• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Kış turizminde hedef 10 milyar euro

Kış turizminde hedef 10 milyar euro
Türkiye, kış turizminin geliştirilmesi için birçok önemli projeyi hayata geçirecek. 2023 Ulusal Kış Turizmi Stratejisi hazırlanarak kış turizmi yılın 12 ayına yayılacak

KAYSERİ- Kış turizminde yıllık hedefini 10 milyar euro olarak belirleyen Türkiye, kış turizminin geliştirilmesi için birçok önemli projeyi hayata geçirecek. Bu kapsamda, Snowboard Dünya Kupası Finalleri'nin düzenleneceği Erciyes Dağı'nın geniş çaplı tanıtımı yapılacak. Kayak tesisleri modernize edilecek. Kaçak yapılaşmaların önüne geçilecek. 2023 Ulusal Kış Turizmi Stratejisi hazırlanarak kış turizmi yılın 12 ayına yayılacak.

erciyes-snowboard.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak çalışmalar doğrultusunda Türkiye'de 4 milyon kişinin kayak sporuyla tanıştırılması, kayak tesislerinin modernize edilmesi ve ilave tesislerin yapılması kararlaştırıldı. Ulusal ve uluslararası festivaller ile olimpiyatlara daha fazla katılım sağlanması da yapılan çalışmalar arasında yer buldu.
200 milyon euro yatırımla inşa edilen Erciyes Kayak Tesisleri kış turizminde önemli bir cazibe merkezi olacak. Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından organize edilen Snowboard Dünya Kupası'nın final etabının de gerçekleştirileceği Erciyes Dağı, yapılacak tanıtım faaliyetleriyle birlikte yılda 2,5 milyon turist ağırlayacak.

erciyes-snowboard-001.jpgKIŞ TURİZMİ 12 AYA YAYILACAK
Bakanlık, kış turizmi merkezlerindeki kaçak yapılaşmaların da önüne geçmek için adımlar atacak. Bölgede kaçak yapılaşmaya neden olan otel ve tesisler yıkılacak. Turizm merkezlerinde inşa edilecek otellerin mimarileri kentin dokusuna uygun bir şekilde yapılacak. Bununla birlikte, kış turizmi yatak sayısı da 80 bine çıkarılacak.
Turistlerin ulaşımda ilgi gösterdiği halatlı taşıma sistemleri de bu kapsamda yenilenecek. Kayak tesislerinde profesyonel kayakçılar için ayrı pistler inşa edilecek.

erciyes-snowboard-003.jpgEverest'ten sonra dünyanın en yüksek ikinci dağı olan K2 Dağı'na benzetilerek sporcuların ilgi odağı olan Iğdır'daki Tekelti Dağı'nda yamaç paraşütünün geliştirilmesi sağlanacak. 2023 Ulusal Kış Turizmi Stratejisi hazırlanarak kış turizmi yılın 12 ayına yayılacak.

erciyes-snowboard-002.jpgTÜRKİYE'NİN DAĞ ENVANTERİ ÇIKARILACAK
Uluslararası düzeyde kış turizm potansiyeli bulunan, bölgesel düzeyde kış sporlarının ve yarışmalarının yapılabileceği rekreasyon amaçlı günübirlik kayak merkezleri belirlenecek. Proje kapsamında, Kayak Federasyonu Türkiye'nin dağ envanterini çıkartacak. Kayak dışında, buz pateni, curling, buz hokeyi gibi birçok spor için kamp merkezleri gibi tesisler yapılarak kış turizminden yıllık 10 milyar Euro'nun üzerinde gelir bekleniyor.

 

Bu haber toplam 3799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.