• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Katar ilk global destinasyon kampanyasını başlattı

Katar ilk global destinasyon kampanyasını başlattı
'Katar. Sizin için tasarlandı' sloganıyla misafirleri ülkenin eşsiz deneyimlerini keşfetmeye davet ediyor. Kampanya 8 dilde ve 15 ülkede 225 milyon yolcuyu hedefleyecek

DOHA - 'Katar. Sizin için tasarlandı' sloganıyla misafirleri ülkenin eşsiz deneyimlerini keşfetmeye davet ediyor. Kampanya 8 dilde ve 15 ülkede 225 milyon yolcuyu hedefleyecek

Bir Arap Körfezi ülkesi olan Katar, otantik ve eşsiz deneyimler sunan cazip bir destinasyon olarak konumlandırmayı amaçlayan ilk global kampanyasını başlattı. Katar. Sizin için tasarlandı. sloganıyla geneneksel mirasını vurgulayan kampanya, kişiye özel deneyimlere odaklanarak, 15 mevcut ve öncelikli pazarı hedefleyecek.

katar-ilk-global-destinasyon.jpgKampanyanın lansman zamanlaması, Katar turizm sektörünün büyüdüğü ve geliştiği bir döneme denk geliyor. Sadece birkaç hafta önce, Katar Turizm Otoritesi, Katar Ulusal Turizm Konseyi’ne (QNTC) dönüştürüldü. Yeni yönetim yapısı, sağlam turizm altyapısını geliştirmek ve olağanüstü ziyaretçi deneyimleri sunmak için kamuda ve özel sektörde anahtar girişimlerin uygulanmasının yolunu açıyor.

Yenilenmiş kurumsal yönetim modeli ve global tanıtım kampanyası, 2017 yılında başlatılan ulusal turizm sektörünün yeni stratejisinin en önemli bileşenleridir. Bu gelişmeler, Katar’ın yenilenmiş ziyaretçi vize politikaları, ülkeye Orta Doğu'daki en kolay ziyaret edilebilen ülke ünvanını kazandırmış ve UNWTO sıralamasına göre dünyanın en açık 8'inci ülkesi olmasını sağlamıştır.

katar-ilk-global-destinasyon-002.jpgKatar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC) Pazarlama ve Tanıtım Başkanı Rashed AlQurese şöyle söylüyor: "Katar. Sizin için tasarlandı’’ bir reklam kampanyasından daha fazlasını bünyesinde barındırıyor: Katar’ın destinasyon olarak sunduğu deneyimleri ve ziyaretçi profillerine nasıl uyarlanabileceğini yakından inceledik." Ve şöyle devam ediyor, Biz ‘’Katar. Sizin için tasarlandı’’sloganını dünyanın her yerinde havaalanlarına, televizyon ekranlarına ve kültürel mirasın ve ileriye dönük vizyonunun keşfedileceği Katar’a getirmek için sabırsızlanıyoruz.

Sektöre ilgiyi arttırmak ve misafirlerimize özgün deneyimler yaşatabilmek için, QNTC, Booking.com, TripAdvisor ve Lonely Planet gibi dünyanın en popüler seyahat platformlarıyla işbirliği yapıyoruz. Potansiyel misafirler, Katar ile ilk tanıştıkları andan itibaren, rezervasyon yapıp ve destinasyonun değişik kültürel ve doğal etkinliklerini deneyimlemek için seyahatlerini tasarlayabilirler.

Sekiz farklı dilde basılı, TV ve dijital platformlarda yayınlanacak ‘’Katar. Sizin için tasarlandı’’ kampanyası CNN International, Al Jazeera, BeİN, Digitürk ve Sky TV gibi global televizyon ağlarından ve ortaklıklardan da yararlanacak. Katar'ın otantik yönlerini yansıtan büyüleyici görseller sayesinde kampanya, Katar'ı ilk akla gelen destinasyon haline getirmek için tasarlandı.

Katar, Türkiye'den birkaç saat içinde kolayca erişilebilir ve vize istenmeyen bir destinasyondur.Kısa süre içerisinde bir şehri tanımak isteyen seyahatseverler için cazip bir tercihtir.

Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC)

Katar Ulusal Turizm Konseyi'nin, Katar'ı küresel haritada kültürel özgünlüğün moderniteyi karşıladığı ve dünya insanların biraraya gelip kültür, spor, iş dünyası ve aile eğlencesinde benzersiz teklifler sunduğu yerini turizm sektöründe sağlamlaştırmaktadır.

Ulusal Turizm Konseyi’nin çalışmaları, ülkenin turizm çeşitliliğini artırmak ve sektörün 2030 yılına kadar Katar ekonomisine katkısını yükseltmek isteyen Katar Ulusal Turizm Sektörü Stratejisi (QNTSS) tarafından yönlendirilmektedir. 2017 yılında, turizm sektörünün büyümesinin önümüzdeki beş yılını (2018-2023) şekillendirecek QNTSS'in bir sonraki adımına başlandı.

2018 yılında, QNTC ‘’Katar. Sizin için tasarlandı’’ sloganı altında ülkenin ilk global kampanyasını başlattı. Tasarım; seçmek, düzenlemek ve benzersiz deneyimler sunmak için uzmanlık bilgisi gerektirir. Bu nedenle, ‘’Katar. Sizin için tasarlandı’’ kampanyası, ülkenin misafir odaklı deneyimler sunduğunu göstermek ve destinasyonun marka değerini vurgulamak için simgesel “Q” harfine dikkat çekiyor.

Katar, QNTSS'yi başlattıktan sonra 10 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamıştır. Katar'da turizm sektörünün ekonomiye etkisi, 2016’da Katar'ın GSYİH'sına% 6.7 doğrudan katkıda bulunduğunu gösteren sonuçlarıyla daha belirgin hale gelmiştir. 

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.