• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Meral Akşener'in partisinin adı 'İyi Parti' oldu

Meral Akşener'in partisinin adı 'İyi Parti' oldu
Akşener'in bugün kuruluş dilekçesini verdiği partinin adı 'İyi Parti' oldu. Partinin sloganı: "Türkiye İyi Olacak"

ANKARA- MHP ile geçen yıl yollarını ayıran Meral Akşener, bugün Ankara'da düzenlenenen toplantı ile yeni partisini ilan etti. Yeni partinin kurucu kurulunda 200 kişi var. Akşener'in bugün kuruluş dilekçesini verdiği partinin adı 'İyi Parti' oldu. Partinin sloganı: "Türkiye İyi Olacak"

meral-aksener-1a.jpg

meral-aksener-6.jpg

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni partisininin tanıtımını Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

meral-aksener-7.jpgAkşener, partisinin kuruluş dilekçesini vermek üzere İçişleri Bakanlığı'na girişi sırasında basın mensuplarına el salladı. 

meral-aksener-2.jpgPARTININ AMBLEMI, “GÜNEŞ ETRAFıNDA 8 ıŞıK, OK’ OLARAK BELIRLENDI


İyi Parti'nin hedefleri şöyle sıralandı:

Ana hedefimiz Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek.

Milli gelirimizi ilk beş yılsonunda 14.500 dolar yapmak.

Eğitim yaş ortalaması hedefimiz 11 yıl olacak.

Kırk yaş altında kadınlarda okuryazarlık oranı beş yıl içinde yüzde 100 olacak.

Küresel Refah Endeksinde ilk beş yılsonunda 40 ülke arasında yer almak.

Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turist ağırlamak.

İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönmek.

İlk bir yıl içinde demokratik bir siyasi partiler kanunu yapmak.

Yılda 150.000 hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapmak.

PISA sıralamasında ilk yirmi ülke arasında yer almak.

İlk beş yılsonunda işsizlik oranını yüzde 7'nin altına düşürmek.

Teknolojide Endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirmek.

Gençliğin ve kadının pozitif enerjisini hayatın tüm alanlarında hissettirmek.

Basın özgürlüğünde Avrupa Birliği standartlarını hemen uygulamak.

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmak.

PARTİNİN ADINI AKŞENER AÇIKLADI

Ankara'da Nazım Hükmet Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Meral Akşener partisinin ismini 'İYİ PARTİ' olarak açıkladı.

Meral Akşener, saat 09.10 sıralarında partinin kurucular kurulu üyesi bir grup ile birlikte İçişleri Bakanlığına geldi. Bakanlığın içerisine giriş yapan Akşener ve ekibi daha sonra partinin kuruluş dilekçesini teslim etti. Yaklaşık yarım saat süren işlemlerin ardından Akşener ve ekibi, partisinin tanıtımının yapılacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geçti.

Meral Akşener, yol arkadaşları ile birlikte kurduğu parti için Nazım Hikmet Kültür Merkezinde program düzenlendi. Program öncesi polis ekipleri kültür merkezinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Programa Türkiye'nin çeşitli noktalarından çok sayıda vatandaş katıldı. Meral Akşener ile birlikte binlerce insanın katıldığı programda, salonda çok sayıda kişi ayakta kaldı. Program 200 kurucular kurulunun tanıtımı ile başladı.

‘BEN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM’

Kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye Meral Akşener çağırdı. Bu sırada salonda bulunan kalabalık ayağa kalkarak Akşener'i alkışladı. Akşener'de bu ilgiye alkışla cevap verdi. Konuşmasının ilk bölümünde iktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Akşener, daha sonra konuşmasına ara vererek partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Hazırlanan klipte partinin isminin 'İYİ PARTİ' olduğu açıklandı, sloganı ise 'Türkiye İyi Olacak' olarak belirlendi. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondaki kişiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, 'Başbakan Meral' şeklinde slogan attı. Ayrıca Akşener, bu slogana 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım' şeklinde cevap verdi.

‘UMUTLARIMIZ HAYALLERİMİZ VAR’

Akşener, konuşmasında şunları söyledi: "Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah hayırlı eylesin. İyi adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir. O da burada var. İyi, medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer. Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak. 'İyi Parti' ile güçleneceğiz mutlu bir Türkiye olacağız" 

TÜRKŞEN LOGOYU PAYLAŞMIŞTI

Eski SAT komandosu Ali Türkşen, sosyal medya hesabından, partinin logosunun olduğu kartı paylaşmıştı.

Ali Türkşen'in üzerinde isminin yazdığı kartta etrafında sekiz çizgi bulunan güneş şeklindeki parti logosu bulunuyor. 

Türkşen yaptığı paylaşımda "Vatanıma milletime hayırlı olsun" dedi. Ayrıca, "Evet partinin amblemi bu ve evet yemek yiyerek, tanışarak, sohbetle başladık. Fesatlık etmeyecek herkesin desteğini bekliyoruz."

Ali Türkşen, ay başında Meral Akşener'in teklifi üzerine partisine katılma kararı aldığını açıklamıştı. 

PARTİNİN PROGRAMI BELLİ OLMUŞTU

Öte yandan yeni partinin programı da belli oldu. 'İyi bir Türkiye', 'Demokrasi ve Hukuk', 'Toplum', 'Kamu Yönetimi', 'İç ve Dış Güvenlik', 'Kurumlar', 'Dış Politika' ve 'Hedefler' başlıklı 8 ana hedeften oluşan parti programında ana slogan ise "Türkiye iyi olacak" oldu.

'İYİ BİR TÜRKİYE İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ'

Açıklanan parti programında ilk sırada yer alan 'İyi bir Türkiye' programı şu şekilde açıklandı:

"İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz. İyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlâna, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre bu milletin iyi insanları arasından yetişti. Onlar insanlara iyiliği, iyi insan olmayı öğütlediler. İyiliğin peşinden koştular. İyi insanlar bu toprakları onurlandırdıktan sonra bu topraklardan o büyük Osmanlı Devleti doğdu. Bu devlet büyüdü, üç kıtaya hâkim oldu o insanların torunlarıyla, Sarı Saltuklarla. Gittiği yerlere sevgi kültürünü götürdü. 'Yaratılanı severim, yaratandan ötürü' diyerek. Bizler bu inançla yola çıkıyoruz. İyi insanlar, iyi bir Türkiye için bir araya gelecek ve 'Türkiye iyi olacak'. Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkanı, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Seksen milyonuz. Büyük bir milletiz. Büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. 

Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. Farklılıklarımızı göreceğiz. Aynı türkülerle oynayan, eğlenen, evlenen, aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, aynı türkülerle ağlayan biz değil miyiz. İyi bir Türkiye için varız. İyi bir Türkiye için buradayız. İyi bir Türkiye için yanınızdayız. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz."

PARTİNİN İLKELERİNDE MİLLİYETÇİLİK VURGUSU

Partinin ilkeleri ise, "Türk milletine güveni esas almak. Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak. Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak. Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak. Çözüm üretmek ve çalışkan olmak. Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak. Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak. Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak. Farklılıklara saygılı olmak. Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak" olarak özetlendi.

'YOLSUZLUKLA TAM VE ETKİN MÜCADELE'

Yapılan açıklamada partinin amacı ise şu başlıklar altında toplanıyor:

"Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak. Çağdaş medeniyeti yakalamak. Sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak. Parlamenter sistemi yaşatmak. Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak. Fırsat eşitliği sağlamak. Mülkiyet hakkını korumak. İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak. Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak. Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek."

'ANA HEDEF DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ İÇİNE GİRMEK'

Yeni partinin hedefleri ise şu şekilde açıklandı:

"Ana hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek. Milli gelirimizi ilk beş yıl olacak. Kırk yaş altında kadınlarda okur yazarnunda 14 bi 500 dolar yapmak. Eğitim yaş ortalaması hedefimiz 11 yıl lık oranı beş yıl içinde yüzde 100 olacak. Küresel refah endeksinde ilk beş yıl sonunda 40 ülke arasında yer almak. Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turist ağırlamak. İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönmek. İlk bir yıl içinde demokratik bir siyasi partiler kanunu yapmak. Yılda 150.000 hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapmak. PISA sıralamasında ilk yirmi ülke arasında yer almak. 

İlk beş yıl sonunda işsizlik oranını yüzde 8 altına düşürmek. Teknolojide endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirmek. Gençliğin ve kadının pozitif enerjisini hayatın tüm alanlarında hissettirmek. Basın özgürlüğünde Avrupa Birliği standartlarını hemen uygulamak. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmak." 

MECLİSTE 5 İYİ PARTİLİ MİLLETVEKİLİ

Hayatını kaybeden ve milletvekilliği düşürülen isimlerin ardından vekil sayısı 544'e düşmüştü. 5 vekilin İyi Parti'ye katılması ile birlikte sandalye dağılımı şöyle olacak:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 316
Cumhuriyet Halk Partisi: 132
Halkların Demokratik Partisi: 54
Milliyetçi Hareket Partisi: 36
İyi Parti: 5
Bağımsız Milletvekili: 1

MERAL AKŞENER’İN PARTİSİNİN KURUCULARI ŞU ŞEKİLDE

1 Abdul Ahat Andican

2 Abdullah Alagöz

3 Abdullah Alay

4 Abdullah İlker Sungur

5 Abdülkadir Akcan

6 Abdülkadir Yuvali

7 Adil Erkoç

8 Adnan Şefik Çirkin

9 Ahmet Azmi Yetim

10 Ahmet Can Buğday

11 Ahmet Çelik

12 Ahmet Ersagun Yücel

13 Ahmet Kamil Erozan

14 Ali Sağir

15 Ali Aydin

16 Ali Coşkun

17 Ali Dinçer Çolak

18 Ali Lapanta

19 Ali Riza Ercan

20 Ali Türkşen

21 Aydin Adnan Sezgin

22 Aydin Tümen

23 Ayfer Yilmaz

24 Ayhan Bölükbaşi

25 Ayhan Çevik

26 Ayhan Erel

27 Ayşe Melda Topyay

28 Ayşe Sibel Yanikömeroğlu

29 Ayşe Sucu

30 Ayşegül Doğrucan

31 Ayşin Altuniç Güven

32 Aytun Çiray

33 Baha Cankut Saritaş

34 Banu Aydin

35 Başak Karataş

36 Bedri Yaşar

37 Behiç Çelik

38 Berat Yilmazel

39 Beril Gümüş

40 Berna Biçer

41 Berna Sukas

42 Betül Bayraktar Orhan

43 Bilal Karaca

44 Binnur Karadağli

45 Bircan Akyildiz

46 Birol Büyüköztürk

47 Burak Akburak

48 Burcu Akçaru

49 Burhan Suat Çağlayan

50 Celal Dağgez

51 Celaleddin Aykol

52 Cevat Saraç

53 Cezmi Polat

54 Coşkun Yildirim

55 Cumali Durmuş

56 Çiğdem Özer

57 Derya Şahin Şener

58 Durmuş Yilmaz

59 Dursun Cengiz Atak

60 Elmas Girağos

61 Emine Erdoğan

62 Emine Küçükali Gurkok

63 Enes Kaplan

64 Erdoğan Bozdemir

65 Erhan Özkan

66 Ersönmez Yarbay

67 Ethem Baykal

68 Faruk Köylüoğlu

69 Fatih Demirkol

70 Fatih Eryilmaz

71 Fatih Mehmet Şeker

72 Fatma Kamiloğlu

73 Feridun Bahşi

74 Fuat Yildirim

75 Gökhan Beker

76 Göksel Taşçi

77 Günay Kodaz

78 Hakan Gören

79 Hana Akyüz

80 Hasan Hüseyin Türkoğlu

81 Hasan Sincar

82 Hasan Toktaş

83 Havva Baş

84 Hayati Arkaz

85 Hayrettin Barut

86 Hayrettin Nuhoğlu

87 Hayriye Nurcan Yazici

88 Hediye Akdere

89 Hüseyin Özlük

90 İbrahim Özyer

91 İbrahim Cevher Cevheri

92 İbrahim Halil Oral

93 İlay Aksoy

94 İsmail Ethem Tokdemir

95 İsmail Ok

96 İsmet Koçak

97 Kadriye Ünler

98 Kazim Ataoğlu

99 Kevser Selda Tandoğan Demirel

100 Koray Aydin

101 Lütfü Türkkan

102 Mahmut Bozkurt

103 Mahmut Tekin

104 Mehmet Aslan

105 Mehmet Arslan

106 Mehmet Metanet Çulhaoğlu

107 Mehmet Okan Oğuz

108 Mehmet Tolga Akalin

109 Mehmet Ufuk Ülkümen

110 Meltem Erzen

111 Meral Akşener

112 Meral Alemdar

113 Merrin Hasipoğlu

114 Merve Hafizoğlu

115 Mesut Özarslan

116 Mesut Yilmaz

117 Metin Taşdemir

118 Metin Ergun

119 Mine Baş

120 Mualla Yücel

121 Mukadder Başeğmez

122 Musa Ertugan

123 Musavvat Dervişoğlu

124 Mustafa Cihan Paçaci

125 Mustafa Çakiroğlu

126 Mustafa Erdem

127 Mustafa Gül

128 Mustafa Hakan Ünser

129 Mustafa Veysel Güldoğan

130 Naci Cinisli

131 Nafiz Özgür Rifaioğlu

132 Nazif Aktürk

133 Nazli Aspay Şener

134 Nazli Elif Gökdemir

135 Nesibe Ruhat Mengi

136 Neşe Toker

137 Nevzat Bor

138 Nihal Ağca

139 Nihat Kula

140 Nuri Okutan

141 Oğuz Sarul

142 Oğuzhan Türk

143 Oktay Erkaçan

144 Oltaç Ünsal

145 Onur Aydin

146 Orhan Erzurum

147 Orhan Şen

148 Osman Ertürk Özel

149 Ömer İbrahim Sayin

150 Ömer Karakaş

151 Özcan Pehivanoğlu

152 Özcan Yeniçeri

153 Ramazan Kiliç

154 Recai Mercimek

155 Recep Sanal

156 Ridvan Uz

157 Ruhittin Sönmez

158 Selda Bostanci

159 Selim Tankut

160 Sermin Özensoy

161 Servet Hali

162 Sevin Çağlayan

163 Sevinç Gümüş

164 Sevinç Nazire Uraz

165 Seyit Yücel

166 Sirri Aksu

167 Sitki Polat

168 Sinem Uludamar

169 Sultan Neslihan Seven

170 Süleyman Nevzat Korkmaz

171 Süleyman Saribaş

172 Şahin Arslantaş

173 Şenol Bal

174 Şeref Tamtürk

175 Şule Ünlü Doğan

176 Şükrü Kuleyin

177 Taha Orhun Ertürkmen

178 Tamer Kayaalp

179 Tugay Uluçevik

180 Tuğrul Arik

181 Uğur Poyraz

182 Uğur Tarhan

183 Umut Bariş Erdoğan

184 Umutcan Günerkaya

185 Ümit Beyaz

186 Ümit Dikbayir

187 Ümit Özdağ

188 Vedat Bayram

189 Vedat Taylan Yildiz

190 Vedat Yenerer

191 Yasin Öztürk

192 Yaşar Akkuş

193 Yildirim Görgen

194 Yildirim Ulupinar

195 Yusuf Halaçoğlu

196 Yücel Coşkun

197 Yüksel Yilmaz

198 Zekai Kaya

199 Zeki Hakan Sidali

200 Zuhal Çiftkaya

YENİ PARTİ’NİN İLKELERİ NELER OLACAK?

Partinin ilkeleri ise, “Türk milletine güveni esas almak. Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak. Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak. Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak. Çözüm üretmek ve çalışkan olmak. Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak. Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak. Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak. Farklılıklara saygılı olmak. Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak” olarak özetlendi. Yapılan açıklamada partinin amacı ise şu başlıklar altında toplanıyor: “Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak. Çağdaş medeniyeti yakalamak. Sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak. Parlamenter sistemi yaşatmak. Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak. Fırsat eşitliği sağlamak. Mülkiyet hakkını korumak. İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak. Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak. Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek.”

Bu haber toplam 3809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.