• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Nahçıvan'da Tuz Oteli açıldı-3

Nahçıvan'da Tuz Oteli açıldı-3
Gemikaya Holding Turizm Grubu ve Duzdağ Oteli Genel Müdürü Güray Dağlıoğlu ile Satış-Pazarlama Müdürü Zafer Atakan: Tuz Oteli astım tedavi merkezidir.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

NAHÇIVAN- Dünyanın ilk Tuz Oteli, kardeş ülke Nahçıvan"da Türk girişimci Gemikaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Uçar tarafından yapılan süperlüks Duzdağ Hotel kompleksi içinde açıldı. Başta astım olmak üzere üst solunum hastalıklarını tedavi eden 200 metre uzunluğundaki tuz mağarası ıllardanberi ilkel yöntemlerle sağlık için kullanılıyordu. Duzdağ Hotel tarafından Tuz Otel şekline dönüştürülen mağara büyük yatırımla günümüzün modern imkanlarıyla restore edilerek sağlık turizmine kazandırıldı.



Turizm Grubu başına ve Duzdağ Oteli Genel Müdürlüğü'ne Türkiye'nin deneyimli turizmcilerinden Güray Dağlıoğlu getirildi. Dağılıoğlu Satış ve Pazarlama bölümüne yine deneyimli turizmci Zafer Atakan'ı getirdi. Türkiye'nin dünya tuirizmindeki başarısında payı olan Türk turizmciler şimdi Nahçıvan'da bu özel tesisi sağlık turizminde dünyaya tanıtmak için çalışıyorlar.



Nahçıvan"a gönül veren Türk işadamı Gemikaya Holding Başkanı Emin Uçar tarafından yapılan 5 yıldızlı otelin yanında yeraltına doğru uzanan 300 metrelik labirent gibi koridorlarda yer alan Tuz Oteli"nde özellikle üst solunum yolları rahatsızlığı ve astım dan çekenler için özel konforlu odalar hazırlandı. Astım hastaları için önemli bir merkez haline gelen Duzdağ Oteli'ne dünyanın bir çok ülkesinden tedavi amaçlı turistler geliyor. 



TUZ OTELİ, "HAYATIN YOLU"

Tuz Oteli"nde hiçbir konfordan kaçınılmadığını belirten Gemikaya Holding Turizm Grubu ve Duzdağ Oteli Genel Müdürü Güray Dağlıoğlu, “Kuzey ülkelerinde tematik , ancak pek özelliği olmayan Buz Oteli yapıldı. Nahçıvan"daki Tuz Oteli ise insanlara sağlık sunuyor.



Dağın altına doğru bizim "hayatın yolu" diye tanımladığımız şekilde 300 metre uzanan ve duvarları tuz kayaları ile kaplı Tuz Oteli"nin dünyada bir benzeri daha yoktur. Duzdağ Oteli"nde konaklayanlar yaklaşık bir hafta gecelerini Tuz Oteli"nin odalarında geçirdikten sonra sağlıklarına kavuşuyorlar” dedi.



TUZ MAĞARASINA 5 YILDIZLI KONFOR TAŞIDIK

Dağlıoğlu, geçmişte tuz mağarasında insanlara ilkel yöntemlerle hizmet verildiğini belirterek şunları anlattı:
”Verilen hizmet hijyenik olmuyordu. Biz mağaraya 5 yıldızlı hizmet götürerek misafirlerimize tüm konforu sunuyoruz. İçersinde kafeteryalar, özel odalar bulunan koridorlar. Televizyon ve internet imkanı olan lüks odalar hazırladık. Misafirlerimizi önce doktor kontrolünden geçirerek, daha sonra Tuz Oteli"nde ağırlıyoruz.

 





Sovyetler döneminde ülkeyi yönetenlerin büyük çoğunluğu bu mağarada sağlıklarına kavuşmuşlar. Hatta daha gerilere gidilirse Rus Çarı"nın bile buraya tedavi için geldiği söyleniyor. Biz çağdaş turizm anlayışı ile mağaraya günümüz turizmindeki anlayışı getirdik.





DUZDAĞ HOTEL"DE TATİL, TUZ OTEL"DE SAĞLIK

Duzdağ Oteli Genel Müdürü Güray Dağlıoğlu" Tuz Oteli"ne tedavi için gelenlere hizmet verilirken yakınlarına Duzdağ Hotel"de konforlu bir tatil yapma imkanı sunduklarını belirterek “Duzdağ Hotel bölgenin en konforlu oteli olarak konuklara tüm imkanları sunuyor. Duzdağ Hotel, Tuz Otel"e gelenleri tüm imkanlarıyla eğlenceli ve konforlu bir tatil sunuyor”dedi.



TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ EKİBİ NAHÇIVAN"DA

Nahçıvan"ın dünya sağlık turizmi için yaptığı bu önemli girişimine Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ve Konseyin Aracı Kurumlar Başkanı Levent Baş ile birlikte katıldık.



Nahçıvan, Duzdağ Hotel ve Tuz Oteli yanında yapılacak yeni yatırımları inzeleyen konsey yönetimi “Nahçıvan sağlık turizminde adını dünyaya astım tedavi merkezi olarak duyuracaktır. Konsey olarak elimizden geleni yaparak, girişimleri destekleme kararı aldık. Bu tesisi bölgeye kazandırdıkları için Gemikaya Holding Yönetim Kurulu Başkanını kutluyoruz” dediler.



NAHCIVAN SAĞLIK TURİZMİNE GİRİYOR

Türkiye Ermenistan ve İran arasında yer alan kardeş ülke Nahçıvan Türkiye"nin önderliğinde dünya turizminde yerini almak için yeni atılımlara başlıyor. Nahçivan"da Türk şirketi Gemikaya Holding tarafından kurulan 5 yıldızlı süper lüks Duzdağ Hotel, Nahcıvan turizmi için bir yıldız gibi parlıyor. Önümüzdeki aylarda Nahçıvan"ın kaplıca bölgesi Orduban"da ikinci beş yıldızlı oteli yapacak olan Gemikaya Holding, ülkeyi dünyanın sağlık turizmi merkezi yapmak için çalışıyor.



YÖNETİME DENEYİMLİ TÜRK TURİZMCİLER ATANDI
Yaptığı yatırımlarla Nahçıvan"ı bölgenin en güzel yörelerinden biri haline getiren Gemikaya Holding Turizm Grubu'nun başına, Türk turizminin deneyimli yöneticilerinden Güray Dağlıoğlu'nu atadı. Güray Dağlıoğlu'da oteli dünyaya tanıtmak için pazarlama bölümüne yurtdışında bir çok ülkede görev yapan deneyimli turizmcilerden Zafer Atakan'ı aldı. 



Otelde 100"ü standart 151 oda, 35 küçük, 8"de büyük suit bir de kral dairesi bulunuyor. Ayrıca otelden ayrı konumda aileler için 7 villa yer alıyor. 250 kişilik konferans salonu ve 400 kişilik ana restoranda Azeri, Türk mutfağı ve dünya mutfağından örnekler sunuluyor 150 kişilik bar, 50 kişilik kafe, 30 kişilik lobby, 150 kişilik diskonun yer aldığı otelde ayrıca 450 kişilik ayrı bir salon ve kongre merkezi bulunuyor.



Otelde 2 kapalı yüzme havuzu, jakuzi, sauna, Türk hamamı fitness, spa ve güzellik merkezi, kapalı ve açık spor alanları yer alıyor. Tenis kortu, basketbol ve futbol sahaları, oyun alanları ile değişik spor aktivitelerine imkan sunuyor. Otelin içinde ise bayan-erkek kuaförleri ile mağazalar bulunuyor.
24 saat yiyecek-içecek, oda servisi, kuru temizleme, ücretsiz internet, uydu televizyon ve havalimanı servisi hizmetleri veriliyor.















YARIN: DEDE KORKUT VE KÖROĞLU HEYKELLERİ
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.