• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz, kemeri babasına ithaf etti

Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz, kemeri babasına ithaf etti
Tarihi 658 Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz,i s aldığı kemeri merhum babası Recep Gürbüz'e ithaf ettiğin güreşlerini söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA -  Tarihi 658 Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz, aldığı kemeri merhum babası Recep Gürbüz'e ithaf ettiğin güreşlerini söyledi. Çocukluğunda güreşlere hep rahmetli videoya alınmış güreşlerini izleyerek yetiştiğini belirten Gürbüz, ''Çocukluğum güreşleri dedem ve annemin babamın yaptığı güreşlerde elde ettiği başarıyla büyüdüm. Annemin babası dedem Mehmet Öztürk'te başpehlivan. Güreşçi olmamı rahmetli babamın yağlı güreş tarihine bıraktığı ''adam gibi adamdı'', '''güreşeceksen Recep Gürbüz gibi güreşeceksin'' sözleri ile pehlivan olan dedemin teşviği oldu.

kirkpinar-baspehlivani-ali-gurbuz.jpgKemeri Antalya'ya getirmenin sevinci içinde olduğunu belirten Gürbüz, ''Merhum babama kemer borcum vardı. Onun için kemeri babama ithaf ediyorum.Babamla gurur duyuyorum.''dedi.

kirkpinar-baspehlivani-ali-gurbuz-002.jpgKırkpınar'da rakiplerini yenerek başpehlivan olmayı düzenli çalışmaya ve annesinin dualarına borçlu olduğunu söyleyen Gürbüz, '' Babamın güreşlerini izleyen güreşseverler ve güreşen pehlivanlar hep baban gibi pehlivan zor yetişir diyorlar. BUda bana moral ve güç veriyor.'ifadesinde buundu.

kirkpinar-baspehlivani-ali-gurbuz-003.jpgEski başpehlivanlardan Mehmet Öztürk, hem torunu Ali Gürbüz, hemde merhum damadı Recep Gürbüz ile gurur duyduğunu kaydetti.

kirkpinar-baspehlivani-ali-gurbuz-004.jpgAntalya'nın İmrahor Mahallesi'nde yaşayan Ali Gürbüz'ün amcası Musa Gürbüz, yeğeni Ali Gürbüz'le gurur duyduklarını belirten Gürbüz, 'Ali'yi güreşirken izlerken 'Recep Gürbüz'ü izlemiş gibi oluyorum. 'dedi.

kirkpinar-baspehlivani-ali-gurbuz-005.jpg
Ali Gürbüz'ün babası Antalya'nın Korkuteli Sımandır(ULUCAK) Mahallesinde dünyaya geldi. Recep Gürbüz 1988 yılında KIRKPINAR'DA başpehlivan oldu, bir yıl sonrada hastalanarak vefat etti. Ali Gürbüz ise Elmalı ilçesinde dedesi Mehmet ÖZtürk tarafından yetiştirildi.
kirkpinar-baspehlivani-ali-gurbuz-007.jpg
kirkpinar-baspehlivani-ali-gurbuz-008.jpg

Bu haber toplam 5354 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.