• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Limak: 2016 turizmcinin sınav yılı

Limak: 2016 turizmcinin sınav yılı
Limak Holding Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu 2016 yılını turizmcinin sınav yılı olacağını belirterek "Geleceğe optimist bakmak zorundayız" dedi.

ANTALYA- Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan, şehir merkezlerinde patlayan bombalar ile içinden çıkılmaz bir hal alan turizm krizi Antalya’da yılın ilk çeyreğinde yüzde 22 küçülmeye sebep oldu. Bölgenin önemli turizmcilerinden Limak Holding Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu 2016 yılını turizmcinin sınav yılı olarak değerlendirdi.
Turizmci her zaman öngörülü olması gerektiğine değinen Kavaloğlu, "2016 yılı turizm sektörü açısından sıkıntılı geçeceğinin aşikârdır, herhangi bir şey yapmayarak sezonun iyi geçeceğini düşünmenin de mantık dışıdır. Bu yıl kötü geçebilir, zarar edilebilir, hiçbir şey kazanamayabiliriz. Hatta bu yılı kayıp yıl olarak bile değerlendirebiliriz. Fakat elimizden geldiğince eksik gelen misafir sayılarını çeşitli pazarlama metotları ile bir parça da olsa kapatacağız. Özellikle Antalya için 2,5 - 3 milyon pax sayısının azalması söz konusu. Ama bütün bunlar göğüs göğüse mücadele edilerek aşılabilir. Turizmci her zaman geleceğe optimist bakmak zorundadır” dedi

RUSYA KRIZI ÇOK UZUN SÜRMEYECEK
  Rusya pazarının ülke turizmi için önemine vurgu yapan Kaan Kavaloğlu, "Son 10 yılda turizm sektöründe elde edilen kazanımların büyük bir kısmı Rusya pazarı sayesinde yapılmıştır. Biz İsrail pazarı ile ilgili olarakta yaklaşık 5 yıldır çok kötü dönemler geçiriyoruz. İlişkiler daha yeni yeni filizlenmeye başladı. Ümit ediyorum ki Rusya pazarındaki bu çalkantılı dönem 5 yıl sürmez. Eğer 5 yıl sürer ise bizim bütün kazanımlarımızı kaybetme gibi bir durum ortaya çıkar. Bu durum gerçekten sektörün tüm paydaşlarını etkiler ve üzer. Bu nedenle umut ederim birbirine yıllardır kenetlenmiş, aklıselim iki ülke bu sorunu kısa vadede çözer. Ben kısa süre zarfı içinde çözüme kavuşacağı inancındayım. Bu nedenle hazırlıklarımızı buna göre yapmalıyız” diye konuştu.
Esas tehlike yurtdışındaki algımız
2016 yılı bizim için kayıp yıl olabilir, bu bizim için çok elzem bir kayıp değildir ancak bizim için asıl tehlike Avrupa'nın üzerimize yapıştırmaya çalıştığı imajdır diyen Kavaloğlu şöyle konuştu:
“Bu algı operasyonu devletimizi, bizi tehdit eder pozisyona geldi. Türkiye’yi terörle iç içe gösteren yurt dışı basını Türk Turizmi açısından esas tehlikeyi oluşturuyor. Bu konuda yurt dışında yaşayan Türklerin destekleri bizim için çok önemli. Onlar içinde bizim içinde Türklerin Türkiye’den başka bir ülkesi yok” dedi.

FIYAT DÜŞÜRMEK BIZI KURTARMAZ
Alınması gereken önlemlere de değinen Kavaloğlu şunları söyledi;
“Böyle sıkıntılı bir süreçte fiyatla oynamanın büyük bir sonuç doğuracağını düşünmüyorum. Fiyatla oynamadan Türkiye’nin imajına yönelik çalışmalar yapmalıyız” Türkiye’yi tercih eden tekrar misafirleri üzerinden Türkiye algısını güçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum”.
Çeşitli maliyet indirimleri ve büyük personel kısıtlamaları nedeni ile Türk turizminin gerçek dostlarının, Türkiye’yi her ortamda tercih eden Türkiye aşıklarını mutsuz etme lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle onları mutsuz etmeden ülkelerinde göndermek bizim için çok önemli

YATAK ARZı DURMALı
Yatak arzının halen arttığına dikkat çeken Kavaloğlu, Turizmin yapılmadığı bölgeleri turizme açmak için açılan tahsislere müteşekkirim. Ama turizmin yapıldığı, yatak talebinin arzı dengeleyemediği yerlere tahsisler olmamalı. Oteller dolmuyor. Talep arzı karşılayamıyor. Bakanlık nezdinde bir karara varılarak uygulanması gerekir. Bu bizim için çok önemlidir’’ diye konuştu.
Uzun vadede kayıplarımızı kapatırız
Türkiye’nin 40 yıldır turizm yaptığını ve gelecek 40 yılda da turizm yapmaya devam edeceğini ifade eden Kavaloğlu, "İlave gelecek pazarlar olacak ancak ben yine de Avrupalı dostlarımızın Türkiye'den kolay vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum" dedi.
Sadece 2016 yılının göz önünde tutularak Türkiye turizmine dair olumsuz yorumlar yapılmaması gerektiğini dile getiren Kavaloğlu, “Kısa vadede ciddi kayıplarımız olacaktır ancak orta ve uzun vadede bu kayıplarımızı kapatabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.