• BIST 9524.59
  • Altın 2491.091
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Malta’'nın Milli Günü’'nde Atatürk alkışlandı

Malta’'nın Milli Günü’'nde Atatürk alkışlandı
Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina: Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözlerinin değeri bugün daha iyi anlaşılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Malta Devleti'nin bağımsızlığının 53. yıldönümü onuruna CVK Park Bosphorus Hotel'de düzenlenen gecede Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina Atatürk’ün dünyaya örnek bir lider olduğunu belirterek Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözlerinin değeri bugün daha iyi anlaşılıyor” dedi. Franklin Aquilina'nın bu konuşması salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

malta-milli-gun1a.jpg

franklin-aquilina-malta2.jpg

Malta’nın Milli Günü kutlamasına İstanbul’un turizmden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, işadamları, konsoloslar ve çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

malta-milli-gun1.20170928195917.jpg

malta-milli-gun3.jpg

malta-milli-gun2.jpg

malta-milli-gun-ismail-gultekin.jpg

DİPLOMATİK İLİŞKİLER 1967’DE BAŞLADI

Başkonsolos Aquilina Malta’nın Türkiye ortağı olduğu GICG grubunun Ana Sponsor olduğu resepsiyona katılan İstanbul’un turizmden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin Türkiye-Malta siyasi ilişkilerinin dostane bir şekilde sürdüğünü söyledi. Malta ile diplomatik ilişkilerin 1967 yılında kurulduğunu anlatan Gültekin, 8 Ekim 2009 tarihinde Türkiye’nin Valetta Büyükelçiliğinin faaliyete geçtiğini belirtti. Daha önce sırasıyla Vatikan ve Roma Büyükelçiliklerinin Malta'ya akredite olduğunu ve Malta’nın İstanbul Başkonsolosluğunun 14 Nisan 2009 tarihinde açıldığını anlattı.

malta-milli-gun1.jpg

MALTA HAKKINDA

Malta Adası bağımsızlığını elde edene kadar birçok farklı medeniyetin eğemenliğinde kaldı. Kendine özel kültürünü ve geleneklerini korudu. Malta Adası, takım adaları “Malta, Comino, Gozo” ile tam bir kültür mozaiği oluşturur.
1814 Paris Anlaşması ile Britanya İmparatorluğuna dahil olan Malta Adası, 21 Eylül 1964 yılında bağımsızlığını ilan edene kadar İngiliz himayesi altında yaşadı.
13 Aralık 1974 senesinde Cumhuriyetini ilan eden Malta, Avrupa Birliğine üyeliğinden önce 1965 senesinde Avrupa Konseyine üye oldu. 1949 senesinde kurulan Avrupa Konseyi’ne o dönemde Beyaz Rusya, Kazakistan, Kosova, Vatikan hariç bütün Avrupa ülkeleri üye idi. 1992 yılında kurulan Avrupa Birliğine, Malta’nın tam üyeliği 1 Mayıs 2004 tarihinde gerçekleşti..
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.