• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Irak Türkleri Konyaaltı UluslararasıFestivali'ne renk kattı!

Irak Türkleri Konyaaltı UluslararasıFestivali'ne renk kattı!
12 ülkenin katıldığıKonyaaltı Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne, birbirinden renkli ve muteşem etkinliklerin sergilendiği gösterilerle sona erdi.

ANTALYA- 12 ülkenin katıldığıKonyaaltı Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne, birbirinden renkli ve muteşem etkinliklerin sergilendiği gösterilerle sona erdi. Medeniyetlerin Antalya’da ki buluşma noktası olan Konyaaltı’nda, 12 farklı ülke, dans ve müzikal gösterilerle kültür ve sanatlarını sergiledi. Konyaaltı Belediyesi ve Konyaaltı Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Konyaaltı Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde farklı kültürden onlarca dans ve müzik grubu sahne aldı. Rusya, Polonya, Azerbaycan, Ukrayna, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan, Almanya ve Kırgızistan ile Irak Türkleri ve Ahıska Türkleri, Konyaaltı Kent Meydanı’nda birbirinden renkli gösterilerle kültür ve sanatlarını sergiledi.

konyaalti-festivali.jpgFestivalde Irak Türklerini temsil eden Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği Korosu Kerkük Türküleri ile dinleyecileri büyüledi. Irak Türkleri'nin açtığı stand, Antalyalıların yanısıra çok sayıda yabancı turistlerde ziyaret ederek, Irak Türklerine özgü geleneksel kıyafetleri, el sanatları, yiyecekleri ve Irak Türklerini tanıtan kitaplara büyük ilgi gösterdiler.

konyaalti-festivali-002.jpgKonyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Konyaaltı Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Gürbüzfestivale katılanlara teşekkür belgesi verdive herkese teşekkürlerini sundu.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kürşat Çavuşoğlu:"Bu festival dünya kültürlerinin sanatını ve müziğini Antalya'da buluşturan birleştiren ve onu dostlukla yoğuran bir festivaldir. Irak Türkleri bu festivale renk kattı, kültürünü, sanatını, müziğini, geleneksel kıyafetlerini, el sanatlarını, kitap ve yemeklerini tanıttı. Şef Arzu Dede yönetiminde Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği Korosu Kerkük Türkülerini seslendirdi ve izleyenleri mest etti" dedi.

konyaalti-festivali-003.jpg

konyaalti-festivali.JPG

konyaalti-festivali-004.jpg

Bu haber toplam 2809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.