• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcıları atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcıları atandı
ültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ile Ömer Arısoy’un atanması gerçekleştirildi.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ile Ömer Arısoy’un atanması gerçekleştirildi. Beş bakanlığa ait atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı.

hukumet.jpgAdalet, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete ’de yayımlandı.
Bugünkü sayıda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Cengiz Öner, Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş, Yıldız Seferinoğlu atandı.

turizm-bakan-yardimcilari.jpgGençlik ve Spor Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Hamza Yerlikaya ile Sinan Aksu getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ile Ömer Arısoy’un atanması gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’in olurken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına getirilen isimler ise Enver İskurt, Dr. Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun oldu.
 

bakan-yardimcilari.jpg21 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetedeki atama kararlarına göre, Adalet ve Kültür Bakanlıklarında, şuanki müsteşarlar, Bakan yardımcısı oldu. Ancak Gençlik, Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarında ise yeni bakan yardımcıları atandı. 

703 sayılı KHK'nın geçici 32. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Bakanlık ve bağlı kuruluşlardaki müsteşar, müsteşar yardımcısı ve merkez valisi kadroları iptal edilmiştir. İptal edilen bu kadrolar kurumların kadro cetvellerinin ilgili bölümlerinden çıkarılmıştır.
Bakanlıklarda bakan yardımcıları, bağlı kuruluşlarda başkanlar atanıp göreve başlayıncaya kadar mevcut müsteşarlar görevlerine devam ederler.
Müsteşar, müsteşar yardımcısı ve merkez valisi ile kadroları kaldırılan diğer üst kademe kamu yöneticilerinin mevcut kadroları, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yeni düzenleme yapılıncaya kadar şahıslarına bağlı olarak saklı tutulur."

Bu hükme göre, Bakan yardımcılarının atanmasıyla birlikte 5 bakanlıkta, ataması yapılmayan Müsteşarların görev süresi sona ermiştir. 

İŞTE ATAMASI YAPILAN BAKAN YARDIMCILARINA DAİR BİLGİLER

ADALET BAKANLIĞI

Hali hazırdaki Müsteşar Selahattin Menteş ve Müsteşar yardımcısı Cengiz Öner Bakan yardımcısı olarak atanmıştır. Hilmi Bilgin, 24. Dönemde Sivas Milletvekili, Yıldız Seferinoğlu da 26. Dönem İstanbul Milletvekili idi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Şuanki Müsteşar Faruk Özçelik, Adalet Bakanlığındaki uygulamanın aksine Bakan yardımcısı olarak atanmamıştır. 

Bunun yerine Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu ve 23. Dönem Sivas Milletveki Hamza Yerlikaya, bakan yardımcısı olarak atanmıştır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Şuan Müsteşar görev yapmakta olan Ömer Arısoy yine Bakan yardımcısı olarak atanmıştır. Ayrıca, 2014 yılında Bakanlıkta Müsteşar olarak görev yapan ve 2016 yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun da Bakan yardımcısı olarak atanmıştır. Kültür'de atanan bir diğer Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan ise Cumhurbaşaknlığında genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Şuanki Müsteşar Eyüp Gümüş, Adalet ve Kültür Bakanlıklarındaki uygulamanın aksine Bakan yardımcısı olarak atanmamıştır.

Bakan yardımcılığına, Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü görevine tedviren 17/5/2018 tarihinde görevlendirilen Prof. Dr. Muhammet GÜVEN atanmıştır.

ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANLIĞI

Şuanki Müsteşar Suat Hayri Aka, Adalet ve Kültür Bakanlıklarındaki uygulamanın aksine Bakan yardımcısı olarak atanmamıştır.

Bunun yerine, Bakan yardımcılıklarına Karayolları Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Enver İskurt, BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ve 26. Dönem Sivas Milletvekil Selim Dursun atanmışlardır.

Bakanlıkların bakan yardımcılığı görevlerine atanan isimler şu şekilde;

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Cengiz ÖNER atandı

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Hilmi BİLGİN atandı

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Selahaddin MENTEŞ atandı

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Yıldız SEFERİNOĞLU atandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Hamza YERLİKAYA atandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Sinan AKSU atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Prof. Dr. Ahmet Haluk DURSUN atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Nadir ALPASLAN atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Ömer ARISOY atandı

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Prof. Dr. Muhammet GÜVEN atandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Enver İSKURT atandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Dr. Ömer Fatih SAYAN atandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Selim DURSUN atandı.

ERDOĞAN'IN KASASI NADİR ALPASLAN

Milliyet ve Sözcü gazetelerinde Nadir Alpaslan hakkında yargıya intikal eden ve ceza aldığına ilişkin haberler yer almıştı.Alparslan’ın aldığı ceza Kültür ve Turizm Bakanlıklarının birleşmesi sürecinde bir kamu görevlisinin hak kaybına uğraması ile ilgili idi. 
Ayrıca Bakan Mahir Ünal döneminde Nadir Alpaslan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilmek istenmişti. Ancak dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün itirazıyla bu göreve gelememişti.
Birgün ve sözcü gazetelerinde yer alan 24 9 2015 tarihli haberlerde ise Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde örtülü ödenek kasasının anahtarını Nadir Alpaslan'a teslim ettiği şeklinde bir haber yer aldı.
Sözcü'deki haberde ise 
 
NADİR ALPASLAN'IN CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Milliyet Gazetesi'nde 17 Mayıs 2011 tarihinde yayınlanan 'Devletin zirvesindeki Nadir Alpaslan'a  6 ay hapis cezası' şeklindeki haber ise şöyle:
Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, idari yargı kararını uygulamadığı için mahkûm olduğu ve cezanın ertelenmediği haberi yer almıştı.
Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan’a, idari yargı kararını uygulamayarak ‘görevde yetkiyi kötüye kullanmak’ suçundan 6 ay hapis cezası verdi. Ceza ertelenmedi ancak paraya çevrildi.

2003 yılında Ali Elgin isimli bürokrat, Kültür Bakanlığı Özbekistan Taşkent Kültür Müşaviri görevini sürdürürken, Kültür ve Turizm bakanlıkları birleşti. Birleşmeyi sağlayan yasa uyarınca her iki bakanlığın personelinin eşdeğer kadrolara atanması hükmüne yer verildi. Elgin, Araştırma Planlama Koordinasyon uzmanı olarak atandı. Elgin, bu kararın iptali için Ankara 12. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek Elgin’in uygun kadroya atanmasına karar verdi. Ancak bu yargı kararı o dönemde Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevini sürdüren Nadir Alpaslan tarafından yerine getirilmedi ve Elgin’i Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atadı. Bu nedenle Elgin, ‘idari yargı kararını uygulamayarak görevde yetkiyi kötüye kullanma’ suçlamasıyla Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Mahkeme 03 Mayıs 2011 tarihinde verdiği kararında, Alpaslan’ı 6 ay hapis cezasına çarptırdı. CMK’ya göre 2 yıldan az hapis cezaları erteleniyor. Ancak mahkeme Alpaslan’ın cezasını ertelemedi. Ertelememe gerekçesi olarak da mahkeme şunları belirtti: “Sanığın geçmişteki hali, suç işleme hususundaki eğilimi ve işlediği suçtan dolayı katılanın mağduriyeti gibi gerekçeler birlikte değerlendirilerek cezasının ertelenmesine yer olmadığına...”

Kaynak: Hürriyet, Milliyet, Sözcü, Birgün, Resme Gazete
Bu haber toplam 43476 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.