• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Mezitlililer, Tece sahiline otel istemiyor

Mezitlililer, Tece sahiline otel istemiyor
Mezitli Tece Deniz Mahallesi sakinleri, planda spor ve park olarak işaretlenmiş, denize sıfır 5 adada toplam 76 dönümlük alanın 2 farklı şirkete tahsis...

MEZİTLİ-Mezitli Tece Deniz Mahallesi sakinleri, planda spor ve park olarak işaretlenmiş, denize sıfır 5 adada toplam 76 dönümlük alanın 2 farklı şirkete tahsis...

Mezitli Tece Deniz Mahallesi sakinleri, planda spor ve park olarak işaretlenmiş, denize sıfır 5 adada toplam 76 dönümlük alanın 2 farklı şirkete tahsis edilmesi üzerine Mezitli Belediyesi öncülüğünde eylem yaparak, kararı protesto etti.

mezitli-002.jpg
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mimarlar Odası Başkanı Ömer Sakar, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşların katıldığı eylemde konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, söz konusu arazinin yasalar gereği Mezitli Belediyesi'ne tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. Göreve geldikleri tarihten bir ay sonra arazinin kendilerine verilmesi için defalarca başvuruda bulunduklarını kaydeden Tarhan, "Ancak yetkili kurumlar otel yapılması için burayı 2 şirkete verdi. Belediyemizce defalarca yapılan yazılı başvuru, uyarı ve görüşmelerimize karşın, Tece yerleşim sınırları içerisinde imar planlarında park, spor alanı ve benzeri yerler olarak ayrılan ortak kullanım alanlarımıza yönelik merkezi kamu idareleri eliyle oluşturulmakta olan tehditler ciddi bir aşamaya gelmiştir. Mersin ve tüm halka hizmet etmek ve açık alan ihtiyaçlarını karşılamak üzere imar planlarında ayrılmış olan ve bölgede aynı nitelik ve büyüklükte alternatifi bulunmayan alan yetkili kurumlar tarafından 2 şirkete tahsis edilmiştir" dedi.

Söz konusu arazinin bölgenin en büyük ihtiyacı olan park ve spor aktivite alanı olarak yapılması gerektiğine vurgu yapan Tarhan, "Öncelikle Tece bölgesi olmak üzere, ilçemiz ve ilimiz için kamu mülkiyeti niteliğindeki bu alanlar, ortak açık alan ve sosyal donatı alanı olma değerleriyle büyük önem taşımaktadır. Bu alanların, ilgili mevzuatta belirlenen alan standartlarına göre ayrılmış olan ve imar planlarında öngörülen kullanım kararlarına uygun halkın hizmetine açılması gerekmektedir. Bunun yerine, kamusal alanların sadece ticari birer kaynak olarak görülmesi, noktasal bir proje girişimine ve yapılaşmaya konu edilmesi, kamu yararının, imar, kıyı ve doğa yasalarının gözetilmediği anlamına gelecektir. Kentimiz açısından büyük bir kayıp olacaktır. Söz konusu alanda geleceğe yönelik doğru hedeflere ve kararlara ulaşmak, bu değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak başta ortak alan niteliğindeki varlıklarımızın sağlıklı değerlendirilmesine ve ilgili idarelerin işbirliği ile bu alanların kamu yararı sağlamak üzere kullanılmasına ve arttırılmasına bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Söz konusu parsellerin imar planında işaretli şekliyle park ve spor alanı olarak halkın hizmetine sunulması için çalıştıklarını kaydeden Tarhan, "Bu amaçla gerekli girişimlerde ve bilgilendirme çalışmalarında bulunulmaya devam edilecektir. Tüm Mersin halkını, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını bu bağlamda yasal direnme haklarını kullanmaya çağırıyoruz. Tece imar planlarında ayrılmış olan, kamusal nitelikli ve alternatifi olmayan açık alan, park ve spor alanlarının rant projeleri ile yok edilmesi yerine, sahip çıkılarak arttırılması gerekmektedir. Bu ortak değerlerimizin ve açık alanlarımızın, toplumsal müzakere ve uzlaşma süreçlerinden geçmeden, sadece idari otorite kararları ve yatırımcı kurum ve kişilerin niyeti üzerinden kısa dönemli ekonomik getirilere feda edilmesi kabul edilemez" diye konuştu.

Bu haber toplam 3534 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.