• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Dedeman ödülleri verildi.

Dedeman ödülleri verildi.
Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nın ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.
ÖZKAN ALTINTAŞ –TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL-Dedeman Grubu"nun kurucusu rahmetli Mehmet Kemal Dedeman'ın anısına her yıl düzenlenen Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nın ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.
Türkiye'deki madencilik ve turizm sektörlerinin gelişimine katkıda bulunmayı ve özgün, uygulanabilir fikirlerin yaratılmasını teşvik etmeyi amaçlayan yarışma sonucunda dereceye giren projelerin ödülleri kazananlara verildi..




Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz Bakan Günay'a Adana'da sağlık tuizmi hakkında kısa bilgi verdi.

SAĞLIK TURİZMİNDE ADANA MODELİ BİRİNCİ OLDU
Turizm dalında birinci olan projenin ödülüru T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi .Turizm dalında birincilik ödülünü "Sağlık Turizminde Destinasyon Yönetimi: Adana Modeli" projesiyle Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz kazandı.


Prof. Dr. Zekiye Yenen, Bergama'nın kurtulması için Ege projesini yaptıklarını belirtince Bakan Günay önümüzdeki günlerde Bergama için önemli bir panel düzenlediklerini belirtti.

İkincilik ödülünü "Kuzey Ege'de Bütünleşik Turizm Yönetimi" projesiyle Prof. Dr. Zekiye Yenen, Araştırma Görevlisi Dr. Tuba İnal Çekiç, Araştırma Görevlisi Dr. Bora Yerliyurt ve Yardımcı Doç. Dr. Elif Örnek Özden aldı. Üçüncülük ödülünün sahibi ise "Geleneksel-Modern Ulaşım Ağı Bütünlüğünde Zamana Yolculuk" projesiyle Dr. Mümtaz Peker oldu.



YAVAŞ ŞEHİR SEFERİHİSAR'A DA ÖDÜL VERİLDİ
Bu yıl Mehmet Kemal Dedeman Özel Teşvik Ödülü, iki farklı projeye verildi. "Seferihisar İlçesi Turizm Destinasyon Yönetimi İçin Yeni Bir Turizm Vizyonu, Modeli ve Katalizör Önerisi" projesiyle Pınar Gökbayrak, Ali Eray, Burçin Yıldırım ve Deniz Erdem Mehmet Kemal Dedeman Özel Teşvik Ödülü'nü aldı. Bu özel ödülün diğer sahibi ise "Kültür Turizmi Odaklı Destinasyon Belirleme ve Yönetim Modeli: Kommagene - Nemrut Örneği" projesiyle Doç. Dr. Neriman Şahin Güçhan ve Yardımcı Doç. Dr. A. Güliz Bilgin Altınöz oldu.









YARIŞMA KONULARI
Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nın 2010 yılı için Madencilik dalındaki konu başlığı "Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler", Turizm dalındaki konu başlığı ise "Turizm Destinasyon Yönetimine Yönelik Araştırma ve Projeler" olarak belirlenmişti.


Dedeman Ailesi toplu halde törene katıldı

MURAT DEDEMAN, BABASININ MEKTUPLARINI OKUDU
Dedeman Grubu"nun tüm aile bireylerinin toplu haldekatıldığı törende konuşma yapan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, babasının 1961 yılında yazdığı mektuptan bazı bölümleri okuyarak şunları söyledi:: "Babam vatanına, milletine vazifeyi amaç edinmiş, hayatını bunun üzerine kurmuş ve evlatlarını da bu doğrultuda yetiştirmeyi arzulamıştır. Mehmet Kemal Dedeman çalışma hayatı boyunca, yeraltındaki cevherler kadar, yeryüzündeki cevherleri de çıkarmaya, topluma kazandırmaya çalıştı.
Değerli büyüğümüz Mehmet Kemal Dedeman'ın takipçileri olan bizler de, bu proje yarışmasıyla değerli fikirlerin topluma sunulmasına katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz. Kurucusu olduğu Dedeman Topluluğu'nun ana faaliyet alanları olan 'turizm' ve 'madencilik' konularında düzenlenen proje yarışması bu yıl da meyvelerini verdi; birbirinden değerli projeler, sevgili babamızın hayatı boyunca peşinde olduğu 'değişime', 'gelişime' ve 'ilerlemeye' katkıda bulunmak için topluma sunuldu."

NAZİRE DEDEMAN, HEYECANLIYDI
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazire Dedeman Çağatay ise şöyle konuştu:"Ülkemizde 'madencilik' ve 'turizm'in bugün çok önemli birer ana sektör olmasında büyük emeği bulunan Mehmet Kemal Dedeman'ın anısını en iyi şekilde yaşatmak ve ilkelerini yarınlara taşıyabilmek için düzenlediğimiz "Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması"nın yedinci ödül törenini düzenlerken, sekizinci yarışmayı da başlatmanın heyecanını taşıyoruz. Bu yıl, madencilik alanında "Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler" konusu, turizm alanında da "Turizm Destinasyon Yönetimine Yönelik Araştırma ve Projeler" konusu çerçevesinde eserler yarıştı. Dileğimiz ve umudumuz, "Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması"nın uzun yıllar boyunca hem madencilik ve turizm sektörlerine, hem de ülkemize kalıcı değer yaratabilmesidir"



HAVA KAPILARI VE HAVA AKIMI PROJESİ BİRİNCİ OLDU
"Yeraltı Madenciliğinde Bilgisayar Kontrollü Ayarlı Hava Kapıları ile Hava Akımının Düzenlenmesi" projesiyle Araştırma Görevlisi Şahin Yuvka ve Prof.Dr.İ. Göktay Ediz birincilik ödülünü almaya hak kazandılar.



"Sürdürülebilir Madencilik" projesiyle Doç. Dr.Gürcan Konak ve Araştırma Görevlisi Dr.Doğan Karakuş madencilik dalında ikincilik ödülünün sahibi oldular. Üçüncülük ödülünü ise Seçici Kurul'un kararıyla iki farklı proje paylaştı. "Türkiye Diatomit, Perlit ve Pomza Madenlerinin Kullanımını Yaygınlaştırmak Amacıyla Uygulamaya Yönelik Araştırma: Diatomit ve Perlit Katkılı Bimsblok Üretimi" projesiyle Kamuran Arı, Hamza Tanrıkulu ve Tefaruk Haktanır ekibi, üçüncülüğü "Huntit/Hidromanyezit Mineralinin Plastiklerde Ateş Önleyici Olarak Kullanılması ve Boyut Dağılımının Alev Geciktirici Etkisinin İncelenmesi" projesiyle Hüsnügül Yılmaz Atay ve Erdal Çelik ile paylaştı.



GELECEK YILIN KONULARI
Ödül töreninde birincilere 20 bin'er TL'lik ödülleri takdim edilirken, ikincilere 10 bin'er TL ve üçüncülere 5 bin'er TL'lik ödüller verildi.
"Madencilik" ve "Turizm" alanlarında 2011 yılının proje konuları da açıklandı. Madencilik dalında 2011 konusu "Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler" olarak belirlendi. Turizm alanında 2011 yılının yarışma konusu olarak ise "İnsan kaynakları, Eğitim ve İstihdam" olarak seçildi.

MADENCİLİK SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ
Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu - Atılım Üniversitesi , Prof. Dr. Güven Önal - Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı , İsmet Kasapoğlu - Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Birliği , Prof. Dr. Mahir Vardar - İstanbul Teknik Üniversitesi , Nazire Dedeman Çağatay - Dedeman Holding , Sabri Karahan - Dama Mühendislik , Prof. Dr. Üner İpekoğlu - Dokuz Eylül Üniversitesi

TURİZM SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ
Yrd. Doç. Dr. Y. Aykut Pekcan - Bilkent Üniversitesi , Prof. Dr. Hasan Işın Dener - Çankaya Üniversitesi , Hülya Aslantaş - Universal Turizm Acentası , Kasım Zoto - Armada Otel , Nazire Dedeman Çağatay - Dedeman Holding , Dr. Oktay Varlıer - Martı G.Y.O. , Dr. Özen Dallı - Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı


 İstanbul Skal Başkanı Vedat Bayrak ve eşi, Murat Dedeman, Hülya Aslantaş, Cem Aslantaş


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.