• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Japonya'da yolcu gemisinde 20 vaka, gemi karantinada

Japonya'da yolcu gemisinde 20 vaka, gemi karantinada
Koruyucu giysilerdeki işçiler 5 Şubat'ta Yokohama'daki Japan Sahil Güvenlik gemilerinde görüldü. Korona virüsü görülen yolcu gemisi karantinaya alındı.

YOKOHAMA - Çin’in Wuhan kentinden hızla yayılan korona virüsü paniği tüm dünyada sürerken, Japonya’da korona virüsü görülen yolcu gemisi karantinaya alındı. Ayrıca Hong Kong'da ikinci bir yolcu gemisi daha karantinaya alındı. Makao'dan bir yolcu olası koronavirüs semptomları görüldü. Çin anakarasında virüsün 563 kişiyi öldürdüğü ve 28.018'den fazla kişiye bulaştığını bildirdi. Bölge dışında 27 ülkede 2 ölüm ve bölgede 200'den fazla vaka oldu. Hong Kong sağlıkçıları Çin sınır kapısının kapanması için greve gidiyorlar.

japonyada-yolcu-gemisinde.jpg

DIAMOND PRINCESS CRUISES KARANTİNADA
Japonya’da Yokohama'daki Japonya Sahil Güvenlik gemilerinde koruyucu giysiler giyen güvenlik görevlileri ve sağlık ekipleri Diamond Princess Cruises yolcu gemisini karantinaya aldılar. Japonya karantinaya alınan bir kruvaziyer gemisinde 10 kişinin daha koronavirüs testinin pozitif çıktığını bildirdi. Ülkenin Sağlık Bakanlığı Perşembe sabahı yerel saatte yaptığı açıklamada haberi doğruladı . Bakanlığa göre, Princess Cruises gemisinde test edilen 102 kişiden 20'sinde pozitif vakalar doğrulandı. Yetkililer hala 3.700 kişi taşıyan gemide testler yapıyorlar.

korona-virusu.jpgPrincess Cruises, yaptığı açıklamada , gemiden hastaneye kaldırılan ilk 10 hastanın dokuzunun misafir olduğunu söyledi - biri ABD'den, iki Avustralyalı, üç Japon ve üçü Hong Kong'dan. Bir Filipinli mürettebat üyesi de olumlu bir test yaptı. Gemide bulunanların yarısının Prenses Cruises'a Japonya'dan bindiği bildirildi. Karantina süresinin Sağlık Bakanlığı'nın gerektirdiği şekilde en az 14 gün olacağğı açıklandı.
 

japonyada-yolcu-gemisinde-001.jpgHONG KONG’TA WORLD DREAM GEMISI KARANTİNADA
Hong Kong'dan gelen bir konuk, 25 Ocak'ta eve dönmeden önce 20 Ocak'ta Yokohama'dan yola çıktı. Gemide hiçbir belirti göstermedi. Ancak altı gün sonra bir Hong Kong hastanesinde koronavirüs için pozitif test edildi. Japon hükümet sözcüsü, gemide bulunanların yaklaşık 300'ünün şu ana kadar virüs testi yaptığını söyledi.
Böylece Hong Kong'da ikinci bir yolcu gemisi daha karantinaya alındı. Axios'a doğru giden Genting Cruise Lines tarafından işletilen World Dream gemisinde bazı yolculara koronavirüs teşhisi konuldu. Liman sağlık yetkilisi, gemideki 30'dan fazla mürettebatın ateş, öksürük veya boğaz ağrısı gibi belirtileri olduğunu ve test edildiğini, sonucun beklediğini söyledi. Ayrıca her yolcunun sıcaklığı da kontrol ediliyor Kruvaziyer şirketi bir sonraki duyuruya kadar World Dream kruvaziyer operasyonunu askıya aldığını bildirdi.

korona-virusu-001.jpgGEMİNİN SEFERİ DURULDU
Koronavirüs korkutmasından sonra binlerce kişi Carnival yolcu gemisinden serbest bırakıldı Karnaval Costa Smeralda gemisi İtalya'ya demirledi.

korona-virusu-002.jpgBBC: GEMİDE HASTALIK HIZLI YAYILIR
BBC'nin bildirdiğine göre , Makao'dan bir yolcu olası koronavirüs semptomları görüldü. Yolcunun testi negatif çıkınca Karnaval gemisinin yaklaşık 6.000 yolcusu serbest bırakıldı . Yetkililer, gemi sektörünün koronavirüs yayılmasından ilk etkilenen gemi ile zarar göreceğini belirtti. Gemi alanının dar oluşu ve insanların birbirine yakın oluşundan hastalığın yolcu gemisi yolcuları arasında hızla gelişebileceğini bildirdiler.

virus.jpgHONG KONG SAĞLıKÇıLARıNıN KORONA VIRUSU GREVI
Hong Kong hastane çalışanları grev yaparken ilk koronavirüsü ölümünü bildirdiler. Bu olay üzerine doktorlar Pazartesi günü, anakara Çin ile olan sınırın kapatılması için tıbbi işçilerin greve gitmesi için kayıt yaptırıyorlar.

Anakara Çin dışında bildirilen ikinci ölüm 2.400'den fazla Hong Kong sağlık çalışanını korkuttu. Güney Çin Sabah Postası haberine göre sağlıkçılar virüsün yayılmasını durdurmak için anakara Çin ile olan sınırı tamamen kapatmasını talep etmek üzere greve gittiler .

japonyada-yolcu-gemisinde-002.jpgCORONA VIRUSÜ ÖLÜMÜ SAYıSı 565'E ULAŞTı
Verileri: Johns Hopkins Sistemleri Bilimi ve Mühendisliği Merkezi , CDC ve Çin'in NHC ; Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yeni korona virüsü merkez üssü Wuhan'dan Amerikalıları tahliye eden dört uçağın üç ABD eyaletinde dört yere ineceğini söyledi.
2019-nCoV, Çin anakarasında virüsün 563 kişiyi öldürdüğü ve 28.018'den fazla kişiye bulaştığını bildirdi. Bölge dışında 27 ülkede 2 ölüm ve bölgede 200'den fazla vaka oldu. CDC Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'ye seyahat etmek isteyen 12 kişiye korona virüsü teşhisi konduğunu doğruladı .

korona-virusu.png
HAVAYOLLARINI DA VURDU
Koronavirus kruvaziyer endüstrisinden daha fazlasını etkiliyor. Dünya çapında seyahat devam ediyor. ABD'deki üç büyük ticari havayolu da Çin'e uçuşları durdurdu ve bir düzine uluslararası taşıyıcı da bu ülkeye hizmetini askıya aldı.

Bu haber toplam 2155 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.