınır ve taşınmazlarının, kara deniz veya hava ulaşım araçlarının, banka veya mali kurumlardaki her türlü hesapları olmak üzere tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.
Mahkeme soruşturma aşamasında el konulan ve adli emanette kayıtlı bulunan 52.820.070 TL. ile TMSF Tahsilat Daire Başkanlığı geçici hesaplarında bekletilen toplam 6.390.000 dolara da suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama faaliyeti çerçevesinde elde edildiği anlaşıldığından el konulmasına karar verdi.
Evcil ve Kayapalı dışında 82 sanığa çeşitli hapis ve para cezası veren mahkeme 130 sanığın ise beraatına karar verdi. İfadesi alınamayan bir sanığın dosyasını ayıran mahkeme yargılama aşamasında hayatını kaybeden 3 sanık hakkında ise davanın düşürülmesine karar verdi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.