• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Kapadokya’nın 2023 turizmi konuşuldu

Kapadokya’nın 2023 turizmi konuşuldu
“Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı”nda bölgenin geleceği ve yeni hedefler kouşuldu.

NEVŞEHİR - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin Katılımıyla Kapadokya Lodge Otel’de ‘Yeni hedefler, yeni bir gelecek ‘ sloganı ile düzenlenen “Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı”nda turizm yönündeki eksikliklerin giderilmesi konuşuldu. Turizm sektörünün seçkin yöneticilerin katılımıyla eksiklerin belirleneceği ve çözüm üretileceği belirtildi.

nevsehir-turizm-calistayi-1b.jpg

yayman.jpg

HÜSEYIN YAYMAN: KAPADOKYA TURIZMINDE 5 MILYON HEDEFLIYORUZ
Çalıştaya katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman: 2023’de 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir beklentisi içinde olduklarını belirterek çalıştayda sektör temsilcilerinin sorun ve çözüm önerilerini öğrenme amacında olduklarını söyledi. Ekim ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımı ile daha geniş düzeyde bir toplantı yapmayı planladıklarını aktaran Yayman, tüm imkanları ile Kapadokya turizmini ileri götürme çabası içerisinde olduklarını belirtti. Yayman ‘En uzun yolculuklar küçük bir adım ile başlar. Bu toplantı ile uzun yolculuk için iyi bir adım atacağımıza inanıyorum. Kapadokya bizim için dünyanın en önemli coğrafyalarından bir tanesi. Eşsiz görünümü ile doğal bir film platosu. Burada öyle inanıyorum 2023’ü de 2030’lı yıllardaki turizmimizi de burada ortaya koymaya çalışacağız. Hedefimiz ülke genelinde 2023 yılına gelindiğinde 50 milyon turist ve 50 milyar Dolar gelir. Bu düzeyde Kapadokya’yı ziyaret eden turist sayısını da 5 milyon olarak hedefliyoruz. Kapadokya turizminde elbette Hacıbektaş olmazsa olmazımızdır. Bizi biz yapan değerleri içerisinde barındıran Hacı Bektaş Veli’nin yaşadığı bu ilçemizde de turizmin daha ileri düzeye ulaştırılması önceliklerimiz arasında. Diğer yanda Termal turizm de Kozaklı’yı da önemsiyoruz. Belediye Başkanımız Hasan Ünver’in Nevşehir’de yazar ve sanatçılar için bir mahalle oluşturulması düşüncesini de önemsiyoruz’ dedi.

nevsehir-turizm-calistayi-1.jpg

Türkiye’nin turizmde 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Kapadokya’nın yeni bir anlayış, örgütlenme, tanıtım ve pazarlama modeli ile yapılandırılmasını amaçlayan ‘Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı’nın daha sonraki bölümünde ise belediye başkanları ve turizm sektörü temsilcileri, turizmde yaşanılan sorun ve bunların çözümüne ilişkin düşüncelerini aktardılar.


nevsehir-turizm-calistayi-8.jpg

BAKANLIK KATILDI
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Başkanlığında Uçhisar beldesindeki Kapadokya Lodge Otel’de düzenlenen çalıştaya Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk , Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, akademik personel, ilçe ve belde belediye başkanları ile turizmciler katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ Kapadokya bölgesinin bugününü ve yarınlarını ilgilendirecek turizm yönündeki eksikliklerin ve sorunların turizm sektörünün seçkin yöneticilerinin de katılımıyla ele alınan, Kapadokya bölgesindeki turizmin ciddi bir gelişim göstermesi açısından oldukça yararlı olacağı düşüncesini taşıdığını dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür ettiği

nevsehir-turizm-calistayi-1c.jpg

PROF. DR. MAZHAR BAĞLı: GÜVENLİK SORUNU YOK, CEŞİTLİLİK VAR
Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kapadokya bölgesini diğer turizm merkezlerinden farklı kılan özelliklerine ve bölgenin güçlü yönlerini belirterek bölge halkının kadim bir turizm kültürü ile en az profesyonel turizmciler kadar turizm konusunda tecrübe ve bilgi sahibi olduğunu anlattı.
Kapadokya Bölgesinin çok önemli bir kültür merkezi olması yanında güvenlik sorunu bulunmadığını ve turizmde çeşitlilik üretme kabiliyeti bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mazhar Bağlı şöyle devam etti: “Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birine sahip olan Kapadokya bölgesinde en nitelikli eğitimi vermek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Adını aldığı Hacıbektaş Veli’nin engin hoşgörüsüyle barış ve kardeşlik temellerine oturmuş bir turizm aktivitesinin sağlanması adına üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz.”

nevsehir-turizm-calistayi-11.jpg

MUSTAFA AÇIKGÖZ: ÇÖZÜM ÖNERILERI ELE ALıNMALıDıR
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ülkemizin vazgeçilmez turizm merkezlerinin başında gelen Kapadokya bölgesinin, turizmde istenilen düzeye ulaşabilmesi için bu tür çalışmaların oldukça yararlı olduğunu söyledi. Açıkgöz, toplantıda ele alınacak çözüm önerilerinin bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmalar için önemli bir yol göstericilik niteliği taşıdığına dikkat çekerek, böyle bir çalışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


nevsehir-turizm-calistayi-3.jpg

KAPADOKYA HAVALIMANI’NDA UÇUŞLAR 1 KASIM’DA BAŞLIYOR
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk de dünyanın en önemli coğrafyalarından biri olan Kapadokya bölgesinin turizm alanında gelişmişliğinin daha üst düzeylere ulaştırılmasında turizm sektör temsilcilerinin görüş ve düşüncelerinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise bu çalıştayda teşhisin konulacağını, daha sonraki toplantılarda da tedavi yönündeki çalışmaların ele alınacağını umut ettiğini dile getirdiği konuşmasında; 2023 hedeflerinin bölgeye en az 5 milyon turist çekebilmek olduğunun altını çizdi. Gizligider, Kapadokya Havalimanının 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren uçuşlara yeniden başlayacağının müjdesini yineledi.

nevsehir-turizm-calistayi-9.jpg

HASAN ÜNVER: DÜNYADA BAŞKA BIR KAPADOKYA YOK
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de Kapadokya bölgesinin turizmde alternatifsiz bir bölge olmasının avantajının çok iyi değerlendirilmesi gerektiği düşüncesini taşıdığını bildirdi.. Ünver “Biz Kapadokya’nın bu nedenle farklı olduğuna inanıyoruz. Kapadokya bölgesinde aslında birçok şeyin planlamasını yapıyoruz öteden beri. Bölgede genellikle yeraltı şehirlerinin sığınma amacıyla yapıldığı biliniyor. Ancak Nevşehir il merkezinde 2012 yılında keşfettiğimiz ve dünyanın en büyük yeraltı şehri olarak da bilinen merkezde, insanların oldukça daha üst düzeyde bir yaşam kültürü içerisinde olduğunu belirledik” dedi. Ünver konuşmasının devamında; “Eşsiz güzellikleri, doğası, kültürü ve tarihsel değerleriyle Kapadokya, dünyanın turizm alanında alternatifsiz tek merkezidir. Dünyada başka bir Kapadokya yok. Burada günümüzden 10 bin yıl öncesine kadar uzanan köklü bir tarih var, 8’i büyük 20 farklı uygarlığın kucaklaştığı eşsiz bir coğrafya üzerinde bulunuyoruz. İstediğiniz takdirde binlerce yıllık medeniyetlere el sürebilmenin heyecanını yaşarsınız bu bölgede” diye konuştu.

FİB Haber
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.