• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

İki yaka Teos Marina’da eğlendi

İki yaka Teos Marina’da eğlendi
Türk ve Yunan halkı, her şeye rağmen birbiriyle dost ve iki kardeş olarak İzmir’in Seferihisar ilçesinde buluşup Teos Marina’da eğlendiler

SEFERİHİSAR- Ege Denizi’nin iki kıyısında aynı kültürü paylaşan iki komşu olan Türk ve Yunan halkı, her şeye rağmen birbirinin dostluğuna muhtaç iki kardeş olduklarını İzmir’in Seferihisar ilçesinde buluşup Teos Marina’da gösterdiler. Yunan adası Samos ve İzmir’in ilçesi Seferihisar arasında 2 saatte ulaşımı sağlayan feribot seferleri ile, hem turistik hem de ticari olarak ilişkilerini geliştiren iki halk, “İnadına dostluk” diyerek Teos Marina’da düzenlenen Türk-Yunan Dostluk Gecesine katıldı.

teos-marina2.20170711132148.jpg

70011.jpg

GECEYE IKI TARAFıN YETKILILERI KATILDI
Geceye,Samoslu dostlar, Karlovassi Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Samos Star Tursem ve Teos Marina’nın işbirliğiyle düzenlenen geceye, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve eşi Nikos Stefanou, Seferhisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Durmazer, Samos’lu işadamı Diamandis Anema, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü katıldı.
Teos Marina Müdürü Faruk Günlü’nün yaptığı açılış konuşması ile başlayan Dostluk gecesinde,dostluk ve kardeşlik mesajları verildi. Günlü, “Ege’nin iki yakasında ortak bir kültürün çocuklarıyız. Müzikler, yemekler ve coğrafya aynı. Aslında biz komşudan öte kardeşiz” diye konuştu.

teos-marina3.20170711132104.jpg

ORTAK EZGILER VE TAVERNA ILE EĞLENCE
Samos’tan gelen işadamı Diamandis Anema, festival alanına sığmayan 2 bine yakın izleyiciye Ouzo ve şarap ikram etti. Sahnede ilk olarak dans gösterisi ve solist Pelin Taneli ve saz arkadaşlarının ortak ezgileri içeren şarkıları icra edildi. Yunanlı dostlar da aşina oldukları ezgilere Türkçe olarak eşlik ettiler.Ardından Yunanlı müzisyenler sahne alarak, taverna ortamı yarattılar. Türk ve Yunanlı katılımcılar doyasıya dans ederek eğlendi.

teos-marina4.20170711132127.jpg

Gecenin sonunda Seferihisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Güney Başkonsolosa çiçek verdi. Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü de, gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, Başkonsolos ve Samos’lu işadamı Diamandis Anema’ya hediyeler sundu.Ege’nin iki yakasını bir araya getiren gecenin sonunda, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, “Bu gece burada olduğum için çok mutluyum” diyerek katılan herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.