• BIST 9530.47
  • Altın 2482.192
  • Dolar 32.4467
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Köprü geçiş yasağı cezalarına af teklifi Meclis’te

Köprü geçiş yasağı cezalarına af teklifi Meclis’te
İstanbul köprülerinden geçiş yasağı nedeniyle binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kalanların cezaları siliniyor.

ANKARA- İstanbul’daki Boğaziçi köprülerinden geçiş yasağı nedeniyle binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kalanların cezaları siliniyor. Köprü geçiş cezalarına af teklifi TBMM’ye sunuldu.

Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş yasağı nedeniyle binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kalanların cezaları siliniyor. Köprü geçiş cezalarına af teklifi TBMM’ye sunuldu.

kopru-002.jpg

ÖDEYENLERİN PARALARI GERI ÖDENECEK
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden yasak geçiş yapan araçları nedeniyle binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kalan mağdurlarla bir araya gelmişti. Yıldırım, kanunda yapılan yeni düzenlemeyle köprü geçiş cezalarının affedileceğini, cezaları ödeyenlere ise paralarının geri ödeneceğini söylemişti.

Yıldırım’ın sözleri ile uzun süredir yaşadıkları sıkıntıların ardından rahat bir nefes alan mağdurların sorunlarına çare olacak teklif, TBMM’ye sunuldu.

kopru-003.jpg

2019’DA TRAFIK CEZALARI ARTMAYACAK

Meclis’e sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde, 2019 yılında Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan fiillerle uygulanan ceza tutarlarının arttırılmaksızın devam edeceği öngörülüyor. Yani gelecek yıl trafik cezalarında herhangi bir artış olmayacak.

Boğaziçi sahil şeridi ve öngörülen bölgesi içerisinde belirlenen alanlardaki taşınmaz maliklerin yapı kayıt belgesinden faydalanması amaçlanıyor.

KÖPRÜ GEÇIŞ CEZALARINA AF TEKLIFI

Belirli zaman aralığında araç sınıfları itibariyle geçmesi yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçen kişilere verilen cezalardan vazgeçilmesi öngörülüyor.

YÜKSEK SEÇIM KURULU ÜYELERININ GÖREV SÜRELERI UZATILIYOR

14 büyükşehir ve 27 ilçede içme suları ve kullanma suları için verilen istisnanın, 2022 yılına kadar uzatılması planlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinin görev süreleri 2020 ve 2023 yıllarına çekiliyor.

BOĞAZIÇI'NE IMAR DÜZENLEMESI

Köprü geçiş cezalarına affı da içeren kanun teklifinde imar barışı ile ilgili önemli bir madde yer aldı. Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ilçelerinin Boğaziçi ön görünüm kabul edilen sınırları da imar barışı kapsamına alınacak. Teklifin kabul edilmesi durumunda Boğaziçi'nin tamamı yasadan faydalanacak

Teklifin 2. Maddesi ile Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlardaki taşınmaz maliklerin yapı kayıt belgesinden faydalanması amaçlanıyor.

Habertürk'ten Esra Nehir'in aktardığı bilgilere göre teklifin yasalaşması durumunda Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ilçelerinin Boğaziçi ön görünüm kabul edilen sınırları da imar barışı kapsamına alınacak. Böylece Boğaziçi'nin tamamı imar barışına ilave edilmiş olacak.

İmar barışı kapsamına yeni ilave edilecek bölgeler için 31 Aralık'ta bitecek başvuru süresinin uzatılmasının da değerlendirildiği öğrenildi.

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.