• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu tedavi edildi

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu tedavi edildi
Döşemealtı’nda vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesi kliniğinde tedavi edilerek iyileştirildi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA - Balaban kuşu emin ellerde. Döşemealtı’nda vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesi kliniğinde tedavi edilerek iyileştirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği doğal yaşam alanlarında yaralı halde bulunan yaban hayvanlarının tedavisini gerçekleştiriyor.

balaban-kusu.jpgDöşemealtı ilçesinde Abdullah Evciman isimli vatandaşın iş yerine giderken yaralı halde bulduğu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiği yaralı Balaban kuşu Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde tedavi altına alındı. İlk müdahalesi veteriner hekimler tarafından hızlı bir şekilde yapılan yaralı kuş hızlı bir şekilde iyileştirilerek gözetim altına alındı.
DOĞAL YAŞAM ALANINA SALINACAK
Hayvanat Bahçesi Sorumlu Veteriner Hekimi Aygün Arsun yaralı Balaban kuşunun tedavisinin ardından doğal yaşam alanına salınacağı söyledi. Tedavisi konusunda da bilgi veren Arsun, “Hayvan geldiğinde sol kanat kısmına yakın bir bölgede ezilmeye bağlı bir yaralanma vardı. Hemen yaranın tedavi ve bakımı yapıldı. Ardından antibiyotik tedavisi uyguladık ve rehabilitasyon alanımıza aldık. Geçen süre zarfında hayvan çok iyi bir iyileşme kaydetti ve yarası tamamen kapandı. Önümüzdeki günlerde doğa koruma ekiplerine teslim edilerek, doğal yaşam alanı olan Döşemealtı Kırkgöz civarına salınacak. Soyu tükenmekte olan bir su kuşu türü olan Balaban kuşu koruma altında olan hassas bir türdür. Antalya’da Döşemealtı Kırkgöz bölgesi bu türün yaşama alanı olduğunu biliyoruz. Sazlık bölgelerde sulama bölgelerinde avlanarak yaşamını sürdürmektedir” diye konuştu.

Bu haber toplam 4998 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.