• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Türkiye'de yerli turist olmak

Türkiye'de yerli turist olmak
Tadilat gören örümcek ağlı odalarda kalan yerli turist, yabancıların sorunsuz ve daha iyi hizmet alan odalarda kaldığını görünce dava açtı.

ANTALYA  - İzmir'de tatil için gittiği 5 yıldızlı bir termal otelde, tadilat gören örümcek ağlı odalarda kalan yerli turist, yabancıların sorunsuz ve daha iyi hizmet alan odalarda kaldığını görünce dava açtı.
Olay geçtiğimiz yaz 15 Haziran'da İzmir'in Balçova ilçesindeki bir termal bir otelde yaşandı. Mimar Dilek Korkmaz, İzmir Balçova'da 5 yıldızlı bir termal otelde Erol Yılmaz tarafından kredi kartıyla ücreti ödeyip otel odasına yerleşti. Resepsiyondan bavullarıyla odasına çıktığında ise bambaşka bir durumla karşılaştı. Konaklayacağı odanın son derece kötü olduğunu gören Korkmaz, parasının iade edilmesini istedi. İsteğine olumsuz yanıt alan Korkmaz, 288 TL otel ücretini ödediği için mecburi olarak geceyi otelde geçirdi.
Sabah saatlerinde otelde yabancı turistlerin kaldığı yerlerin ise tadilattan geçmiş ve son derece modern olduğunu gören Korkmaz, otel yönetimine yabancı turistlerle aynı muameleyi görmek istediğini söyledi. Ancak olumsuz cevap alan Korkmaz, Tüketiciyi Koruma Derneği'ne başvurarak, TÜKODER Antalya Şube Başkanı Avukat Abdullah Özçulcu'yla birlikte dava açtı. Açılan dava ise geçtiğimiz gün sonuçlandı. Kendi ülkesinde ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi kabul edemeyen Korkmaz, hukuk mücadelesini kazandı ve otele ödediği ücreti geri aldı.
Korkmaz, "Balçova'ya iş için gitmiştim. Aynı zamanda tatilde yapmak istedim. Otelde bize gösterilen yer son derece kötüydü. Yabancı turistler tadilattan geçirilmiş iyi odalarda kalıyordu. Bunu görünce kendimi kötü hissettim. Kendi ülkemde bu olayı yaşamam beni daha da kötü yaptı. Odalar kir içindeydi, merdiven korkulukları boyasızdı. Duvarda örümcek ağı bile vardı. Parayı geri istedim, vermediler. İki gece zorunlu olarak kaldım. Paramı geri alsam, otelde kalmazdım. Ama paramı mücadele ederek geri aldım" dedi.
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şubesi'ne yaptığı şikayetin ardından, Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunan Korkmaz, yapılan incelemede haklı bulundu. Heyet, otelin ayıplı hizmet verdiğine hükmedip, Korkmaz'dan aldığı 288 TL 'yi iade etmesini istedi. Otel yönetimi ise savunmasında, otelin yenilenen bölümünde hiç odalarının olmadığını ifade edip, tesislerinde yerli yabancı ayrımı yapmadıklarını savundu.
TÜKODER Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu ise yaptığı açıklamada tatil köyü ve oteller olmak üzere birçok yerde yerli ve yabancı turist ayrımı yapıldığını kaydetti. Özçulcu, "Yaşanan olayın aynı ücrete aynı hizmet ilkesine aykırı. Tüketici örnek bir davranış sergiledi. Diğer tüketicilerimize bu dava örnek olsun" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.