• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Hz. Mevlana Şeb-i Arus Sema Töreni ile Antalya'da anıldı

Hz. Mevlana Şeb-i Arus Sema Töreni ile Antalya'da anıldı
Vuslat’ın 746’ıncı yılı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu Şeb-i Arus Sema Töreni gerçekleştirdi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin Vuslat’ının 746’ncı yılını Şeb-i Arus Sema Töreni ile andı. Manevi duyguların doruğa ulaştığı gecede semazenlerin sema gösterisi izleyenleri büyüledi.

seb-i-arus-sema-toreni-ile-antalyada.jpgAntalya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin ölüm yıldönümünü muhteşem bir gece ile kutladı. Vuslat’ın 746’ıncı yılı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu Şeb-i Arus Sema Töreni gerçekleştirdi.

seb-i-arus-sema-toreni-ile-antalyada-001.jpgYOĞUNİ LGİ

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, İl Kültür Müdürlüğü ve Konyalılar Derneği katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Yüksel, Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Süleyman Üre ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede Konyalılar Derneği tarafından, Vali Yardımcısı Ateş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksel’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

seb-i-arus-sema-toreni-ile-antalyada-002.jpgMEVLANA’NIN FİKİRLERİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in selamlarını ileterek kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Mehmet Yüksel, “Gel, ne olursan ol yine gel’ sözüyle hoşgörünün, sevginin, saygının, adaletin ve toplumu birleştirmeye yönelik bir fikriyatı, ölüm gününü düğün olarak adlandırabilen bir düşünceyi anmak için buluştuk. Hz Mevlana’nın fikirlerine, hoş görüsüne, adaletine çok ihtiyacımız olduğu bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

BÜYÜLEDİ

Konuşmaların ardından İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu Şeb-i Arus Sema Töreni gerçekleştirdi. Manevi duyguların doruğa çıktığı gecede duygulu anlar yaşandı. Hz. Mevlana’nın ilhamıyla oluşturulmuş ve geliştirilmiş, sevgiliye yolculuk olarak adlandırılan semazenlerin sema gösterisi davetlileri adeta büyüledi

Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.