• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Kuveyt Workshop’u yeni iddialar ortaya çıkardı

Kuveyt Workshop’u yeni iddialar ortaya çıkardı
OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’ın TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın bilinmeyen bazı söylemlerini açıklaması TÜRSAB’ın yönetimindeki kavgayı daha üst düzeye taşıdı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB ve Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği-OTSAD’ın içinde bulunduğu “Kuveyt Workshop’unda yolsuzluk” iddiaları gündeme bomba gibi otururken OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk “TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın herşeyden haberi vardı” dedi. Ancak açıklamasında OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’ın TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın bilinmeyen bazı söylemlerini açıklaması ise TÜRSAB’ın yönetimindeki kavgayı daha üst düzeye taşıdı.

huseyin-kirk-firuz-baglikaya.jpg

HASAN ERDEM İÇİN FİRUZ BAĞLIKAYA’NIN SÖZLERİ DOĞRU MU?

Hüseyin Kırk açıklamasında “Başkan Firuz Bağlıkaya ile 2.Başkan Hasan Erdem arasında kavga var” şeklinde konuştu. Ayrıca Hüseyin Kırk’ın ortada somut bir şey yok iken Hasan Erdem hakkında ‘Dosya takipçiliği ve TÜRSAB’dan menfaat sağlıyor diye ben onu TÜRSAB’dan uzaklaştırdım’ diye Sayın Firuz Bağlıkaya bize söyledi” şeklindeki sözleri kafaları daha çok karıştırdı.

kuveyt-ws-tamliste.jpg
Kuveyt Workshop tam liste

GENEL KURUL KARARLARI DEĞİŞTİRİLEMEZ

Hasan Erdem hakkındaki bu açıklama üzerine şaşıran bazı seyahat acenteleri “Herşeyin üzerinde olan genel kurul kararıdır. Kimse seçilmiş bir kimseyi uzaklaştıramaz.Hasan Erdem genel kurulun oyları ile yönetime seçilmiştir. Daha sonra hazırlanan yeni yönetmelik ise mahkemeliktir. Bütün bunlara yönetimin seçilmiş bir üye hakkında alacağı hiçbir karar genel kurulun üzerinde değildir. Bu gibi iddaların ispat edilme mecburiyeti vardır. Bu konuda da herhangi bir girişim olmadığını biliyoruz. Ortada açıklanmayan bir durum varsa, açıklamak ve ispat etmek zorundalar. Ne yazık ki Türsab’ta başka birilerini kullanarak, kendilerine karşı olan kişileri karalamak gibi garip bir siyaset başladı. Burada da OTSAD başkanınınkullanıldığını düşünüyoruz ” dediler.
hasan-erdem.pngACENTE KAŞESİ BASIP, ACENTE OLMAYANI GÖNDERDİK

Öte yandan Kuveyt Workshop’una TÜRSAB üyesi ve acente olmayan kişilerin masraflarını TÜRSAB’ın karşılaması, biletlerin ise THY’den TÜRSAB’ın onaylı listeye göre bedava alınması tartışılırken OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’ın, “Tüm OTSAD katılımcısı seyahat acentası olmayanlardan bir seyahat acentasına rica edip, ‘Bu kişi bizim adımıza Kuveyt workshop’a katılabilir diye bir üst yazı alabilir miyiz’ dediler. Biz de bu giden acenta almayan arkadaşlara, acenta üyelerimizden üst yazı aldık. Ben de Comfort Turizm olarak iki kişiye yazdım” şeklindeki sözleri ve “Bizi orada temsil edebilir diye yazı yazdık, kaşeledik ve gönderdik. Cevabında da bize hiçbir şekilde bunların SGK bordrolarını ya da ortaklığını gönderin diye bir geri dönüş olmadı” açıklaması işin üzerine tuz biber ekti.

Hüseyin Kırk, “Biz katılamadığımız, hatta ben de katılamadığım için bu iki arkadaşımız bizim yerimize katılabilir, bizi orada temsil edebilir diye yazı yazdık, kaşeledik ve gönderdik. Cevabında da bize hiçbir şekilde bunların SGK bordrolarını ya da ortaklığını gönderin diye bir geri dönüş olmadı” dedi.

kuveyt-ws.jpeg


hasan-erdem-015.jpg
TÜRSAB'ın onayı ile THY'nin bedava bilet verdiği kişilerin listesi

UÇAK BİLET FARKI VE KONAKLAMA TÜRSAB’TAN, YEMEK BAKANLIKTAN

Hüseyin Kırk açıklamasında şunlara yer verdi:

“TÜRSAB bizden 89 dolar uçak bileti farkını ve katılım payını istediğinde Firuz Bey’i arayıp yanına gittim ve ‘Biz birlikte hareket ediyoruz, amacımız ülke turizmine hizmet etmek. Bu 89 dolarlık uçak bileti farkını ve 2 gecelik konaklama bedelini bizim katılımcılarımızdan almasanız olur mu’ diye sordum. Firuz Bey de, ‘Tamam, biz bu konudaki kararımızı size bildireceğiz’ dedi. Kısa bir süre sonra bizim dernek sekretaryasına Burcu Hanım telefon açmış ve TÜRSAB’ın bütün katılımcıların 89 dolarlık uçak bileti farkını, konaklamalarını ve transfer ücretlerini karşılayacağını söylemiş. Bu bilgiyi aldıktan sonra yapılan jesti karşılıksız bırakmamak adına Elite World Otel ile anlaşarak Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet N. Ersoy ve TÜRSAB Başkanımız Sayın Firuz Bağlıkaya’nın onuruna bir tanıtım kokteyli verdik. Tanıtım kokteyline yaklaşık 350 seyahat acentası ve bizim bazı üyelerimiz katıldı.

Kuveyt’te Salonu ve gala yemeğini Kültür ve Turizm Bakanlığı ödedi. Sayın Firuz Bağlıkaya’nın talimatıyla 89 dolarlık uçak bileti farkı ve iki gecelik 200 dolarlık konaklama farkı TÜRSAB tarafından karşılandı.”

hasan-erdem-014.jpg
TÜRSAB 2. Başkanı Hasan Erdem

TÜRSAB’IN BEDELSİZ YAPTIĞI İŞE PARA ALINMAZ


TÜRSAB 2. Başkanı Hasan Erdem, “Kuveyt’teki wokshopa gittikten sonra gördük ki buna gelen katılımcı arkadaşlar da şahittir ve bunun aksini iddia etmek mümkün değildir, şu şu acentanın elemanları olarak katılıyoruz dediği halde gelen arkadaşlarımız o acentaların elemanları değil. Böyle olunca bir yanıltma var, bir yanlış var” dedi.

Hasan Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hadi diyelim ki buna göz yumduk ama TÜRSAB’ın bilabedel yapmış olduğu iş için bazı katılımcılardan para alınmış. Bu da ayrı bir suçtur, böyle bir şey olamaz. Bununla ilgili bu konuda sorumluluğu olan, bu hatayı yapan üyelerimiz hakkında disiplin soruştrması başlatacağız. Normalde bir kurumun yapması gereken de budur. Biz bunu yapmasak yönetici olarak, ikinci başkan olarak suçlu duruma ben de ortak olmuş olurum.

TÜRSAB ACENTASI OLMAYANI GÖTÜRÜRSEK, BUNUN VEBALI VE GÜNAHI VARDIR

İsimler filan hiç önemli değil, bu sistem ve mantık olarak yanlış. TÜRSAB seyahat acentalarına destek verir, onlar için vardır. Onun dışında tabii ki bizim düzenlemiş olduğumuz wokshop ve fuarlara turizm sektörünün diğer dinamiklerinden de katılabilirler, gelebilirler. Ama bizim ücretsiz götürdüğümüz kişiler bizim kendi acentalarımız olmalı veya kendi acentalarımıza ‘yer yok’ deyip de acenta olmayanı götürürsek, bunun vebali ve günahı var. Böyle bir şey olamaz. Acenta olamadıkları halde o kontenjana yazdırılmışlar, liste yapılıp içeri verilmiş ama verilen listede acenta isimleri zikredilerek verilmiş. Burada bir yanıltma meselesi söz konusu olduğu için itirazımız birinci derecede bu noktadarın.

TÜRSAB’IN SIRTINDAN PARA ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

Diğeri ise bu etkinlik için para alınmadığını Firuz Bey’in onlara kendisinin söylediğini ve bunun bilabedel yapıldığını biliyoruz. Bizim para almadan bir katkı, bir destek anlamında düzenlediğimiz wokshop için bizim sırtımızdan insanlardan para alınması kabul edilebilir bir durum değil. Bizim ücretsiz olarak yaptığımız bir workshopa siz bir dernek olarak üyeniz olan firmaların katlımını sağlamanız normaldir ama acenta olanların katılımını sağlamanız normaldir.

makbuz-001.jpg

TÜRSAB ADINA DİĞER SEKTÖRLER GİDEMEZ


Öbür türlü zaten TÜRSAB kabul etmez. Diğer sektörlerden arkadaşları, inşaatçıları filan TÜRSAB personeli kabul etmez. Oradaki yanlış şu: Liste veriyorsun, bir de şahıslardan dernek olarak para talep ediliyor. Bu da etik değil. Ve paraları gönderirken de ‘Workshop Katılım Bedeli’ olarak açıklamalar var. Yani ‘derneğe bağış olarak gönderir misin’ denmiyor”.

Bu haber toplam 7120 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.