• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Lider markalar Özyeğin öğrencilerine kapılarını açıyor

Lider markalar Özyeğin öğrencilerine kapılarını açıyor
Özyeğin Üniversitesi’nin “Sektör ile Buluşma” etkinliği, otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisinden 50’den fazla öncü işletmenin katılımıyla gerçekleşti.

İSTANBUL - Özyeğin Üniversitesi’nin sektörlerle iç içe eğitim anlayışı çerçevesinde her yıl düzenlediği “Sektör ile Buluşma” etkinliği, otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisinden 50’den fazla öncü işletmenin katılımıyla gerçekleşti. İşletmelerin İnsan Kaynakları ve diğer departman yöneticileriyle bir araya gelen Otel Yöneticiliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, staj ve iş imkanı yakaladı.

ozyegin.jpg“Sektör ile Buluşma” etkinliğinin beşincisi bu yıl 7 Aralık’ta Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşti. 50’den fazla işletmenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, zorunlu yaz dönemi stajlarını gerçekleştirecekleri işletmelerle görüşmelerini yaptılar ve geleceğe yönelik hedefleri için deneyimli sektör temsilcilerinden fikir aldılar. Mezun olacak öğrenciler ise işe alım olanakları ve şartları konusunda görüşme fırsatını yakaladı.

‘V. Sektör ile Buluşma’ etkinliğinde Best Western Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya, Choice Hotels Germany & Central Europe, Conrad İstanbul Bosphorus, Crowne Plaza İstanbul Asia, Crystal Hotels-Antalya, Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Dedeman İstanbul, D-Group Hotels and Resorts, Double Tree by Hilton Hotel İstanbul-Moda, Fairmont Quasar İstanbul, Four Seasons İstanbul at the Bosphorus Gloria Serenity Resort-Antalya, Gloria Hotels & Resorts-Antalya, Hapimag Resort Sea Garden-Bodrum, Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center, Hilton İstanbul Bosphorus, Hilton İstanbul Kozyatağı, Hyatt Regency İstanbul Ataköy, İstanbul Marriott Hotel Asia, Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Mandarin Oriental Bodrum, Maxx Royal Resorts Antalya, NG Hotels, Park Dedeman Levent, Radisson Blu Hotel İstanbul Asia, Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla, Shangri-La Bosphorus İstanbul, Soho House İstanbul, Swissotel the Bosphorus İstanbul, The Grand Tarabya, The Marmara Taksim, The Ritz-Carlton İstanbul, WestSide Arjaan by Rotana and Centro WestSide, Xone Superyacht Management otellerinin yanı sıra; Asitane Restaurant, Biber Bar Restaurant-Watergarden, Çiya Sofrası, d.ream, Feriye Lokantası, Frankie İstanbul, Kemer Country Club, Midpoint, Nicole Restaurant, Nişantaşı Brasserie, Şans Restaurant, Şiraz Restaurant, Sour & Sweet Artisan Bakery, Turkish Do&Co, Z Gurme Restaurant – Eataly, 360 Entertainment Group Restaurant, 1924 İstanbul gibi yiyecek içecek sektörünün öncü kuruluşları da yer aldı.

“Sektörlerle ve yaşamla iç içe eğitim felsefesi”

Otel Yöneticiliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programları öğrencilerini öncelikli olarak stajlara kabul eden ve mezunları istihdam eden sektör paydaşlarına teşekkürlerini sunan Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar konuyla ilgili şunları söyledi:

“Üniversitemiz sadece ülkemizde değil, dünya çapında gençlerimizin istihdam edilmesini sağlayan bir eğitim modelini başarıyla icra ediyor. Bu başarıda araştırma odaklı görev yapan akademik kadromuzun çalışmalarının ve sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik uygulamalı eğitim vermenin katkısı çok büyük. Gerek Otel Yöneticiliği gerekse Gastronomi alanında profesyonel hayatta gerekli olan tüm bilgi ve becerileri kazandıracak bir yapıya sahip olan Mükemmellik Merkezimiz, dört adet uygulamalı otel odası, misafir kabul ve rezervasyon alanları ile Le Cordon Bleu şef eğitmenlerinin Le Cordon Bleu eğitim materyalleri ve teknikleriyle, mutfak sanatları derslerini verdikleri gastroditoryum, demo mutfağı, pastane, çok amaçlı mutfak, duyusal analiz laboratuvarı ve ana mutfak olmak üzere farklı uygulama alanları ile öğrencilerimize uygulamalı eğitimin tüm olanaklarını sunuyor. Gerçek sektör koşullarına en yakın şekilde verilen uygulamalı eğitimler ve stajlar ile Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin sektöre hazır, deneyimli ve tam donanımlı olarak mezun olmalarını sağlıyoruz.”

Yapılan çalışmaların Özyeğin Üniversitesi’nin ‘sektörlerle ve yaşamla iç içe eğitim felsefesi’ doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirten Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk “Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan ne olursa olsun, sadece akademik eğitimle sınırlı kalmayarak, eğitimlerini mutlaka gerçek dünyada, iş dünyasında, sektörlerde yaptıkları pratik ve uygulamalı eğitimlerle pekiştirmelerine özen gösteriyoruz. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfından itibaren okurken çalışmaya, yazları staj yapmaya ve kariyerlerini üniversitemizdeki ilk dönemlerinden itibaren planlayarak bu planlarını gerçekleştirmek için kendilerini farklılaştıran yetkinlikler kazanmaya ve deneyimler edinmeye başlıyorlar. Henüz staj yaparken işverenleri tarafından da fark edilen özellikleri ve mezun oldukları anda sektörlerde tercih edilen adaylar olmaları bizim için en büyük gösterge oluyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Sektör ile Buluşma’ etkinliğimiz de bu eğitim felsefemizin bir uzantısıdır ve öğrencilerimizin ufkunu açarak, her yıl sektör temsilcileriyle buluşmalarını sağlamaktadır” dedi.

İletişim:

Ayşe Ekin Gündüz

Marjinal Porter Novelli

T: 0212 219 29 71

M: 0533 921 43 53 ayseg@marjinal.com.tr

Özyeğin Üniversitesi hakkında

Yaşamla iç içe, araştırmacı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla kurulan Özyeğin Üniversitesi, katma değer yaratan, yenilikçi eğitim modeli ile öğrencilerinin yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, girişimci, derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimler ile çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratan bireyler olarak mezun olmalarını hedefliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son beş yıldır ilk 10’da yer alan Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin şartları ne olursa olsun iyi bir eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor. 2016-2017 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 82’si burslu öğrenim gören Üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında toplam 23 lisans programı; 3 enstitü bünyesinde 30 lisansüstü programıyla eğitim veriyor. Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.

Bu haber toplam 4807 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.