• BIST 9524.59
  • Altın 2489.257
  • Dolar 32.5104
  • Euro 34.7089
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

TÜRSAB Adayı Hüseyin Kırk: Hizmete geliyoruz

TÜRSAB Adayı Hüseyin Kırk: Hizmete geliyoruz
Türsab Başkan Adayı Hüseyin Kırk Bursa acenteler toplantısında projelerini anlattı

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BURSA-
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB Başkan  adaylığına ‘Birlikte Yönetelim’ sloganı ile talip olan Çomfort Turizm’in sahibi ve Bedir Turizm’in yönetim kurulu üyesi olan, Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği-OTSAD Başkanı Hüzeyin Kırk Bursa’da acentelerle buluşmasında “Biz TÜRSAB’a almaya değil, vermeye geliyoruz. 2011 muazzam sezon olacaktır” dedi.

TÜRSAB’A DEMOKRASİ GELECEK
Hüseyin Kırk, Türsab’ta mevcut yönetimin panim içinde olduğunu ve şimdiye kadar gezmediği kadar bölgeleri gezmeye başladığını belirterek “Bir bölgeye gidiyoruz. Türsab merkezden veya BYK yönetimlerinden acenteler aranıyor ve acentelerin toplantılarımıza gelmesine engelleme yapılıyor. Bu da bitecek Türsab’a saygı, itibar ve demokratik anlayış gelecek”dedi.

OTSAD İLE TÜRSAB’I KARIŞTIRMASINLAR
Bazı kişilerin OTSAD üyeleri arasında kebapçı gibi ve başka mesleklerden  olan kişilerin bulunmasını eleştirenlere cevap veren Hüseyin Kırk, “Kimse OTSAD ile TÜRSAB’ın karıştırmasın. OTSAD’a turizme mal ve hizmet üreten tedarikçi işadamları da üyedir. TÜRSAB ise acentelerden oluşmaktadır. TÜRSAB’ta farklı iş yapan acenteleri yönemde görmeyi istiyorz. TÜRSAB’ın yönetim kurulu mutlaka değişik pazarlarda çalışan acentelerden oluşacaktır. Bunu 20 Kasım’da yönetim kurulu adaylarımızı açıkladığımızda göreeksiniz” şeklinde konuştu.

SİZLERDEN HİZMET İÇİN 6 AY SÜRE İSTİYORUZ
Bursa Hotel Gold Majesty’de 40’a yakın acente ile buluşan TÜRSAB Başkan Adayı Hüsyin Kırk sözlerine “OTSAD olarak ne kadar başarılı olduk ki aynı gruptan TÜRSAB başkan adaylığı için iki aday çıktı” diye başlayarak şunları anlattı:
“Teveccüh gösteren acentelerin oyları ile yönetime geldiğimizde bize 6 ay süre vereceksiniz. Biz eve bile gitmeyeceğiz. Çünkü seyahat acenteleri hizmet istiyor. Yönetmeye değil hizmet etmeye geliyoruz Ülke turizmine yön verecek dinamikleri iyi yönetecek genç ve dinamik kişilerle sizlere hizmet edeceğiz.Türsab’a hizmet edecek başkanı seçin.

TÜRSAB’IN TBMM’DE YERİ OLMALIDIR
Aslında Türsab başkanının yeri Türsab’ın içi değildir. Biz gelirsek Türsab binasında belki bir gün oturacağız. Bizim yerimiz acentelerin sorunlarını çözmek, önlerini açmak için Türkiye’yi yöneten bakanların, cumhurbaşkanının yanı ve TBMM’dir. Hatta TBMM’de bir odamız bile olacaktır. Biz yaşadığımız sıkıntıları ancak orada çözebileceğimizi biliyoruz.”

TÜRSAB ‘GEZİ’LERE EŞ DOST GÖTÜREMEYECEK
Toplantıda barkovizyon eşliğinde projelerini açıklayan Hüseyin Kırk şöyle devam etti: “Ben sokaktan gelen ve hizmetten yılmayan, hala Ortadoğu’dan turist getirmek için koşturan bir turizmiyim. Geçtiğimiz dönemde gelen turist sayısını artırmak için Ortadoğu’da bir çok tanıtım ve workshoplar düzenledik. Türsab’ın yaptığı yurtiçi ve yurtdışı etkinliklere bakıyorsunuz. ‘Gezi’ den öteye geçmiyor. Gidenler ise gidilen bölgeyi bilmeyen,  gerek turizm yapmayan veya eş-dost gibi kişilerden oluşuyor. Üstelik davetli oldukları halde gidenlerden 150’şen euro toplanıyor. Davet edenler gelenleri önemli kişiler sanıp hazırlanıyorlar. Ama sonuçsuz geziler olmaktan başka işe yaramıyor. Biz bu gibi etkinliklere ve fuarlara bölgede çalışan uzman ve iş yapacak acenteleri göndereceğiz. Davet eoen kişilere Türsab’ı mahçup etmeyeceğiz. “İndirimler sağlayacağız.

TURİZM DİJİTALLEŞİYOR, TÜRSAB MAHKEMEYE VERİYOR
Dünya turizminin yüzde 80’inin dijital ortala girdiğini söyleyen Hüseyin Kırk, acentelerin hizmetine onine portal açacaklarını belirterek Türsab’ı şöyle eleştirdi: “Turizm dijitalleşirken. Türsab aklını başına alıp yol arayacağına, bu işi iyi yapan ve Türkiye’yi turist kazandıran booking gibi portallerle mahkemelik oluyor. Geriye dönüp bakalım. Bu gibi siteler hangi tarihte ortaya çıktı? Türsab olarak mevcut yönetimi bu konuda ne yaptı? Bunlar büyürken Türsab ne yaptı? Bunlar Türkiye üzerinden milyarlarca lira kazanırken siz ne yaptınız? Sadece mahkemeye verip durdurmayı mı tercih ettiniz? Böylesine önemli bir pazarı boş bırakarak acentelere neden böyle bir hizmet geirmediniz?

ACENTELERE ÜCRETSİZ PORTAL VERECEĞİZ
Biz Turizm Şurası’na bir çok proje sunduk. Online rezervasyon portal yaparak seyahat acentelerine ücretsiz vereceğimizi söyledik. Kasım ayında düzenlenecek Şura’da bu yeniden gündeme getirilecektir. Bize kalırsa Türkiye üzerinden çalışan booking gibi portalleri mahkemeye vermek yerine, onların seyahat acentelerine komisyon vermeleri için proje üretilmesi geekmektedir. Bu gibi portalleri yasaklayarak bir yere varılmaz. Aslında booking hala Türkiye’de başka portaller üzerinden çalışıyor. Burada Türsab yüzünden kaybeden Türkiye oldu.”
 

TURİSTİ KAÇAK MAL GİBİ TAŞIYORUZ
Hüseyin Kırk turist taşımacılığındaki sorunlar, hac-umrede kayırmacılık, bilet sistemlerine değinirken “Binbir emekle Türkiye’ye getirdiğimiz turisti havalimanlarına kaçak mal gibi taşımaktan kurtulacağız. Turist taşıyan araçlara sıkı denetim yanında,  ayrıcalık ve dokunulmazlık getireceğiz. Yolcu taşımacılığı ile turist taşımacılığını ayırmamız gerekiyor. Okul taşıtlarına bile turist taşıtıyorlar. Bu işin bir kuralı olmalıdır. Otopark sorunu ispark ile görüştük” dedi.


ŞEHİT AİLELERİNİN KONTENJANLARI BİLE SATILMIŞ

Hac umre gibi kutsal bir pazara yakışmayan günah olan kontenjan rezaleti yaşandığını söyleyen Hüseyin Kırk, “Adamına göre kontenjan veriliyor. Yapılan kayırmacılıkların Türsab kaynaklı olduğu biliniyor. İddialar arasında çirkin olanlar var. Şehit ailelerine verilen 1000 adetlik kontenjanın 200’ü birilrine verilerek satıldığı bile konuşuluyor. Bu şekilde yapılan hac-umre farz olur mu? Sevap olur mu? Bu dünyada ölüm var diyorum. Başka bir şey söylemek istemiyorum” şeklinde konuştu.

Türsab’a özel televizyon ve radyo kurulması için tüm altyapının hazırlandığını söyleyen Hüzeyin Kırk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Acentelere hizmet için herşeye varız. Mevcut yönetimde üreten gruplar yok. Acentelere yeniden itiar kazandıracağız. İndirimli ayrıcalıklar getereceğiz. C1 vizelerineki yüksek teminatı kaldıracağız. Turist üzerinde acentenin polisliği bitecek. Aslında siyasi ayaktan turizm politikası çıkmaz. Herşeyi hükümetten beklemeyip, onları biz yönlendireceğiz.


BİZ 1 LİRA HARCAMADAN KAMPANYA YAPIYORUZ
Biz Türsab’a almaya değil vermeye geliyoruz. Biz gönlümüzü vermeye geliyoruz. Türsab başkan adaylığı kamanyası için birisinin 5 milyon lira ayırdığı söyleniyor. Bunu veren 15 milyon almaya geliyordur. Biz toplantılarımızı bize destek verenlerin gücüyle yapıyoruz.Bizim bütçemiz yok. 1 lira para vermiyoruz.Bizim itibarımızın gücü sizlerden geliyor. Bütçe güven ve itibardır.

TÜRSAB TATIL KÖYÜ OLACAK
Türsabın 10 bine yakın üyesi var. Türsab üyesi tacentelerin aileleri ile birlikte kalabilecekleri Türsab tatil köyü olacak
Türsab’a hizmetin içinde olmak isteyen uzmanları getireceğiz. Mutlaka mütevelli heyetimiz olacak ve haftalık görüşmelerde bize yön verecek duayenler yer alacak ..
BYK başkanları bir başkanın adayı olarak seçilmediler. Bölge acentelerinin sorunlarına yardımcı olmak ve turizmi geliştirmek için varlar.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.