• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

İtalyan uzmandan Edremit’te zeytinyağı eğitimi

İtalyan uzmandan Edremit’te zeytinyağı eğitimi
İtalyan zeytinyağı uzmanı Antonio Giuseppe Lauro, Edremit'te, Türkiye'nin değişik bölgesinden gelen 40 katılımcıya kaliteli zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı tadımı konusunda eğitim verdi.

BALIKESİR - İtalyan zeytinyağı uzmanı Antonio Giuseppe Lauro, Edremit'te, Türkiye'nin değişik bölgesinden gelen 40 katılımcıya kaliteli zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı tadımı konusunda eğitimi verdi. Edremit Ticaret Odası ev sahipliğinde meclis salonunda gerçekleştirilen eğitimlere Türkiye'nin zeytin üretimi yapılan bölgelerinden 40 kişi katıldı. Katılımcılara 3 günlük eğitim sonunda zeytinyağı tadımı uzmanlık belgesi verildi.

italyan-zeytinyagi-uzmani-antonio-giuseppe-.pngMEHMET HAKKI SEMERCI: ZEYTINYAĞI ELÇISI OLACAKLAR

Oda Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Edremit Körfezi'nde zeytinyağı üretiminin yüzyıllardan beri devam ettiğini ve zeytinciliğin ana geçim kaynaklarından biri olduğunu söyledi. İyi zeytinyağının nasıl olabileceği konusunda kurslar düzenlediklerini belirten Mehmet Hakkı Semerci, "Buradan çıkan her kursiyerimiz bir zeytinyağı elçisi olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerine gidecektir. Bizim yöresel olarak düşündüğümüz bu program ulusal bir şekle büründü. Türkiye'nin her yerinden insanlar, zeytin gönüllüsü ve sevdalısı arkadaşlarımız var bu kursta. Kursa katılanlar nasıl iyi zeytinyağı olur, iyi zeytinyağını nasıl anlayabiliriz, iyi bir zeytin ağacının iyi ürün verebilmesi için ne gibi çalışmalar gerekmektedir... Bunların hepsini öğreniyorlar" dedi.

italyan-zeytinyagi-uzmani-antonio-giuseppe-.jpgGIUSEPPE LAURO: IYI SIKIM TESISI KALITELI ÜRETIM GETIRIR
Giuseppe Lauro da kaliteli zeytinyağı üretiminin kaliteli hammaddeyle gerçekleştirilebileceğini belirtti. Harika zeytinlerden harika yağlar üretilebileceğini söyleyen Lauro, "Kaliteli, temiz ve iyi bir zeytinyağı sıkım tesisiyle kaliteli zeytin bir arada olduğu zaman bunun doğru bir yağ üretmek için doğru reçete olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

italyan-zeytinyagi-uzmani-antonio-giuseppe--001.pngDUYUSAL ANALIZ , ACILIK VE YAKARLIK ÖNEMLIDIR
Giuseppe Lauro, şöyle konuştu: "Kimyasal olarak bir yağın analizinin haricinde duyusal analizin de yapılıyor olabilmesi kalitenin anlaşılması için çok önemli. Yağı tattığımızda ilk bakmamız gereken bize verdiği hisler olacaktır. Duyusal analizi zaten isim anlamıyla bunu anlatıyor. Yağı tattığımızda bize zeytine ait kokular, aromalar hissettiriyorsa, içinde herhangi bir bozulma, kötü koku yoksa bu zaten duyusal analiz açısından bize doğru bir yağ tattığımızı söyleyecektir. Onun haricinde biraz daha derine indiğimizde yağı tattığımızda acılık ve yakarlık olduğunu hissedersek, bu onun artık daha üst düzeyde bir yağ olduğunu anlamamızda yardımcı olacaktır. Acılık ve yakarlık bizim için önemli verilerdir."

Kaynak: Edremit Ticaret Odası
Bu haber toplam 2877 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.