• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

İBB, ‘İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul’u sunuyor

İBB, ‘İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul’u sunuyor
‘İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul’ belgeseli 12 Şubat 2019 Salı günü Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sgösterilecek

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü’nün ilk kamuya açık etkinliği olma özelliğini taşıyan ‘İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul’ belgeseli 12 Şubat 2019 Salı günü Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gösterilecek. Yapımcılığını İBB Kültür Daire Başkanlığı Turizm Müdürlüğünün üstlendiği yapım İstanbul’un su altı çeşitliliğini anlatıyor Saat 19.00’da açılış kokteylinin ardından gösteri saat 20.00’da başlayacak.

su-altindan-istanbul.jpgİBB Turizm Müdürü Halil İbrahim Şan

Tüm istanbul halkının ücretsiz katılım sağlayabileceği bu organizasyon hakkında bir duyuru yapan İBB Turizm Müdürü Halil İbrahim Şan, “İki Deniz Bir Şehir: Su altından İstanbul isimli belgeselimizin galasında öncelikle turizm sektörü emekçilerimizi beraberinde tüm İstanbul halkımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.
su-altindan-istanbul.png
 

eniz Yaşamına Dair Ayrıntılı ve Kapsamlı Veri Birikimi Sağlandı

“İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul” belgeseli İstanbul’u çevreleyen boğaz ve denizlerin flora, fauna ve ekosisteminin kapsamlı teknik çalışmalarla araştırılıp incelenmesiyle elde edilen veriler ışığında hazırlandı.

İBB bu belgeselle, İstanbul’u çevreleyen denizlerdeki canlı türlerini tanıtmayı ve onların korunabilmesi için farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Alanında İlk Belgesel Olma Özelliği Taşıyor

İstanbul’un su altı turizmi, canlı çeşitliliği ve temizlik ekseninde sahip olduğu su altı zenginliğini, dünyaya tanıtmayı hedefleyen belgesel; bu zenginliğin korunabilmesi için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Türkiye’de alanında ilk olma özelliği taşıyan belgesel, bundan sonraki araştırmalara kaynak olması bakımından da büyük bir önem taşıyor.
iki-deniz.jpg
iki-deniz-001.jpg

33 noktada 100’den fazla dalış

Uçtan uca, İstanbul’u çevreleyen 33 noktada, 52 günde yapılan, 100’den fazla dalışta elde edilen 4K görüntüler, belgeselin temelini oluşturdu. Proje kapsamında dalışlar; Selimpaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yedikule, Haliç, Sarayburnu, Kız Kulesi, Dolmabahçe, Ortaköy, Çengelköy, Baltalimanı, Emirgan, İstinye, Tarabya, Beykoz, Rumeli Feneri, Anadolu Feneri, Kilyos, Karaburun, Şile, Moda, Caddebostan, Maltepe,Yelkenkaya, Madam Martha, Sivri Ada, Heybeliada, Büyükada Kurşunburnu, Balıkçı Adası ve Tuzla’da, profesyonel su altı görüntüleme ekibi tarafından gerçekleştirildi.

iki-deniz-004.jpg
iki-deniz-005.jpg
 

Bu haber toplam 3188 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.