• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

İntra Travel’dan Di Meo Takvimi ile Türkiye tanıtımı

İntra Travel’dan Di Meo Takvimi ile Türkiye tanıtımı
İntra Travel, Türkiye fotoğrafları ile bezenen Di Meo Takvimi operasyonu ve galasını organize ederek Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı yaptı

İSTANBUL, İtalya’nın aristokratları arasında bulunan Napoli'li ünlü doktor Generoso Di Meo, her yıl dünyanın en önemli şehirlerinde düzenlediği Di Meo Takvimi'ni (Calenderio Di Meo) sunma partisi için bu yıl İstanbul’u seçti. "Napoli'den İstanbul'a" başlıklı 2019 takviminin galası, uluslararası entelektüeller, akademisyenler, sanatçılar, kraliyet mensupları, ünlüler ve iş dünyası yöneticilerinden oluşan yaklaşık 700 misafirin katılımıyla İstanbul’da yapıldı.

intra-travel,-di-meo-takvimi-001.jpg

intra-travel,-di-meo-takvimi.jpgİSTANBUL TAKVİM OLDU

Bu takvimin özelliği partinin gerçekleştirildiği ülke-şehrin tarihi ve kültürel eser ve özelliklerini yansıtmasıdır. Takvimde kullanılan resimler ünlü fotoğrafçı Massimo Listri tarafından çekildi. İstanbul ile Napoli'yi buluşturan Di Meo Takvimi'nde, fotoğraf sanatçısı Massiamo Listri'nin, Hristiyanlık dönemi saraylarından ilk dönem İslam eserlerine uzanan bir rotada İstanbul'u yansıttığı fotoğrafları yer alıyor.

Takvimde Topkapı Sarayı, Kılıç Ali Paşa Camisi, İstanbul'daki eski İtalyan Konsolosluğu Palazzo di Venezia ve Yerebatan Sarnıcı gibi mekanların fotoğrafları yer alırken, her bir fotoğrafa, aralarında İlber Ortaylı, Rosita D'Amora, Dinko Fabris, Nedim Gürsel, Silvia Ronchey ve Carmine Romano'nun da bulunduğu isimlerce yazılmış makaleler eşlik ediyor.

Çırağan Kempinski Sarayı'nda bu yıl 17. si düzenlenen partiye, başta İtalya olmak üzere, bir çok ülkenin önemli şehirlerinden, aristokrat, entelektüel, akademisyen, iş dünyası ve sanat camiasından oluşan, yaklaşık 750 elit davetli katıldı. Partinin gerçekleşmesine ve organizasyonuna İntra Travel öncülük etti.

intra-travel,-di-meo-takvimi-003.jpgYAKLAŞIK BİR YILDIR ÇALIŞIYORUZ

İntra Travel Operasyon Müdürü İlhan Tümsa, bu etkinlik için yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını söyledi. Tümsa, organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Öncelikle sayın Generoso Di Meo’nun her yıl gerçekleştirmiş olduğu “Calenderio Di Meo” Di Meo Takvimini sunma partisini bu sene İstanbul’da gerçekleştirmesine ikna etmek ve sonrasında gerekli olan tüm hazırlıkları yapmak için büyük emek sarf ettiğimizi belirtmek isterim. Böylesine büyük ve önemli bir organizasyonun öncülüğünde bulunmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz.

intra-travel,-di-meo-takvimi-004.jpg"TÜRKİYE'NİN KATKISINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Daha önce Lizbon, Viyana, Moskova, Paris, Marakeş ve Londra'yı sayfalarına taşıyan Di Meo Takvimi, bu şehirlerin Napoli ile aralarındaki kültür ortaklıklarını öne çıkarıyor.

Generoso Di Meo, İstanbul'a gelmenin kendisi için çocukluk hayali olduğunu söyledi.Söz konusu organizasyon İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımına ve imajına, başta İtalya olmak üzere bir çok ülkede kalıcı bir katkıda bulunacaktır” dedi.

intra-travel,-di-meo-takvimi-005.jpg

40 yıla yakın bir süreçte İstanbul ve Türkiye’nin, İtalya’da tanıtımına öncülük eden Intra Travel, bu organizasyonun İstanbul’da gerçekleşebilmesi için yoğun çaba gösterdi. Intra Travel’ın hazırlık çalışmaları sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, K.T.B Roma Tanıtma Müşavirliği ve THY Napoli ofisinin de destek verdiği bu organizasyon, büyük yankı uyandırdı.

Intra Travel: 1980 yılından beri, başta Türkiye olmak üzere ve diğer ülkelerde, mice alanında, özel gruplar için toplantı, incentive, kongre ve organizasyon hizmeti vermektedir.

Bu haber toplam 6465 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.