• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Kuşadası Belediyesi’nden sürdürülebilir turizm atağı

Kuşadası Belediyesi’nden sürdürülebilir turizm atağı
 Kuşadası Belediyesi ve Sinaia arasında “Sürdürülebilir Turizm” temalı çeşitli projeleri içeren “Şehirden-Şehire İşbirliği Programı” başlayacak.

KUŞADASI -  Kuşadası Belediyesi, “Kuşadası-Sinaia Kardeş Şehir İlişkilerinin Sürdürülebilir Turizm Alanında Katılımcı Yaklaşımla Güçlendirilmesi Projesi” ile “Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme” Hibe Programına yaptığı başvuru sonucu hibe almaya hak kazandı. Alına hibe ile Kuşadası Belediyesi ve Sinaia arasında “Sürdürülebilir Turizm” temalı çeşitli projeleri içeren “Şehirden-Şehire İşbirliği Programı” başlayacak.

kusadasi.jpgAvrupa Birliği katılım sürecinde Türkiye'nin yerel düzeydeki idari ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan “Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme” Hibe Programına; Kuşadası Belediyesi, kardeş şehir Sinaia Belediyesi, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) ve Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) işbirliğinde hazırlanan “Kuşadası-Sinaia Kardeş Şehir İlişkilerinin Sürdürülebilir Turizm Alanında Katılımcı Yaklaşımla Güçlendirilmesi Projesiyle 9 Mart 2018 tarihinde yapılan başvuru olumlu sonuçlandı. Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden yaklaşık 200 projenin başvurduğu programdan hibe almaya hak kazanan Kuşadası Belediyesi projesi, onaylanan 23 yerel yönetim arasında yer almayı başardı.

Kuşadası-Sinaia Kardeş Şehir İlişkilerinin Sürdürülebilir Turizm Alanında Katılımcı Yaklaşımla Güçlendirilmesi Projesi’nin sözleşmesi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde imzalanarak onaylandı. Proje bütçesinin yüzde 90’ının hibe olduğu programın uygulama süreci 11 ay olarak belirlendi. Bununla birlikte, her iki kentin ekonomisinde temel sektör olan turizm konusunda, ilgili paydaşların katılımıyla “sürdürülebilir turizm” temasında takvimlendirilmiş ve projeler içeren “Şehirden - Şehire İşbirliği Programı” geliştirilmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 2078 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.