• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

ICWF: İstanbul dünya düğünlerinin merkezidir

ICWF: İstanbul dünya düğünlerinin merkezidir
Her yıl Hindistan’da yapılan ICWF İstanbul’da toplandı. Toplantıya katılan dünyadan gelen ünlü düğün planlamacıları “İstanbul düğünlerin merkezidir” dediler.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL- Hintlilerin meşhur zengin düğünlerini dünyaya tanıtan ve bu endüstride çalışan organizatörleri bir araya getiren “Uluslararası Düğünler Konferansı - ICWF (International Convention of the Wedding Fraternity)’’ bu sene ilk kez Hindistan dışında yapılarak Çırağan Kempinski İstanbul’da düzenlendi. Her yıl Hindistan da yapılan bu konferansın ilk Avrupa ayağı İstanbul olacak ve bu organizasyonda dünyanın sayılı ülkelerinden gelen ünlü düğün planlamacıları İstanbul’da toplandı.

 

icwf--005.jpgICWF toplantısına katılan konuşmacılar İstanbul’un kültürel yapısı, turizm tesisleri, konumu itibarıyla sihirli bir şehir olduğunu belirterek “İstanbul dünya düğünleri için bulunmaz bir merkezdir. Bir çok dinin temsilcilerini ve geleneklerini barındıran İstanbul’da düğün yapmak kutsal bir görevdir. Bu nedenle İstanbul’da düğün yapmak isteyen sayısı giderek artıyor”dediler.

 

icwf--003.jpgicwf--006.jpgHİNT DÜĞÜNLERİ İÇİN TÜRKİYE TANITIMI

Turizmde farklı açılımların peşinde olan Türkiye, dünyanın en çok para harcanan Hint düğünlerini ülkemize çekmek için yürüttüğü çalışmalarda büyük bir başarıya imza attı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları, Crystal Concepts Etkinlik firması ve Türk Hindistan Turizm Konseyi ile birlikte 2017 yılında pek çok ortak ağırlama programı yapan Türkiye, Hint düğünlerine yönelik bu tanıtım faaliyetinde Avrupa ülkelerinin bir adım önüne geçerek önemli bir kazanım elde etti.

 

ÖNEMLI KONUŞMACILAR GELDİ

Hint düğünlerinin İstanbul’daki bir numaralı adresi olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da yapılan konferansa konuşmacı olarak Amerika ‘da Jennifer Aniston, Tom Cruise, Jennifer Lopez, Oprah Winfrey ve Kim Kardashian’ın düğünlerini planlayan Colin Cowie, Belcika’lı ünlü çicek tasarımcısı Tomas De Bruyne ve Hindistan’ın en zengin ailelerine gelinlik tasarlayan modacı Anamika Khanna bulunuyor.

 

MÜSTEŞAR YARDIMCISI ZİYA TAŞKENT: TÜRKİYE DÜĞÜNLER İÇİN ÖZELDİR

Toplantının açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ziya Taşkent, Türkiye’nin başta Hint düğünleri olmak üzere dünya düğünleri için kültürel yapısıyla bulunmaz özelliklere sahip olduğunu belirterek, turizm tesislerinin konforu ile altyapısının benzersiz olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE DÜĞÜN YAPMAK MODA OLDU
Organizasyonu düzenleyen Crystal Concepts DMC Genel Müdürü Duygu Kuşkulu ise konuşmasında İstanbul’un düğünler için önemli bir destinasyon olduğunu belirterek “Son yıllarda düğün organzasyonlarının modası Türkiye oldu. Sadece İstanbul değil, Antalya, Kapadokya ve daha değişik bölgeler düğün organizasyonları için Türkiye’yi öne çıkarmaya başladı” dedi.

HOLLYWOOD ÜNLÜLERİNİN ORGANİZATÖRLERİ
Amerika ‘da Jennifer Aniston, Tom Cruise, Jennifer Lopez, Oprah Winfrey ve Kim Kardashian’ın düğünlerini planlayan Colin Cowie, “İstanbul büyük bir rüya şehir” dedi.
E-Factor Direktörü Samit Gang ise İstanbul’da bulunmanın kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu dile getirdi.


icwf-.jpgTÜRKİYE DÜĞÜN ORGANİZASYONLARININ MERKEZİDİR
Açılış konuşmalarından sonra toplantının öğleden sonra yapılan oturumunda CPM India CEO’Su Mandeep Singh’in moderatörlüğünde düğün organizasyonları üzerine görüşler anlatıldı. Career Danışmanı Bonita Carr, International Live Events Association Başkanı Meltem Tepeler, Custard Communications Kurucusu Lesley Fair bütçe, konum, talepler, reklam, tanıtım şeklinde konular üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Özellikle Custard Communications Kurucusu Lesley Fair, Türkiye’nin düğün organizasyonları için önemime dikkat çekerek “Bu sektörün hub’u olabilecek yapıya sahiptir” şeklinde konuştu.

 

icwf--001.jpgTÜRKİYE DÜĞÜN ORGANİZASYONLARI İLE ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI
Konuşmacılar özetle şunları söylediler:

Destinasyon düğünleri; yaşadığı ülkenin dışında bir yerde evlilik törenlerini yapmak anlamına geliyor. Doğal olarak işin içerisine ulaşım, konaklama gibi pek çok yeni ihtiyaç giriyor. Bu haliyle de turizm sektörünün içindeki kollardan birisi haline geliyor. Bu sektörde satın almacı ve tedarikçiler bilindik turizm öğelerinden biraz daha farklı. Tedarik zincirinde havayollları birinci sırada iken, daha sonra oteller, düğün mekanları ve sonrasında ise bir düğünün ayrılmaz unsuru olan dekor, yiyecek-içecek, kıyafet, fotoğraf çekimi, kuaför ve makyaj, teknik, müzik ve eğlence gibi hizmetler geliyor.
 

icwf--004.jpgNEREYE GİTMELİ, NE YAPMALI?
Toplantının diğer oturumuda Touchwood Group Direktörü Vijay Arora, CMD ve Platinum World Group CEO’su Sushil Shamlal Wadhwa, BM Wedding CEO’su Varvara Peregudova, SJS Event Danışmanı Sonal J. Shah, The Social Street CEO’su Mandeep Malhotra “Destinasyonda yaşam şekli. Nereye gidilmeli? Neler aranmalı?” başlıklı konularda görüşlerini belirttiler.

DÜĞÜN TASARIMLARI
İkinci oturumda ise Sumant Jayakrishnan Design CEO’su Sumant Jayakrishnan, Fashion Designer İndia’dan Anamika Khanna, Thomas de Bruyne Floral Experience Worldwide CEO’su Thomas de Bruyne, Once Wedding Creator’u Ziad Raphael Nassar, E –Factor Kurucusu Jai Thakore dünyadaki düğün tasarımları hakkında görüşlerini bildirecekler.

DÜĞÜNDE DİJİTAL TEKNOLOJİ
Oturumun son bölümünde ise Digital Transformatinon Danışmanı Barış Yalçınkaya, düğün endistrisinde djitalin kullanımının 6 yolu hakkında bilgi verecek. Kongre Akşam düzenlenecek gala yemeği ile sona erecek.

 

ICWF, DÜĞÜN SEKTÖRÜNDE ALAN VE SATANLARI BULUŞTURDU

Çırağan Kempinski Hotel’de destinasyon düğünlerinin satın almacı ve tedarik heyetlerinin bir araya gelip sosyal ağlarını geliştirecekleri bir ortam oluştu. Konuşmacılar da; destinasyon düğünlerine dünyanın her yerinde hizmet veren profesyoneller olarak deneyimlerini paylaştılar. Destinasyon düğünlerinde seyahat potansiyeli yüksek olan seçilmiş ülkelerden gelen düğün planlamacıları ve medya mensupları hosted buyer (davetli alıcı) olarak katıldılar.

Düğün planlayıcılarının, davet mekanlarının, tasarımcıların, dekor firmalarının, stilistlerin, en tarz kuyumcuların, en şık çiçekçilerin, ikram firmalarının, yeni nesil fotoğrafçıların, blog yazarları ve benzeri alanlardaki düğün profesyonellerinin; yenilikçi kavramları, fikirleri ve eğilimleri analiz edeceği ve işbirliklerini sağlamlaştıracağı bir platform oldu. İkili görüşmeler, workshoplar, paneller, kokteyller ve Çırağan Palace Kempinski İstanbul ev sahipliğinde gala yemeği düzenlenerek ve uluslararası ve ulusal endüstri liderleriyle tanışma ortamı oluşturularak katılımcıların bilgi ve becerileri yükseldi.

 

CRYSTAL CONCEPTS DMC HAKKINDA

Ev sahipliğini yapan Dorak Holding kuruluşlarından Crystal Concepts DMC Türkiye’de düğünlerini ve özel etkinliklerini gerçekleştirmek isteyen yabancı misafirlere hizmet veriyor. Seyahat ve etkinlik yönetiminde zevkli ve stil sahibi profesyonel kadrosu ile; Türkiye’nin turistik ve popüler merkezlerinde misafirlerin gelenek ve zevklerine uygun olarak düğün temaları oluşturuyor. Bir araya getirdiği her biri kendi alanında uzman tedarikçileri ve işbirlikçileri ile birlikte gerçekleştirdiği organizasyonlar sayesinde ülke tanıtımına da ciddi anlamda katkı sağlıyor.

 

ciragan.JPGÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKI İSTANBUL

Bir zamanlar Sultanlara ev sahipliği yapmış olanİstanbul’un Boğaz üzerindeki tek Saray Oteli Çırağan Palace Kempinski İstanbul, ömür boyu mutlu bir masalı paylaşmayı düşleyen çiftleri baştan sona büyüleyici bir serüvene çıkartıyor. Son 10 yıldır Türkiye’de düzenlenen Hint düğünleri konusunda önemli bir deneyime sahip olan Çırağan Sarayı bir çok ihtiyaca cevap verebilen iç ve dış mekan alternatifleri, servis ve lezzet konusundaki ustalığı ile dünya çapındaki en gözde adreslerden. Tarihi, konumu, yapısı ve deneyimi ile dünyanın farklı yerlerinden her yıl yüzlerce gelinle damat hayallerindeki düğün için Çırağan Sarayı’nı tercih ediyor. A’dan Z’ye ince ince planlanan bu serüvende çiftlere kalan ise Çırağan Sarayı’nın tarihi ve göz alıcı atmosferi içinde günün keyfini çıkarmak oluyor.

 

Bu haber toplam 10414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.