• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Yaratıcılığın dehaları İstanbul'da

Yaratıcılığın dehaları İstanbul'da
Dünyanın en önemli reklamcılık festivallerinden biri olan The Cup 26-27 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak. Günseli Ocakoğlu, Jure Apih, Meta Dobnikar zirve hazırlığını sürdürüyor.

JALE ÖZGENTÜRK
İSTANBUL
- Dünyanın en önemli reklamcılık festivallerinden biri olan The Cup 26-27 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak. Günseli Ocakoğlu, Jure Apih, Meta Dobnikar zirve hazırlığını sürdürüyor.
Türk ekonomisindeki büyüme reklam sektörüne de yansıdı. Reklamcılar Derneği’nin verilerine göre 2011 yılının ilk altı ayında reklam harcamalarındaki artış yüzde 24 oldu. Reklam harcamalarının toplamı ise 2.2 milyar doları geçti.
Aynı dönemde Avrupa ülkelerinde ise yüzde 9.8’le Fransa, yüzde 2.5’le Almanya, yüzde 1.2 ile İngiltere dışında büyüme olmadı. Reklam harcamaları İtalya’da yüzde -5.1, İspanya’da yüzde -7.5 geriledi.
Türkiye’deki bu büyüme trendi dünya reklamcılık piyasasında da ilgi çekiyor. Dünyanın en önemli reklamcılık festivallerinden ve yarışmalarından biri olan Kıtalararası Reklamcılık Kupası (The Cup) iki yıldır İstanbul’da gerçekleşiyor.
Türkiye Cumhuriyeti ve Slovenya Cumhurbaşkanlıkları himayesinde gerçekleştirilecek festival bu yıl 26-27 Ocak tarihlerinde yapılacak.
Festival kapsamında düzenlenecek yarışmada 2011 yılında dört kıtada uluslararası yarışmalarda ödül kazanan işler arasından “ iyilerin iyisi” seçilecek. Yaratıcılık Zirvesi’nde ise son yılların en ateşli düşünür ve filozoflarından Slavoj Zizek ile “rutin kıran” düşünür olarak bilinen Edward de Bono gibi en yaratıcı profesyoneller ağırlanacak.
Türkiye’nin reklam ve pazarlama alanında en önemli yayınlarından biri olan Marketing Türkiye’nin sahibi Günseli Ozan Ocakoğlu ile bir araya geldik.
Ocakoğlu, organizasyonun hedefinin önümüzdeki üç sene içinde İstanbul’u yaratıcı endüstrilerin cazibe merkezi haline getirmek olduğunu söylüyor. İstanbul’da iki gün boyunca dünyanın en ünlü entelektüelleriyle beyin fırtınasının yaşanacağını belirtiyor. Festivalde dünya reklamcılarının merakla beklediği reklamcılık karnesinin Gunn Report’un sahibi Donald Gunn tarafından açıklanacağını ekliyor.
Önemsediği başka bir konu da gençlerle ilgili. Türkiye’den çıkan yarışma The Young Cup için de şunları anlatıyor:
“Türkler dokunuşla tanınır. Dünya gençliğini dövme, piercing gibi 3 farklı alanda yarıştırarak seçilecek 9 genci İstanbul’da ağırlayacağız. Türk gençlerine de konusu The Cup olan bir yazı yarışması açıp kazanan 50 genci de davet edeceğiz.”
Ocakoğlu heyecanlı...
“Dünyanın en yaratıcı dehaları İstanbul’a geliyor. Dünyadaki çok önemli örnekler burada anlatılacak. Reklamcılar ve pazarlama profesyonelleri bu şansı kaçırmayın” diyor.
Zirveye kimler katılacak?
Slavoj Zizek “Negatif Düşünce’nin Gücü” başlığı ile ilk gün Creative Thinkers Stage-Yaratıcı Düşünürlerin Sahnesi’nde konuşarak felsefe alanında düşünce ve yaratıcılığı değerlendirecek.
Edward de Bono “Yaratıcı Potansiyelini Serbest Bırak” başlığı ile “yaratıcı düşünce bir yetenek değil öğrenilebilecek bir şeydir” tezini anlatacak.
Mimaride Boris Podrecca, moda ve reklam alanında H&M ve Diesel’in yaratıcısı Joakim Jonason, dizayn alanında Franco Moretti, reklamcılık alanında ise Leo Burnett’in onursal başkanı Farid Chehab konuşmacı.
The Cup’ın birincisi 30 bin başvuru arasından seçilecek. Sadece 38 ajans gümüş kupayı evine götürebiliyor. İçlerinden sadece biri ise galiplerin galibi olup “The Grand Cup” sahibi oluyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.