• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

İstanbul – Kuala Lumpur charter seferleri başlıyor

İstanbul – Kuala Lumpur charter seferleri başlıyor
Malezya Havayolları ile Dorak Holding, Kuala Lumpur - İstanbul arası charter hizmeti için anlaşma imzaladı…

İSTANBUL- Malezya Havayolları, Türkiye’nin önde gelen turizm oyuncularından Dorak Holding ile Kuala Lumpur ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı arasında charter uçuşları gerçekleştirmek üzere anlaşma imzaladı. Ekim – Kasım 2019 arası geçerli olacak şekilde üç aylık bir süre için imzalanan anlaşma doğrultusunda havayolu firması Airbus 330 uçağı ile haftada üç sefer yapacak. Malezya Havayolları’nın A330 uçağında 19 business ve 268 ekonomi sınıfı ile toplam 287 koltuk bulunuyor.

malezya-havayollari-ile-dorak-holding,.jpgAsya kıtasından ilk charter

Anlaşma öncesi gün İstanbul’da Dorak Holding CEO’su Ahmet Serdar Körükçü ve Malezya Havayolları’nın üst düzey yönetim ekibinden Hazman Hilmi Sallahuddin arasında imzalandı.

Bu iş birliğiyle büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade eden Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, “Türkiye her zaman en cazip destinasyon olmuştur. Asya kıtasından yapacağımız bu ilk charter uçak anlaşmamız ile Asya‘da ilk havacılık adımlarımızı Malezya dan başlayarak atıyoruz. Her iki ülkenin kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan bu çalışmayı Malezya Hava Yolları ile yapmaktan gurur duyuyoruz. Her zaman ilklere imza atan Dorak Holding olarak ben ve ekibim yeni projelerimiz ile Türkiye’yi dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

malezya-havayollari-ile-dorak-holding,-001.jpg Malezya Havayolları CEO’su Kaptan Izham İsmail ise, “Kuala Lumpur ile İstanbul arasında charter hizmeti vermek için Dorak Holding ile anlaşma yapmaktan son derece mutluyuz. Bu anlaşma ile Malezya Havayolları, MalaysiaAirportsHoldingsBerhad’ın(MAHB) 2015 yılında havaalanını aldığından bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na inen Malezyalı ilk taşıyıcı olacak. Malezya’nın ulusal taşıyıcısı olarak Malezya’nın ve Malezya konukseverliğinin ilk temas noktasıyız. Bu sözleşme ile aynı anda Malezya’nın Türkiye’ye daha fazla tanıtılmasını ve Malezya’ya ziyaret etmek üzere daha fazla pazar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

DORAK HOLDİNG HAKKINDA…

Dorak Turizm Gayrimenkul ve Yatırımları Holding A.Ş’nin temelleri, 1971 yılında turizm alanında hizmet vermek için kurulan Dorak Tours ile atıldı. Türkiye’nin pek çok bölgesinde önemli turizm projelerine imza atarak büyüyen şirket, 2002 yılında şirketler grubuna, 2011 yılında da holdinge dönüştü. Dorak Holding: Ahmet Serdar Körükçü, Mustafa Pilav ve Ahmet Kaplan Tan ortaklığında kurulmuş bir iştiraktir.

Bugün, holding bünyesinde turizm alanında: seyahat acenteleri, 19 ülkede 24 yurt dışı satış ofisleri, otel ve restoran yatırımları, taşımacılık alanında otobüs filosu, madencilik alanında beyaz mermer ve traverten ocakları, havacılık alanında balon firmaları ile seramik fabrikası bulunmaktadır. www.dorakholding.com.tr

Malezya Havayolları Hakkında

Malezya’nın ulusal taşıyıcısı olan Malezya Havayolları, Malezya’dan ve Malezya’ya ve civarında uçmak için en iyi seçenektir. Malezya Havayolları, Malezya’nın zenginliğinden ilhamla günde 40 binin üzerinde yolcu taşımaktadır. Malezya Havayolları, Malezya’nın çeşitliliğini, zengin kültürünü ve mutfağını ve Malezya konukseverliğini tüm müşterilere tanıtmaktadır.

2015 Eylül ayından bu yana havayolu firması Malaysia Airlines Berhad tarafından sahiplenilmekte ve işletilmektedir. Bu firma, farklı havacılık işleri portföyünden oluşan küresel bir organizasyon olan Malezya Havacılık Grubu’nun (MAG) bir parçası olmakta ve Malezya’nın havacılık ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Oneworld ile olan iş birliğimiz sayesinde Malezya Havayolları dünya çapında 150’nin üzerindeki ülkede binin üzerindeki destinasyonda hizmet vermekte ve dünya çapındaki 650 havalimanı lounge’ına giriş imkanı sunmaktadır. www.malaysiaairlines.com

Bu haber toplam 3819 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.