• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Feribotla Kalymnos'a seferleri

Feribotla Kalymnos'a seferleri
Bodrum feribot şirketi, Bodrum-Kos, Turgutreis –Kos seferlerinden sonra Turgutreis-Kalymnos seferini başlattı.
ZAFER BAYKAL-TÜRKİYETURİZM

BODRUM/TURGUTREİS-Bodrum Feribot İşletmeciliği, Bodrum-Kos, Turgutreis –Kos seferlerinden sonra Turgutreis-Kalymnos seferini başlattı.



Ayvalık-Antalya arasında bulunan Yunan adalarına seferleri olan şirket, 2010 yılının mayıs ayında yine Yunanistan"ın küçük adası Kalymnos adası seferlerine başladı.





YENİ NOKTALARA SEFERLER

Bodrum Feribot İşletmeciliği 1990 yılında 5 ayrı feribot sahibi"nin birleşmesi ile kuruldu. Metin Önder"in genel müdürlüğünü yaptığı şirket, adaya ilk seferden sonra yeni yerlere sefer yapacağını duyurdu..
turkiyeturizm.com olarak Serdar Dağar kaptanın yönetimindeki Fahri Kaptan feribotu ile Turgutreis-Kalymnos seferine katıldık.
Sabah 8.30 da, Turgutreis-Kalymnos arasında 5 millik yolculuğumuz 1 saat 10 dakika sürdü. Ancak yeni hattın yolcu dolu olması bizi şaşırttı.



POLONYALILAR RAĞBET EDİYOR

Kalymnos adasının, yeni bir turizm noktası olduğunu belirten Bodrum Feribot İşletmeciliği Polonyalı tur operatörü Akdem ile yaptığı anlaşma ile her salı ve perşembe Polonyalı turist ağırlıklı iki sefer yapıyor.
Schengen vizesi olan Türk yolcuların bulunduğu 134 yolcu ile Turgutreis"ten hareket edince yolda kaptan Serdar Dağar ile hem sohbet ettik.



TÜRK KAPTAN YUNANCA BİLİYOR

Yunan sularına 3 mil kala kaptanın verdiği komutla Yunan bayrağı göndere çekildi. Limana 2 mil kala ise kaptan liman ile konuşup kaç dakika sonra ve kaç yolcu ile Kalymnos"a yanaşacağını bildirdi. Serdar kaptan liman ile Yunanca konuşunca bizi şaşırttı diyebilirim.
Denizin biraz dalgalı olması, yolculuğumuzun seyrini hiç değiştirmedi. Bu yüzden Kaptan Serdar Dağar"ı kutladık.



KALYMNOS'TA MİSAFİRPERVERLİK

Limana yanaşıp feribottan indiğimizde misafirperverlik gösteren Yunan gümrük polisi de bizden tam not aldı.
Bodrum Feribot Şirketi ile çalışan Kalymnos Yachting Club"ın sahibi Vasilis Kapadakis adaya ayak bastığımazda bizleri memnun etmek için adeta çırpındı.



Kalymnos adasında güzel bir gezi yaptıktan sonra tekra feribota döndük ve 16.30"da Turgutreis"e dönüş için limandan ayrıldık.Turgutreis"e vardıktan sonra Fahri kaptan feribotu ekibi ile vedalaştık. Böylece günü birlik Kalymnos turumuzu yaptık. Schengen vizesi bulunan herkesin feribotla bu yolculuğu yaparak komşularımızı tanımasında yarar görüyoruz.



Bodrum Feribot Şirketi iletişim numaraları:
Bodrum- 0252-3160882-3132509
Turgutreis- 0252-3829441
Datça- 0252-7122143


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.