• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Körfez ülkelerinin Karadeniz keşfi

Körfez ülkelerinin Karadeniz keşfi
Körfez ülkelerinin önemli seyahat acenteleri KAS-KON, TMTC ve THY işbirliğinde Kastamonu ve Sinop illerini keşfediyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
SAMSUN/ SİNOP –
Körfez ülkelerinin önemli seyahat acenteleri Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON), Türk Ortadoğu Turizm Konseyi (TMTC) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde Kastamonu ve Sinop illerini keşfediyor. 4 gün sürecek program sırasında, Kastamonu ve Sinop illerinin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtılıyor.

korfez-acenteler-sinop-5.jpg

Konuklara Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel, Türk Ortadoğu Turizm Konseyi (TMTC) Başkanı Emin Çakmak ile Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) temsilcisi Barkın Tümay ile Körfez ülkelerinin THY görevlileri eşlik ediyor.

korfez-acenteler-sinop-1.jpg

KÖRFEZ’DEN GELEN SEYAHAT ACENTELERİ ŞÖYLE:

Kuveyt’ten Express Travel, Space Travel, Yaish Travel, Baz Travel, Afaq Travel, Musaad Al Saleh Travel, Suudi Arabistan’dan Attar Travel, Zahid Travel, Al Tayyar Travel, Sita Travel, Fursan Travel, Sarh Travel, Hafif Travel, Portfolıo, Dnata, Umman’dan Palm Holidays, Zahra Holidays, Bahwan Holidays, Marmul Travels, Travel City, NTT Tours, OUA Holidays, Dubai’den NEWRAK Leisure Travel & Tourism, SNTTA (Sharjah National Travel & Tourist Agency), Al Rais Travel, Sharaf Travel Services, Al Futtaim Travel Services, Uranus Travel & Tours, Katar’dan Ambassador Travels, Aldeera Travels, Arabian Link Travel, Continental Travel, Kanoo Travel, Regency Travels&Tours, Mannai Air Travel, Abu Dhabi’den Panorama Travel, Kanoo Travel, Sun Shıne Travel, Emirates Sky Travel, Al Shamel Travel, Orient Travel

korfez-acenteler-sinop-13.jpg

korfez-acenteler-sinop-12.jpg

UÇAK SİNOP YERİNE SAMSUN’A İNDİ

Körfez ülkelerinden gelen 45 seyahat acentesini İstanbul’dan taşıyan THY’nin uçağı Türkiye’yi etkisi altına alan fırtınanın azizliğine uğrayarak Sinop yerine Samsun’a inmek zorunda kaldı.
Batı Karadeniz Fam Trip’ine katılan Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Umman, Dubai, Abu Dhabi’den seyahat acenteleri temsilcileri valiliğin tahsis ettiği otobüsle Sinop’a geçtiler. Yolda mola veren konuk acenteler Bafra Öğretmenevi’nde ünlü pideyi yediler.

korfez-acenteler-sinop-8.jpg

korfez-acenteler-sinop-9.jpg

korfez-acenteler-sinop-6.jpg

SEYYİD BİLAL’İN TÜRBESİ HEYECANLANDIRDI

Sinop’ta Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun tarafından karşılanan acenteler Peygamber’in ve Hazreti Ali’nin torunu olarak bilinen Seyyid Bilal’in türbesinin bulunduğu cami gezdirildi. Tosun’un Seyyid Bilal hakkında anlattıklarından etkilenen konuk acenteler “Bu güne kadar bize hep İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya tanıtıldı. Sinop gibi özel değerlere sahip iller neden tanıtılmadı?” diye sordular. Bunun üzerine il müdürü Tosun Sinop’un turizm için yeterli altyapıya yeni kavuştuğunu belirterek “Ulaşım ve konaklama sorunları çözülünce turizm başladı. 30 bin nüfuslu Sinop yılda 1 milyon turist alıyor” dedi.

korfez-acenteler-sinop-2.jpg

KARADENİZ’İN İNCİSİ SİNOP

Daha sonra konuk seyahat acenteleri Korucuk Köyü, Denizler Mevkii’nde Karadeniz kıyısındaki Diyojen Otel’de yemekte ağırlandılar.
Yemeğe Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erhan Arıkan, Müftü Yalçın Topçu ve THY Satış Müdürü Macid Boyar ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun katıldı.

korfez-acenteler-sinop-3.jpg

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, konukları “Aşıklar Adası’na hoş geldiniz” diye selamladı.
Vali Cengiz konuşmasında Sinop’un tarihi ve kültürel değerlerini anlattı. Vali Cengiz Sinop’a verilen isimleri ise şöyle sıraladı: Kuzey’in yıldızı, Birinci değil ama incidir, Türkiye’nin kaptan köşküdür, Yüzen ve suya tutunan şehirdir, Üstü küllenmiş mücevher gibidir.
Hep birlikte yenilen yemekten sonra konuk körfez seyahat acenteleri Sinop’ta çeşitli otellerde konakladılar.
Sinop’u dolaşacak olan konuk acenteler daha onra Kastamonu’ya geçecekler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.