• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

İşadamları Novorossisk'te

İşadamları Novorossisk'te
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Mutlaka Samsun ile Novorossisk arasında bir havayolu bağlantısını kurmamız gerekiyor" dedi.

SAMSUN- Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Mutlaka Samsun ile Novorossisk arasında bir havayolu bağlantısını kurmamız gerekiyor" dedi.
Yılmaz, belediye hizmet binasında 19-22 Nisan 2011 tarihleri arasında Samsunlu sanayici ve iş adamlarıyla birlikte Rusya'nın Novorossisk şehrine düzenledikleri iş gezisi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Geziden ekonomik anlamda karşılıklı işbirliği çıktığını belirten Yılmaz, iş adamlarının metalden sağlığa, turizmden ulaşıma kadar birçok sektörde karşılıklı yatırımlar gerçekleştirilmesi konusunda anlaşma sağladığını söyledi.
İki şehir arasında karşılıklı ticaretin hukuki zeminin sağlanmasıyla mümkün olacağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Novorossisk şehri bürokratları ile 2 yıldır kurduğumuz temasların meyvelerini almaya başladık. 5 yıl önce kardeş şehir protokolü imzalamıştık. Protokolden sonra avantaj ve dezavantajları yerinde görmeyi ihtiyaç hissediyorduk. Bu görüşmeler sonucunda daha önceki temasları geliştirdik. Hangi sektörlerin olduğunu, bunların gelişmişlik düzeylerini, ne oranda diyaloglar geliştirmemiz gerektiğini gördük. Son derece faydalı oldu. Kardeş şehrimizde hukuki dış ticaretle ilgili bizdeki gelişmişlik düzeyinde olmayan bir yapı var. Hukuki altyapı ve şartnameleri incelememiz gerektiğini belirttik."
İki şehir arasında ticaretin yetersiz kalmasının ulaşım problemlerinden kaynaklandığını vurgulayan Yılmaz, "Seyahat güçlükleri olduğu sürece bu konuların birçoğu zor yürüyecek. Mutlaka Samsun ile Novorossisk arasında bir havayolu bağlantısını kurmamız gerekiyor. Bu konuda karşılıklı feribotla deniz ulaşımı konusunda mesafe aldık. Deniz seferlerinin ve yolcu taşımacılığının başlatılması ile ilgili yapılan detaylı görüşmelerde sona gelindi. Ancak ilk işimiz havayolu bağlantısı kurmak" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.