• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Mimar Özgül Öztürk, Çevre Günü’nde 20’ci yılını kutladı

Mimar Özgül Öztürk, Çevre Günü’nde 20’ci yılını kutladı
Mimar Özgül Öztürk Aksu, 20’ci kuruluş yılını dostlarıyla birlikte Dünya Çevre Günü’nde kutlayarak doğaya olan aşkını bir kez daha gösterdi

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Yapılarda doğal ürünlerin, özellikle toprak ağırlıklı ürünleri kullanmanın ve dönüşümün öncülerinden olan A Mimarlık Kurucusu Mimar Özgül Öztürk Aksu, 20’ci kuruluş yılını dostlarıyla birlikte Dünya Çevre Günü’nde kutlayarak doğaya olan aşkını bir kez daha gösterdi. Etkinlik süresince tüketilen yiyeceklerden çıkan organik atıkları, A mimarlık ofisinde kompost ile temiz gübreye dönüştürüldü. Kutlama sırasında Eylül ayında dostlarına göndereceği bu temiz gübreler ile üretilen maydanoz tohumları hediye edildi.

a-mimarlik.jpgDOĞAYLA BARIŞIK ÖDÜLLERİN MİMARI
Sosyal bir mimar olan Özgül Öztürk Aksu, dönüşüme, doğaya ve kadın haklarına verdiği katkılarla tanınıyor. Rotary tarafından “Meslekte Üstün Hizmet Ödülü’, köylerde sosyal dayanışmayı artırma ve kaybolan değerlerini ortaya çıkarma, üretimi aktif hale getirme, sağlıklı yaşam, enerji tasarrufu, ekolojik mimarı gibi projesini hayata geçirdiği “nimri’de Yeniden Hayat’ projesi ülkemize uluslararası sürdürülebilirlik ödülü kazandı. Ayrıca Venedik Bienali’nde POT+ ekibi ile katıldığı “Sıkıştırılmış Toprak Duvar Uygulaması” ile Sürdürülebilir Mimarlık Dalı’nda S-Arch 2018 Project Awards, küçük projeler kategorisinde Mansiyon Ödülü aldı.

a-mimarlik-006.jpg

a-mimarlik-001.jpg

a-mimarlik-007.jpg20'ci yılında Mimar Özgül Öztürk'ü Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD Başkanı Ali Can Aksu ve yönetim kurulu üyeleri beraber oldu. Ayrıca Galatasaray'ın efsanevi yöneticisi Turgay Kıran'da kutlamaya katıldı.

ÖZGÜL ÖZTÜRK: YARINLARI TASARLIYORUZ
Misafirlerine doğal ürünlerden yapılan ikramlar ve küçük hediyeler veren Mimar Özgül Öztürk Aksu,”5 Haziran gibi çok anlamlı bir günü tercih ettik. Kullanılan hiçbir ürünün doğaya zarar vermemesi için döngüsel tasarım ve tüketim bilinci mottosuyla hareket ediyoruz. Daha yeşil ve sürdürülebilir yarınlar tasarlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle gün geçtikçe doğadan mahrum kalan şehir insanına, özlem duyduğu ferahlığı yeniden yaşatmak için 20 yıldır büyük bir heyecanla çalışıyoruz” dedi.

a-mimarlik-002.jpg
a-mimarlik-008.jpg
a-mimarlik-003.jpg
a-mimarlik-004.jpg
a-mimarlik-005.jpg

Bu haber toplam 13505 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.