• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Kadir Uğur, Sinop takası ile yolda

Kadir Uğur, Sinop takası ile yolda
Bentour Turizm’in Başkanı Kadir Uğur yelkenli ile dünya denizlerinde ‘Sinop Takası’ ve Kuşadası bayrağını taşıyacak.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
KUŞADASI -
Türk turizminde 50 yıldan bu yana fark yaratan Bentour Turizm’in Onursal Başkanı Kadir Uğur, denizci deyimiyle “Vira Bismillah” şeklinde Kuşadası’ndan dünya denizlerine ‘yelkenler fora’ diyerek açılırken yanında ‘Sinop Takası’ ve Kuşadası’nın bayrağını taşıyacak.

kair-ugur5.jpg

kadir-ugur-sinop-tekne1ab.jpg

kadir-ugur-sinop-tekne1a.jpg

Kuşadası Değirmen Çiftliği’nde Kadir Uğur’un Türkiye’den ve yurtdışından misafirleriyle birilkte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından verilen yemeğe katıldı. Yemekte Kadir Uğur’a Hüsnü Gümüş ‘sinop kotrası ve takası’, Belediye Başkanı Özer Kayalı ‘Kuşadası bayrağı” armağan etti.

kadir-ugur-12.jpg

kadir-ugur-ark1.jpg

kadir-ugur-torbul-kadir.jpg

VEDA YEMEĞİNDE DUYGUSAL ANLAR

Diana Turizm'in sahibi Hasan Tonbul'un eşi Gürsel Tonbul’un, Davutlar Yolu üzerinde 200 dönüm arazı üzerinde kurduğu Değirmen Çiftliği'nde ağırlanan ekibe kendi üretimi özel yemekler ikram edildi.
Benswissyacht isimli 17 m uzunluğunda olan Hanse 575 modeli yelkenli yat ile Başkaptan Kadir Uğur, Türk Kaptanı Murat Baltutan ve Alman uyruklu Kaptan Volker Braun’dan oluşan ekibin yer aldığı Başkan Kayalı’nın “veda yemeği’nde duygusal anlar yaşandı.

kadir-ugur-sinop-tekne12.jpg

kadir-ugur-sinop-tekne1ac.jpg

SİNOP TAKASI VE KOTRASI DÜNYAYI DOLAŞACAK

Turizm Bakanlığı eski yöneticilerinden Hüsnü Gümüş, Sinop’ta ünlü usta Doğan Ülgen tarafından özel olarak yapılan bir “taka” ile bir “kotrayı” dünya denizlerini Türk tenizcilerinin gücüyle dolaşma simgesi olarak Kadir Uğur’a armağan etti. Hüsnü Gümüş Sinop Cezaevi’nin eskiden tersane olduğunu hatırlatarak “Sinop’ta yapılan gemiler o zamanın usullerine göre başarılı zaferlere Selçuklu ve Osmanlı yı başarılı zaferlere kıble yönünde denize “vira bismillah'' duaları ile uğurlanmışlardır. Sinop un coğrafi konumu nedeniyle mimarının bir öngörüsü olarak değerlendirdiğim deniz açılan kapının bir önemli özelliği de Kıble yönünde olmasıdır. Kıbleye açılan kapıda yapılan kotra modelinin Kadir Uğur’a uğur getirmesini diliyorum. Kadir Uğur yanında bir Türk ustanın Sinop’a özgü sanatını götürüyor”dedi.

kadir-ugur-g.jpg

KADİRUS, ANTİK TARİHİN YOLUNDA

Öte yandan Hüsnü Gümüş, Kadir Uğur’un teknesiyle gideceği güzergahın asırlar önce Romus-Romuls tarafından yapılan yolculuk sonucu Roma İmparatorluğu’nun kuruluş yolu olduğunu belirterek ‘Artık Kadir Uğur’u Kadirus diye anabiliriz” şeklinde konuştu. Hüsnü Gümüş, Kadir Uğur’un yolculuğu için “Antalya dan sonra Antik Likya Kıyılarından Kuşadası na uzanan rotasının Truva dan gelen Aenaes ın yolculuğu ile kesişmesinin Çağdaş ya da Yaratıcı Mitoloji olarak tanımlanan yeni akımlarla da birleştirilebilecek bir ilki oluşturduğu görüşündeyim” dedi.

kadir-ugur-kravat-1.jpg

kadir-ugur-travat2.jpg

kadir-ugur-kravat66.jpg

TÜRK DENİZCİLİĞİNDE YENİ BİR SAYFA

Kadir Uğur ve eşi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya İsviçre’den getirdiği kravatı armağan etti. Özer Kayalı çıkış olarak kadir Uğur’un Kuşadası’nı seçmesinin bölge tanıtımı için önemli olduğunu belirterek “Türk denizcilik tarihine yeni bir sayfa açan Kadir Uğur’a teşekkür ediyoruz” dedi.


kadir-ugur-def1.jpg

kadir-ugur-def2.jpg

kadir-ugur-def3.jpg

KAPTANIN SEYİR DEFTERİ
Öte yandan Kadir Uğur “Kaptanın Seyir Defteri” olarak hazırlanan ve içersinde ilk notların yer aldığı defteri elinden düşürmedi. Kaptanın her halini fotoğraflayan Bentur Antalya Temsilcisi Ufuk Erbinel seyir defterini de fotoğrafladı. Setur Marina Kuşadası Müdürü Çaglar Altuntaş ise Kadir Uğur'u uğurlamak üzere bütün yat sahiplerini marinaya davet ettiğini ve teknenin ülkelerin bayraklariyla donatıldığını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.