• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

‘Kartal’ın Yolculuğu’ Dedeman Bostancı’dan başladı

‘Kartal’ın Yolculuğu’ Dedeman Bostancı’dan başladı
Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya: Dedeman, 2020 yılında İstanbul, Elbistan ve Kastamonu’da açılanlarla toplamda 20 otel sayısına ulaşacak

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Dedeman Otelleri’nin kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın anısına otellerin simgesi olan kartal amblemiyle bütünleşen “Kartal’ın Yolculuğu’’ adlı sergi, Özyeğin Üniversitesi’nden sonra, Dedeman Bostancı’da gerçekleşen törenle açıldı.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya-001.jpg

TÜRK OTELCİLİK TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

Türkiye’de Otelciliğin Önderleri II. Bienali’nde sunulan Mehmet Kemal Dedeman’ın adına “Kartal’ın Yolculuğu’’ adlı sergi Türkiye’nin dörtbir yanında bulunun 17 Dedeman Otelinde sergilenecek. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Türkiye dedeman Otelleri’nin hikayesini bilsin diye yola çıktık. Sergi sadece Dedeman Otelleri’nin hikâyesini anlatmakla kalmıyor aynı zamanda Türk otelcilik tarihine ışık tutuyor” dedi.


dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya.jpg

2020’DE 4 YENI DEDEMAN OTELİ GELİYOR

Dedeman Grubu olarak Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmalara rağmen yeni yatırımlara devam ettiklerini aktaran Akçakaya, “Turizmin en çok durgunluk yaşadığı 2016-2017 yıllarında bile yeni oteller açmaya devam ettik. Bu anlayışla 4 yeni otel yatırımımız devam ediyor. 2020 yılında İstanbul, Elbistan ve Kastamonu’da oteller açarak toplamda 20 otel sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya-003.jpg
DEDEMAN’IN ZAMAN YOLCULUĞU
Türk turizminin duayen ismi rahmetli Mehmet Kemal Dedeman’ın kurduğu Dedeman grubunun hikayesi, “Kartal’ın Yolculuğu’’ isimli sergide fotoğraflarla, afişlerle öve haberlerle anlatıldı.

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Kartal’ın Yolculuğu Sergisi ile Mehmet Kemal Dedeman’ı kendi yarattığı eserlerle andıklarını belirterek “Dedeman Grubu’nun kuruluşundan itibaren yaşanan önemli kilometre taşlarını bir belgesel izler gibi yaşama şansı buluyoruz. Zaman tünelinden süzülerek gelen enstantaneler aynı zamanda Türk otelcilik tarihini de aydınlatıyor. Sergi, bizleri yazılı tarihimizde ender rastladığımız bir yolculuğun elçileri yapıyor. Bu mirasa sahip çıkmanın önemini hem günümüzde bizlere hem de gelecek nesillere anımsatıyor” şeklinde konuştu.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya-002.jpg

ŞEHIR OTELCİLİĞİNİN ÖNCÜSÜYÜZ
Türkiye’nin en büyük yerli otel zincirlerinden ve ilk uluslararası otel markası olan Dedeman Otelleri’nin ikisi yurt dışında olmak üzere, toplam 17 oteli ile turizme değer katmaya devam ettiğini belirten Akçakaya, “50 yıla aşkın deneyimimizle Anadolu’nun birçok bölgesinde sektöre önderlik yapmış bir grubuz. Bulunduğumuz şehirlerin markalaşmasına ve iç turizmin, şehir otelciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunduk. Türk otelcilik tarihinin sadece geçmişine değil bugününe ve yarınına da yön veriyoruz. Yeni nesil otelcilik anlayışımızla geliştirdiğimiz 3 farklı markamızla büyümeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

emrullah-dedeman11-001.jpg

TURIZM TÜRKIYE’NIN PETROLÜDÜR

Ülke olarak 2018 yılını 40 milyon ziyaretçi, kişi başı ortalama harcama 647 dolar ve toplam 30 milyar dolar gelirle kapatan Türkiye, 2019 ve 2020’de bu rakamları artırarak büyümeye devam edecektir. Ziyaretçi sayısını 60 milyon üzerine ve kişi başı harcamayı da 900 doların üzerine çıkardığımızda turizmin ülke ekonomisine katkısı çok daha tatmin edici olacaktır. Biz turizmciler olarak bu ülkenin petrolü de turizmdir diyoruz. Bu nedenle Dedeman Otelleri gibi uluslararası arenada rekabet eden yerli, marka otellere ihtiyacımız var.”

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya-004.jpg

DEDEMAN OTELCILIK HAKKINDA:

1966 yılında faaliyet göstermeye başlayan Dedeman Otelcilik, Türkiye’nin ilk uluslararası otel zinciri olma özelliği ile Türk turizm sektörü için büyük önem taşıyor. Yurt içi ve yurt dışında bulunan 17 oteli ile konuklarına geleneksel Dedeman misafirperverliğini sunuyor. İstanbul, Erzurum, Konya, Şanlıurfa, Tokat, Zonguldak, Eskişehir, Gaziantep, Denizli, Elazığ ve Trabzon’da hizmet veriyor. Türkiye’deki 15 otele ek olarak Kuzey Irak ve Kazakistan’da çevreye duyarlı hizmetleriyle misafirlerini ağırlıyor.

Bu haber toplam 4970 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.