• BIST 9679.8
  • Altın 2489.35
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4467
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 16 °C

Atlasjet ekonomi sınıfını kaldırdı

Atlasjet ekonomi sınıfını kaldırdı
Atlasjet, uçuşlarındaki ekonomi sınıfını çeşitli yeniliklerle ve 30 milyon dolar yatırımla 'ekonomiplus'a çevirdi.

BODRUM - Atlasjet, uçuşlarındaki ekonomi sınıfını çeşitli yeniliklerle ve 30 milyon dolar yatırımla 'ekonomiplus'a çevirdi. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Bodrum'da, kamuoyunda özel sektör havayolları ile ilgili algı karmaşasına son vermek ve ayrışmak amacıyla yeni bir hizmet paketi ve 'ekonomiplus' konseptini ortaya çıkardıklarını söyledi.
Uçaklarındaki 'ekonomi class'ı kaldırdıklarını anlatan Ersoy, yaptıkları yeniliklerini tek bir paket halinde toplayıp bunu ekonomiplus olarak lanse ettiklerini belirtti. Ersoy, şunları söyledi:
"Uçaklarda minimum koltuk aralığı 28 inçe denk gelen 71.5-72 cm'dir. Biz bunu 77 santime çıkardık. Hatta İtalya'da yaptırdığımız tasarımla koltuklardaki gazetelik bölümünü yukarıya taşıdık. Böyle yolculara 79 santimlik bir hissiyat sağlıyoruz. Uçaklarda sıcak sandviç verme uygulamasına başladık. Uçak otobüs entegrasyonu ile de havaalanlarından kendi otobüslerimizle çevre il ve ilçelere servisler koyduk.
Biz sağladığımız hizmetler için ücret talep etmiyoruz. Ancak Türkiye'de özel havayolları deyince akla genelde low cost (düşük maliyetli) konsepti geliyor. Biz de bu algı karmaşasının dışına çıkmak istiyoruz. Bunun için de ciddi bir yatırım yaptık."

UÇAKTA İKRAMIN MALİYETİ 10 MİLYON DOLAR
Uçaklarda sandviç ve içecekleri ücretsiz vermelerinin kendilerine yıllık 10 milyon dolarlık bir maliyeti olduğunu belirten Ersoy, "MAN firmasına tanesi 250 bin eurodan dokuz tane otobüs yaptırdık. Koltuk aralıklarına genişletmek için de bir uçaktan toplam 18 koltuk sökmeniz gerekiyor. Bunun uçak başına yıllık 1.5 milyıon dolar maliyeti var. Diğerlerine eklerseniz 'ekonomiplus' konseptine geçişin bize 30 milyon dolarlık maliyeti oldu" diye konuştu.

UÇAK TİPLERİ DEĞİŞTİ
Ersoy, maliyet artışlarına rağmen uçak bileti fiyatlarını artırmayacaklarını söyledi. Ersoy, maliyetlerdeki yükselişe karşın karlılığı nasıl koruyacaklarını da şöyle anlattı:
"Biz filomuzdaki A319'ları daha geniş gövdeli ve daha fazla koltuk sayısına sahip A321'lerle değiştiriyoruz. Bu uçaklar eğer doldurabilirseniz size önemli bir avantaj sağlar. Bizim de hedefimiz yeni hizmet standartları ile yüksek doluluk oranına ulaşıp maliyet artışını karşılamak. Doluluk oranlarında 8-9 puanlık bir artış olacağını tahmin ediyoruz."
Atlasjet olarak kendilerini THY'yi hedef seçmediklerini vurgulayan Ersoy, "Onlar artık pazarda global bir oyuncu oldu. Dünyanın birçok farklı ülkesine uçuyorlar. Biz uluslararası alanda bazı yeni noktalar açmakla birlikte var olan noktalara sefer sayılarımızı artıracağız" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.