• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

İtalyan Mutfağı “Fellini, Armani ve Rossini” ile tanıtıldı

İtalyan Mutfağı “Fellini, Armani ve Rossini” ile tanıtıldı
İtalyan Ticaret Odası, İtalyan Şef Giovanni Terracciano’nun hazırladığı özel menü ile bir öğle yemeği düzenledi.

İSTANBUL, Türkiye ve İtalya arasında ticari ve kültürelilişkilerin gelişmesi için, 130 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren İtalyan Ticaret Odası; İtalyan gastronomi kültürünün tüm dünyada eş zamanlıtanıtımı amacıyla her yıl düzenlenen “İtalyan Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında,ünlü İtalyan Şef Giovanni Terracciano’nun hazırladığı özel menü ile bir öğle yemeği düzenledi. Yemeğe; İtalya İstanbul Konsolosu GabrieleIngrosso, İtalyan Ticaret Odası Başkanı ve Bell Holding CEO’su Livio Manzini veİtalyan Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

-italyan-ticaret-odasi;-italyan-gastronomi.jpgİTALYAN ŞEFLER BIRER ELÇI

İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzinitoplantıda yaptığı konuşmada, İtalyan Mutfağı’nın başarısının; sinemada, müzikte olduğu gibi “tutku” olduğunu, dünyada yemekleri bir sanat gibi sunantüm İtalyan Şeflerin de birer elçi olduğunu belirtti. Manzini konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, İtalyan MutfağıHaftası aynı anda 105 ülkede, 19-25 Kasım tarihleri arasındagerçekleştiriliyor. İtalyan Dışişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen veTürkiye’de İtalyan Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen bu etkinliğinamacı, İtalyan Mutfağı’nı ve kültürünü Türkiye’de tanıtmak ve ticaretidesteklemek. “

-italyan-ticaret-odasi;-italyan-gastronomi-002.jpg
ÜNLÜLERİN GÖZDE YEMEKLERI

Şef Giovanni Terracciano’nun hazırladığı özelmenüde; dünyaca ünlü modacı Giorgio Armani’nin en sevdiği yemek “Spaghetti allaBisanzio” (domates soslu, mozarella peynirli ve fesleğenli spagetti), İtalyanOpera Bestecisi Gioacchino Rossini’nin adını da taşıyan gözde et yemeği“Filetto alla Rossini” ve sinema dünyasının dehalarından yönetmen FedericoFellini’nin favorisi “zuppa inglese” (tiramisu türevi) yer aldı.

İtalyan Mutfağı Haftası çerçevesindeki tümtanıtım etkinliklerinin ortak noktası; özgün gelenekler ve yüksek kaliteliürünlere dayalı İtalyan gastronomisinin tanıtımının yanı sıra; İtalya’nındünyada adından söz ettiren; sanat, müzik, sinema, ticaret, bilim ve tasarımalanlarında da organizasyonlar gerçekleştirmek.

İTALYAN TICARET ODASI HAKKINDA:

Türkiye’de İtalyanTicaret Odası 1885 yılında Türk ve İtalyan işadamlarınca kurulmuş ve Merkezi İstanbul’da olmakla beraber Ankara Büyükelçiliği’nde de şubesi bulunuyor.1973 yılında İtalyan Hükümeti tarafından resmi olarak tanındı. İtalya veTürkiye arasındaki ticari ilşkileri geliştirmek ve güçlendirmeye yönelik sayısızfaaliyetler gerçekleştiriyor. Oda bu iki pazarda ticari ilişkilere başlamakya da güçlendirmek isteyen şirket ve kurumları destekliyor. Odanın 650’ninüzerinde aktif üyesi bulunuyor.

Bu haber toplam 3568 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.