• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Kayserili turizmciler Taylandlı turizmcilerle Bangkok'ta buluştu

Kayserili turizmciler Taylandlı turizmcilerle Bangkok'ta buluştu
Kayserili turizmciler "Kayseri-Erciyes Tanıtım Toplantıları"nda Bangkok’ta Taylandlı turizmcilerle buluşarak önemli iş ortaklıkları oluşturdular.

SERDAR SARIÇAM
BANGKOK- Kayserili turizmciler, yeni turizm ve tanıtım stratejisinde hedef pazar olarak belirledikleri Tayland’da "Kayseri-Erciyes Tanıtım Toplantıları"nda Taylandlı turizmcilerle buluşarak önemli iş ortaklıkları oluşturdular. Erciyes AŞ'den yapılan açıklamaya göre, ikili görüşmelerde Kayseri’nin doğal ve tarihi güzelliklerini anlatan Türk turizmciler meslektaşlarını davet ettiler. Toplantıda THY Kayseri Müdürü Fatih İnan, Tayland-Kayseri arasında uçuşlar için özel fiyat çıkaracaklarını söyledi.

kayserili-turizmciler-taylandli-.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Toplantıya Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve THY Kayseri Müdürü Fatih İnan refakatindeki heyet yanında Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, THY Bangkok Müdürü Ahmet Tuğcu, Malezya Kültür ve Tanıtma Müşaviri Begüm Soysal da katıldı.

cahit-cingi.jpg

TAYLAND KAPADOKYA’Yı BILIYOR
Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı'nın verdiği bilgiye göre Türk Hava Yolları (THY) Kayseri Müdürlüğünün girişimi ve THY Bangkok Müdürlüğünün ev sahipliğinde Tayland’da düzenlenen "Kayseri-Erciyes Tanıtım Toplantıları”nın bölge turizmine önemli katkıda bulunacağını söyledi.
Türk ve Taylandlı turizmcilerin buluşma toplanısına katılan Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, Kayseri'nin Kapadokya’nın Tayland’da iyi tanındığını belirterek “Neredeyse her Taylandlı Kapadokya’ya gitmek istiyor” dedi.

kayserili-turizmciler-taylandli--002.jpg

TAYLANDLI TARİH VE KÜLTÜR TURİZMİ İSTİYOR
Büyükelçi Akgün, Taylandlıların tarihe yoğun ilgisi bulunduğunu ve Kayseri'de tarih, kültür, gastronomi, spor, alışveriş, sağlık gibi birçok özelliğin bir arada olduğunu belirterek "Tayland'da genellikle insanların aklına Türkiye deyince Kapadokya geliyor ve Kapadokya'dan çok etkilendiklerini görüyorum. Bugün burada yapılan sunumlar ve Kayseri tanıtımıyla birlikte Kapadokya'ya gidecek olanların yolunu Kayseri'ye çevireceğinden eminim." diye konuştu.

YABANCILAR KAYAK YAPMAYA GELİYOR
Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes'in uluslararası bir turizm yeri olmak için yapılan çalışmalarla dünyanın dikkatini çektiğini belirterek “Özellikle son yıllarda direkt uçuşlarla birlikte birçok ülkeden yabancı misafir Erciyes'e kayak yapmaya geliyor. Uluslararası tanıtım ağını genişletiyoruz” dedi.
Cıngı, "Erciyes'te kayak yapan yabancı misafir kente inip, alışveriş merkezlerinde zaman geçirebiliyor. Tarihi Kapalı Çarşı'yı gezebiliyor. Günübirlik turlarla Kapadokya'yı görebiliyor" şeklinde konuştu.

kayserili-turizmciler-taylandli--003.jpg

BANGKOK'TA ERCIYES'I TANıTıYORUZ
Cıngı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erciyes AŞ olarak her gün yeni pazarlara ulaşmaya çalışıyoruz. Güneydoğu Asya da bunlardan biri. Çünkü bu bölgeden çok sayıda insan Kapadokya'ya geliyor. Bu bölgelerde yapılacak tanıtım faaliyetleriyle Kapadokya'ya gelen misafiri birkaç gün Erciyes'te konaklatabiliriz. Bunun için THY ile birlikte bir pazarlama stratejisi belirledik. Bunun bir yansıması olarak da Kayseri'deki turizmcilerle birlikte Bangkok'ta Erciyes'i tanıtıyoruz. Burada Tayland'ın ve bölgenin büyük turizm acenteleri bulunuyor. Acentelere Kapadokya'ya gönderdikleri turistleri Erciyes'te de ağırlayabileceğimizi, bunun altyapısının hazır olduğunu anlattık."

TAYLAND-KAYSERI UÇUŞLARı IÇIN THY’DEN ÖZEL FIYAT
THY Kayseri Müdürü Fatih İnan, konuşmasında Kayseri'nin, Kapadokya'ya çok yakın bir bölge olduğunu belirterek Türkiye’ye THY ile ulaşım imkanlarını anlattı.
Fatih İnan"Kayseri tanıtım çalıştayının ilk aşamasını bu toplantıyla gerçekleştirdik. İkinci aşamada Taylandlı acenteleri Kayseri'de ağırlamak istiyoruz. Bundan sonra da satışlara başlamayı planlıyoruz. Hatta THY olarak Tayland-Kayseri uçuşları için özel bir fiyat çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Bu haber toplam 4057 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.