• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

Uğurlu Konakları açıldı(3)

Uğurlu Konakları açıldı(3)
Gülsen ve Doç.Dr. Dursun Kırbaş'ın Kastamonu Uğurlu Konakları’nın açılışı turizmcilerin, yöneticilerin katılımıyla açıldı.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

KASTAMONU-Kastamonu Uğurlu Konakları"nın açılışı Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy"un katılımıyla açıldı. Uğurlu Konağı"nın sahipleri Gülsen ve Doç.Dr. Dursun Kırbaş konuklarını ağırladılar.


Uğurlu Konakları'nın sahibesi Gülsen Kırbaş 

Hep birlikte kurdele kesiminden sonra yapılan törenin açılış konuşmasını Gülsen Kırbaş yaparak konuklara teşekkür etti.

 
Vali Mustafa Kara konuşurken Başaran Ulusoy dinledi

Vali Mustafa Kara ildeki diğer konaklarında turizme kazandırılması için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, yatarım yapanlara yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy

Daha sonra söz alan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, konağı hizmete açın Kırbaş ailesini kutlayarak “1000 odalı otel yapmak yerine böyle bir konağı turizme kazandırmak daha önemlidir. Çok katlı binalar yapan mimarların akıllarını başlarına almaları zamanı gelmiştir. Artik günümüzde küçük ötelerle daha çok rağbet gösteriliyor. Büyük otellerde insanlar birbirlerini sadece asansörlerde görebiliyor. Buralarda ise aile ortamı yaratılıyor. Dostluklar ve hemşehrilikler gelişiyor” dedi.


Uğurlu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Atıf Uğurlu

Uğurlu Konakları"na adına veren ailenin temsilcisi olan Uğurlu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Atıf Uğurlu, ailelerine ait binanın turizme kazandırılmasından mutlu olduklarını belirterek “TÜRSAB Başkanının mimarlara yönelik eleştirilerine katılmıyorum. Bu gibi binaları turizme kazandıran ve bu güzellikleri yaratan mimarlardır. Onlara çok şey borçluyuz” dedi.
Yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip olan Kastamonu"nun merkezindeki Uğurlu Konakları aynı bahçe içinde yer alan iki binadan oluşuyor. 25 odası 55 kişilik yatak kapasitesi bulunan konaklarda 55 kişilik kahvaltı salonu, 1.5 dönümlük bahçe yer alıyor. 20 adat standart, engelli odası, 300 kişilik bahçe restoran, 24 saat oda servisi, 24 saat sıcak su gibi hizmetler yaında Kastamonu mutfağının zengin ürünleri sunuluyor.

TURİZMİN ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI
Profesyonel Turizm Rehberi Önder Güğül"ün tanıtımıyla geziye katılan seyahat acenteler ekibinde şu isimler yer alıyor.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Misyon Turizm"in sahibi Alper Maçkan, TÜRSAB Ankara BYK Başkanı Okoto Turizm"in sahibi Levent Gökgöz, Generations Adventure Acente Müdürü Doğan Demir Temur, Palmed'den Erdinç, West Tourism'den Vedat, Uğurlu Konakları ve Toprakçılar Konağı"nın sahibi Gülsen Kırbaş ile eşi Doçent Doktor Dursun Kırbaş, Baracuda"dan Cem Polatoğlu, Asuman Dağıstanlı, Odak Tur"dan Oya Öge, GezisiYak"tan Sevinç Akdoğan, Güler Osmanlı Mutfağı"ndan Ali Güler, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, Travel Terminal"dan Bahar Ertekin, Bülent Bek, KKS Turizm"den Çiğdem Kutsal, Tuğçe Kekeç,  Power"dan Nuvit Kahraman, Nilgün Çalışmak, Trek"ten Elif Doğusoylu, Didem Kaya, Çeri Tur"dan Erdal Çeri, Script"ten Hakan Çokgezen, Lir Tur"dan Sedat Türkoğlu, Meditur'dan Yusuf Yazıcı, Mehmet Ali Gök, Haktur"dan İbrahim Ulus, Gürkan"dan Recep Topal , Temizsoy Ulaşım"dan Ali Temizsoy, Green-Blue'dan Kemal Çiçek


Uğurlu Konağı"nın sahipleri Gülsen ve Doç.Dr. Dursun Kırbaş


Özkan Altıntaş, Küre eski belediye başkanı ve Ecevit Konağı'nın sahibi Engin Ayrancı , Ali Güler


Uğurlu Konakları'nın sahibi Doç.Dr. Dursun Kırbaş, Konağ adını veren ailenin temsilcisi Dr. Atıf Uğurlu birlikte konuklarını ağırladılar


Oya Öge, Başaran Ulusoy


Açılış tören öncesi vali ve Ulusoy


Başaran Ulusoy ile rektör Prof. Dr. Bahri Gökçe Kastamonu'na yapılması gerekenleri konuştular


Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.