• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Kervansaray Holding'in eski patronu Selim Sayılgan tutuklandı

Kervansaray Holding'in eski patronu Selim Sayılgan tutuklandı
Selim Sayılgan, manipülasyon (Piyasa dolandırıcısı) suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü iş adamı tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İSTANBUL -Kervansaray Yatırım Holding'in eski patronu Selim Sayılgan, manipülasyon (Piyasa dolandırıcısı) suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü iş adamı tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İflas eden Ceylan Tekstil'i satın alarak ismini Kervansaray Yatırım Holding olarak değiştiren Selim Sayılgan, grubun elinde bulunan 7 oteli halka açık şirket ile birleştirip yeni şirketin sermayesini 588 milyon liraya yükseltmişti. Daha sonra da 588 milyon adet hisseyi borsada satmaya başlamıştı.

selim-sayilgan-001.jpgBu hisseleri satarken de otellerden birini İranlı yatırımcıya satacağını kamuoyuna açıklamıştı. O tarihte İranlı ortaklık bahanesiyle hisse satışına zemin oluşturulduğunu haberleştirmişti. Daha sonra da İran ve Türkiye büyükelçiliklerine, DEİK başta olmak üzere İran ile ilgili bilgi alınabilecek birçok kanaldan İranlı işadamı Mirahmed Shoseu ile ilgili bilgi talebinde bulunmuştu. Türkiye'de 300 milyon liraya yakın yatırım yapacak kişinin İran'da tanınmadığı ortaya çıkmıştı.

SPK suç duyurusunda bulundu
Daha sonra da SPK, Selim Sayılgan hakkında manipülasyon suçlamasında bulunmuştu. Savcılık tarafından iş adamı Sayılgan hakkında, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan dava açılmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonrası Sayılgan, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın eylemini zincirleme işlemesini de dikkate alarak cezayı arttırdı, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 125 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. İyi hal indirimi uygulanan Selim Sayılgan'a verilen hapis cezası 2 yıl 7 ay 7 gün hapis ve 104 gün karşılığı idari para cezası olarak belirlendi.

Selim Sayılgan cezaevine gönderildi

Mahkeme, ceza miktarını dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması, erteleme ve seçenek yaptırımların uygulanmamasına karar verdi. Sayılgan mahkeme kararı sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sayılgan'ın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen birden fazla ceza yargılaması ve soruşturması devam ediyor.

selim-sayilgan-002.jpgKERVANSARAY OTELİ'NİN SAHİBİ KİMDİR?

Kervansaray Otelleri sahibi Selim Sayılgan aracına düzenlenen silahlı saldırıyla gündeme geldi. Peki Selim Sayılgan kimdir eşi Başak Sayılgan ve ailesi hakkında merak edilenler.

Selim Saygın Kervansaray Otelleri'nin Yönetim Kurulu başkanı. Eşi Başak Sayılgan ile sosyetenin tanınmış simalarından biri olan Selim Sayılgan

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. eski ticaret ünvanı olan Kervansaray Giyim Sanayi ve Tic. A.Ş. adı ile temelleri 1950’li yıllarda bebek ve çocuk iç ve dış giyimi imal etme hedefi doğrultusunda İstanbul, Yeşildirek’te bir konfeksiyon atölyesi açması ile atılmıştır. Konfeksiyon atölyesi zaman içerisinde modern bir tesis haline dönüşmüş ve 23 Ocak 1976 tarihinde Anonim Şirket statüsünü almıştır. 1980’li yıllarda yurt dışına ihracata başlayan şirket 1997 yılında kalitesini ISO 9002 kalite güvence sertifikası ile belgelemiştir. Zamanla bebek ve çocuk giyim eşyası üretiminin yanı sıra kadın ve erkek dış giyim üretimine de başlamıştır.

Ağırlıklı 2007 yılında etkisini gösteren ve şirketin o dönemde içinde bulunduğu tekstil – konfeksiyon sektörünü ve mevcut müşterilerini etkisi altına alan global kriz nedeniyle şirket, 2008 yılında faaliyetlerini geçici olarak durdurmuştur.

01 Aralık 2009 tarihinde şirket sermayesinin %46’sı devredilmiş ve ana hissedar değişmiştir. Bu değişiklikle yeni yönetimin holdingleşme kararı çerçevesinde, 22 Ekim 2010 tarihinde şirket ünvanı KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş. olarak değişmiş ve ayrıca, kayıtlı sermaye sistemine geçilmiştir. 02 Aralık 2010 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı ile şirketin amaç ve konusu holding faaliyet alanına uygun hale getirilmiştir.

Böylelikle; şirket holding olarak faaliyet göstermekte olup, faaliyet konusu, kurulmuş veya kurulacak şirketlerin sermaye ve idarelerine iştirak etmek, vereceği yatırım kararları doğrultusunda kaynakları kanalize etmek, yatırım, finansman, pazarlama, organizasyon ve yönetim konularında danışmanlık yapmaktır.

Bu haber toplam 34930 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.