• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Mısır’da, Kleopatra’nın banyosu

Mısır’da, Kleopatra’nın banyosu
Kleopatra’nın Banyosu’ndan Mısır’ın kızgın kumlarına! Adrenalin yüklemek isteyenler Mısır’a! Mısır’da heyecanın dümeni sizin elinizde!

KAHİRE- Kleopatra"nın Banyosu"ndan Mısır"ın kızgın kumlarına! Adrenalin yüklemek isteyenler Mısır"a! Mısır: Oluklarından adrenalin fışkıran toprak. Mısır"da heyecanın dümeni sizin elinizde!
Mısır"da, Kleopatra"nın Banyosu"nda yüzme keyfinden, çöl vahalarının kaplıcalarında şifa bulmaya, kum tepelerinden aşağı dev tekerli araçlarla kaymaktan milyonlarca yıllık Taşlaşmış Orman"a kadar pek çok seçenek heyecan ve eğlencenin tutkunlarını bekliyor.



Mısır"ı tatilcilerin uğrak noktası yapan sadece iklim koşulları, piramitleri ve diğer tarihi yerleri değil. Her yıl çok sayıda adrenalin bağımlısı daha önce hiç karşılaşmadıkları heyecanlarla tanışmak için soluğu Mısır"da alıyor. Yerden metrelerce yüksekte başlayan heyecan yerini Mısır"ın şifalı kaplıcalarındaki dinginliğe de bırakabiliyor. İşte Mısır"da turizm sezonunun en yoğun olduğu dönemde yapılabilecek ve aynı zamanda hem heyecan hem de huzurla dolu aktivitelerden bazıları.



Luksor"u sıcak hava balonuyla geçme heyecanı
Günün ilk ışıklarının üzerine vurduğu dağları ve tarihsel yapıtları, uçmak isteyen insanın ilk göz ağrısı sıcak hava balonuyla gökyüzünden izlemek kaçırılmaması gereken bir deneyim. Mısır"ın antik yapılarının üzerinde rüzgârın rehberliğinde yolculuk yapmak ölümsüzlükler diyarının bir klasiği haline geldi. Gezegenin bu en çarpıcı manzaralarını birinci sınıf güvenlik standartlarıyla gökyüzünden keşfetme eğlencesi maceraseverleri bekliyor.



Kleopatra"nın Banyosu
Mısır"ın vahaları çok sayıda kaplıcayla dolu. Kendine ait birkaç kaplıcası olan Siva Vahası"nda, en büyüğü adını ünlü Mısır Kraliçesinden alan Kleopatra"nın Banyosu da bulunuyor ve taş zeminli havuzunda yüzmek unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Siva yakınlarındaki Bir Vahid Gölü ise yerel bir rehber ve 4x4 araçla ulaşıp içerisinde şifa bulabileceğiniz, doğanın orta yerinde, sülfürlü bir kaplıca. Bunun dışında istediğinizde yalnızca ay ışığı ve yıldızların aydınlattığı bir gecede banyo keyfi yapabileceğiniz Bahariye, Bir al Ramla, Bir al Gaba, Bir al Mattar, Farafra ve Bir Sitta vahalarının kaplıcaları da sizleri bekliyor.

Tarihi at arabalarıyla ufka doğru
Kahire, İskenderiye, Luksor, Avsan ve Minya kentlerini aynı anda hem dinlendirici hem de nefes kesici olabilen bir yolculukla geçmek son zamanların en çok tercih edilen aktivitelerinden biri. Günbatımında tarihi at arabaları içerisinde seyahat etmek yoğun bir kentin ortasında olduğunuzu size unutturabilecek bir atmosfer yaratıyor.

Kum tepelerini kocaman tekerlekleriyle “çöl arabası” ya da at sırtında aşma keyfi
Sade görünümüne rağmen çölün gizli zenginliği ve insanlığa kattıkları malum. Sinesinden bilgelik fışkıran çöl kumlarını at sırtında ya da dev tekerlekler üzerinde geçmek ise benzersiz. Sakara bölgesinde birbirinden farklı zevklere hitap eden çöl çiftlikleri her yıl binlerce macerasevere bu imkanı sunuyor.

Degla Vadisi ve Taşlaşmış Orman
Maadi yakınlarında bulunan Degla Vadisi bugün koruma altına alınmış milyonlarca yıllık bir kanyon. Ziyaretçiler burada yürüyüşten off-road"a, Mısır"a özgü hayvan ve kuş türlerini incelemekten basit bir pikniğe kadar pek çok etkinliğe katılabilirler. Degla Vadisi"nin Ain Sukhna yönündeki uzantısı ise yaşının 30 milyonun üzerinde olduğu tahmin edilen Taşlaşmış Orman"ı barındırıyor. Bugüne kadar bozulmadan kalmış yüzlerce doğal güzelliği ile bu orman sadece jeolojiye ilgi duyanların değil, gezmekten keyif alan ailelerin de ilgisini çekiyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.