• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

İstanbul’da coşkulu Malezya 2020’ye davet etkinliği

İstanbul’da coşkulu Malezya 2020’ye davet etkinliği
Malezya’nın Türkiye Turizm Ofisi İstanbul’da ‘Malezya 2020'yi ‘ikonik kuş’ amblemi ile tanıtarak çağrıda bulundu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - Malezya’nın Türkiye Turizm Ofisi İstanbul’da Ltera Teras Restoran’da düzenlediği yemekte ağırladığı acenteler, iş ortakları ve basın mensuplarına ‘Malezya 2020'yi ‘ikonik hornbill kuşu’ amblemi ile tanıtarak çağrıda bulundu. Malezya Turizm Ofisi yöneticileri ile Çağrı Sağlık’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte sahne alan Malezyalı sanatçı pipa veya Çin lavtası denilen çalgısı ile otantik kıyafetiyle yöresel müzikleri çaldı.

malezya’nin-turkiye-turizm-ofis.jpg
malezya’nin-turkiye-turizm-ofis-001.jpgDaha sonra sahne alan sanatçı ise sevilen şarkılarıyla salondakileri coşturdu. Gecenin en büyük sürprizini ise Malezya Turizm Ofisi’nin Müdürü Çağrı Sağlık “My Way” adlı şarkıyı söyleyerek yaptı.

malezya’nin-turkiye-turizm-ofis-002.jpgİKONİK HORNBILL KUŞUNUN SIRRI
Malay, Hint, Çin ve batı kültürlerinin harmanlandığı Malezya zengin kültür yapısı ile turizmde önemli bir yere sahip bulunuyor. Bu nedenle 2020 yılında Malezya’yı ziyaret edenleri çağırmak üzere hazırlanan ‘ikonik hornbill kuş” logosu Malezya’yı ziyaret edenlerin yaşabileceği çeşitliliği gösteriyor. Logo, Malezya’”nın sunduğu kültürel zenginliker yanında ülkenin hızla hareket eden küreselleşme çağında otantik kimliğini koruduğunu da simgeliyor.

KUŞUN TASARIM ÖGELERİ
İkonik kuş, batık sanatından ilham alınarak hazırlandı. Malezya’nın sunduğu eşsiz fauna ve ekolojik yapıyı temsil eden kırmızı ebegümeci logonun üst tarafını süslüyor. Malezya’da ‘kutlama çiçeği’ olarak bilinen, ‘bunga raya’ denilen ebegümeci kültürel zenginliğin işareti olarak yer alıyor. Ebegümevi altında yer alan ‘pakus pakis’ denilen eğrelti bulunuyor. Bu bitkiler Malezya mutfağının eşsiz lezzetlerini temsil ediyor.

malezya’nin-turkiye-turizm-ofis-004.jpgKUŞUN RENKLERİ
Logoda kullanılan mavi, kırmızı ve sarı ana renkler, Malezya Bayrağı’nın renkleri olan Jalur Gemilang'ı temsil ediyor. Turuncu renk, Malezya'nın yıl boyunca aldığı güneş ışığını gösteriyor. Yeşil renk Malezya'da doğanın bolluğunu temsil ediyor. Bu renklerin parlaklığı dikkat çekiyor.

Malezya1990'dan bu yana 4 kez Visit Malaysia etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ancak bu kez ‘Visit Malaysia 2020’, yenilenen güç ve tutku anlamında gerçekleşecek. Çok renkli tema arzuların derinliğini yansıtıyor. Malezya’nın sahip olduğu değerleri sunuyor.

Bu haber toplam 2123 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.