• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Kahvenin laboratuvarı “Meet Lab Coffee” Kozyatağı'nda

Kahvenin laboratuvarı “Meet Lab Coffee” Kozyatağı'nda
Kimya formüllerinin gücüyle eşsiz tatlar yaratan ve ziyaretçileri tam bir kahve tiryakisi haline getiren kahvenin laboratuvarı “Meet Lab Coffee” Kozyatağı, Atatürk Caddesi’nde açıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Dünyanın en lezzetli kahvelerini kimyagerliğin ustalığını kullanarak buluşturup eşsiz tatlar yaratan ve ziyaretçileri tam bir kahve tiryakisi haline getiren kahvenin laboratuvarı “Meet Lab Coffee” Kozyatağı, Atatürk Caddesi’nde açıldı.
meet-lab-coffee-.jpgGün boyu sürdürülen açılışta konuklara “Meet Lab Coffee”nin özel formülleriyle yapılan
kahveleri ikram edildi. Açılışa başta bir araya gelerek dükkanı açan gençlerin aileleri, yakınları olmak üzere, turizmciler, işadamları, gazeteciler ve Kozyatağı’nda yerleşik kahve tutkunları katıldı.

meet-lab-coffee--001.jpg“MEETLABCOFFEE” EKİBİ AİLE VE OKUL ARKADAŞLARINI BULUŞTURDU
Caddebostan ve Polonezköy’den sonra Kozyatağı, Atatürk Caddesi’nde açılan “Meet Lab Coffee”nin kurucuları Okan Üniversitesi’nden okul arkadaşları ve aile fertlerinden oluşuyor. Bir araya gelen üç lojistik, bir turizm, bir kimyager ve bir uluslararası ilişkiler eğitimi alan gençler “Meet Lab Coffee”yi kurdular.

meet-lab-coffee--004.jpgMEETLAB COFFEE” KOZYATAĞI İLE LEZZETTE YENİ UFUKLAR
“Meet Lab Coffee”nin kahvesini tadan ve sunumlarını beğenen konuklar “Gerçekten kahvenin laboratuvarındayız. Dükkan tasarımı ve sunulan kahveleriyle Kozyatağı farklı bir mekan kazandı” dediler.
Açılışa eşiyle birlikte katılan FHS Turizm’in sahibi Ferzan Kırhan, gıda turizminin yeniliklerle daha çok gelişeceğini belirterek “Meet Lab Coffee e kahve dükkanlarına kendi yarattıkları marka ve lezzetlerle yenilikler sunan bir yer olarak büyüyor. Bu ise turizmciler alarak bizlere yeni ufuklar açıyor” dedi.

meet-lab-coffee--002.jpgDÜKKANLAR ERLENMAYER TÜPÜ TASARIMLI
Meet Lab Coffee’de dükkanların tasarımı kimyagerlerin kullandığı ‘erlenmayer’ denilen cam tüpten esinlenerek yapılırken, dükkanların rengi, duvarlarında molekül motifleri ve tavanı kahvenin kimya formülleri ile süslendi. “Meet Lab Coffee”yi Türkiye’nin markası haline getirmenin hedeflendiği dükkanların kahveleri Honduras, Meksika, Etopya, Guatamala, Kosta Rika, Kenya Malawi kahvelerinin harmanlanmasıyla sunuluyor. Kekler ve pastalar ise anneanne mutfağından sunuluyor.

meet-lab-coffee--003.jpgmeet-lab-coffee--007.jpgMEET LAB COFFEE MARKASINDA BULUŞTULAR
“Meet Lab Coffee”nin öncüsü lojistik eğitimi alan Emre Kurtuluş, Akdeniz Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu kimyager eşinin fikir ortaya atması üzerine, yanına uluslararası ilişkiler eğitimi alan, aynı zamanda barista olan kardeşi Berk Can Kurtuluş’u aldı.
Caddebostan ve Polonezköy’de açtıkları “Meet Lab Coffee” kahve tiryakileri tarafından beğeni kazanınca ekibe Okan Üniversitesi’nden Cenk Kayhan katılınca Kozyatağı “Meet Lab Coffee”nin açılması kararlaştırıldı. Cenk kayhan, Okan Üniversitesi Turizm Bölümü mezunu kardeşi Eda Kayhan, lojistik eğitimi alan eşi Sema Kayhan’ın katılımıyla “Meet Lab Coffee” Kozyatağı’nı açtılar.

meet-lab-coffee--005.jpgKAHVE İLE KİMYANIN GÜCÜNÜ BULUŞTURDUK
Kimyanın özel formüllerinde birleşerek dükkan tasarımını kimya laboratuvarının özel cam tüpü ‘erlenmayer’de buluşturup “MeetLabCoffee” adıyla kahvenin laboratuvarını kuran gençler adına açıklama yapan Duygu Kurtuluş şunları anlattı: “Kimyanın önemli bir bilim dalı olduğunu kanıtlamak için yola çıktım. Eşim Emre ile kahvenin kimyası üzerine çalışmalar yaptık. Kahvenin laboratuvarını sunarak kimyasını gıda ile birleştirdik. İnsan yaşamında kimyanın önemini ortaya çıkarmak için gıda sektörünü seçerek, özel formüllerle ürettiğimiz lezzetli kahveleri sunuyoruz. Kahve dükkanlarımızı molekül gibi değerlendirdik. Kafein formülünü esas aldık.

meet-lab-coffee--006.jpgDükkanların tasarımında ise kimyada kullanılan ‘erlenmayer’i örnek aldık. İlk dükkanı Bağdat Caddesi Caddebostan’da açtık. Daha sonra Polonezköy”de ikinci dikkanı açtık. İlk iki dükkanı ilkel kimya çalışmalarının moleküllerine benzettik. Daha sonrakilerin ise kimyanın gelişmiş formülleri gibi büyümesini hedefledik. Erlenmayer ağız kısmı ince uzun olan, genelde fazla buharlaşması istenen solüsyonların kaynatılmasında, solüsyonların karıştırılmasında ve titrasyon işleminde kullanılan cam malzemedir.”
 

Bu haber toplam 12903 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.