• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Hurtigruten kuzey kutbuna çağırıyor

Hurtigruten kuzey kutbuna çağırıyor
Noveç'in keşif gemileriyle ünlü Hurtigruten şirketi, sihirli kuzey ışıklarını seyretmek ve unutulmaz 12 gün geçirmek üzere kuzey kutbuna yolculuğa çağırıyor

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Vikinglerin ülkesi Norveç’in keşif gemilerine sahip şirketi Hurtigruten, sihirli kuzey ışıklarını seyretmek ve unutulmaz 12 gün geçirmek üzere kuzey kutbuna yolculuğa çağırıyor. Norveç’in özel gemilere sahip filosuyla tanınan Hurtigruten’in Türkiye temsilciliğini alan Orange Cruises Genel Müdürü Tolga Ünalsın, Hurtigruten’ın Londra’daki satış temsilcileri Matthew ve Bruno’nun katılımıyla İstanbul acentelerine Norveç sahillerinde seyahati tanıttı.

hurtigruten,-019.jpg
hurtigruten,-024.jpg
hurtigruten,-023.jpg
hurtigruten,-001.jpg
hurtigruten,-002.jpgAMUDSEN’E VEFA ADINA GEMİYE ADI VERİLDİ

1893 yılında kurulan ve dünyaca ünlü Norveçli kaşif Amudsen’in izinden giden Hurtigruten buzkırana sahip keşif gemileriyle Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ve Avrupa’da özel seferler yapıyor. Dünyanın sır dolu bölgeleri olan Kuzey ve Güney kutbunda aysbergler arasında macera dolu geziler düzenliyor.

hurtigruten,.jpgORANGE CRUISES, HURTIGRUTEN’İN, TÜRKİYE TEMSİLCİSİ
Halen 34 adet özel yapım gemisiyle yılın 365 günü her gün 12 günlük tura çıkan ve 34 limana uğrayan Hurtigruten, 2019 yılında S Ronald Amudsen ve MS Fridtjof Mansen adlı iki hibrid gemiyi daha filosuna ekliyor. Bergen’den başlayarak Norveç’in Kuzey Kutup Dairesi’nde en uç noktası olan Kirkenes’e kadar uzanan 12 günlük programın özelliklerini Orange Cruises Genel Müdürü Tolga Ünalsın şöyle özetledi:

hurtigruten,-011.jpg

hurtigruten,-012.jpg

hurtigruten,-003.jpg
hurtigruten,-004.jpg

KUZEY IŞIKLARINI İZLEME GARANTİSİ

“Türkiye pazarına dünyanın en uzun ve en çok limana uğrayan gezisini Türk halkına sunuyoruz. Hurtigruten gemileri ile seyahate katılacak olanlar alışılagelmiş olan kruvaziyer gezisinden farklı bir gezi yaşayacaklar. Gemide değil, karada yapılacak aktivitelere katılarak eşsiz saatler geçirecekler. Keşif gemileri ile Norveç’in sahillerinde fiyordlarda, adalar arasında ve buzlar arasında muhteşem bir deneyim yaşayacaklar. Hatta geziye katılanlar Kasım ve Mart ayları arasında Hurtigruten gemilerinin güvertesinden garantili olarak kuzey Işıklarını izleyecekler. Hurtigruten kuzey ışıkların görmeyeceklere 6-7 günlük gemi turu hediye ediyor.

hurtigruten,-020.jpg

hurtigruten,-005.jpghurtigruten,-021.jpghurtigruten,-022.jpgLİMANLARDA ÖZEL AKTİVİTELER
Her limanda yenilenen mutfağı ile yolculara dondurulmuş gıda verilmiyor, hep taze besinler sunuluyor. Özellikle vega menü sunmakta özen gösteriliyor. Gemilerde deniz mahsulleri başta olmak üzere Norveç’in 125 yıllık sahil mutfağı ürünleri sunuluyor. Gemiler yanaştıkları her limanda yıllardan beri halk tarafından bayraklar sallanarak bayram havasında karşılanıyor. Karada yapılan etkinlikler arasında Laponların otantik müziklerinin sunulduğu eğlenceler, atlarla gezi, kar motosikletleri ile gezi, balık tutma bulunuyor.

hurtigruten,-006.jpg
hurtigruten,-026.jpgKRAL YENGEÇ AVI
Gemiler Bergen’den Kirkenes’e uzanan yolda muhteşem manzaralı 4 fiyorda giriyor. Ayrıca adalar arasında geçilen yollar ise izleyenleri hayran bırakıyor. Gemilerin Kuzey Kutup Dairesi içinde yer alan son noktası Kirkenes ise Kral Yengeç’in avlandığı özel yer olarak biliniyor. Kral Yengeç turunda yolcular avcılık yapıyor. Yolculara ikram edilen özel menüde yer alan Kral Yengeç’in genelde eksi 5 derecede yaşadığı ve Norveç’e Rusya’nın Sibirya bölgesinden geldiği belirtiliyor. Böylesine renkli bir tura 10 kişiden oluşan misafir gönderecek olan acentelerde 11’ci kişiden ücret alınmıyor.”

hurtigruten,-009.jpgSVALBAND ADASI VE ANTARKTİKA
Daha sonra söz alan Hurtigruten’ın Londra Satış ekibinden Matthew, yapılan seferlerin özelliklerini anlattı. Hurtigruten’ın Norveç’in yakınında bulunan kutup ayıları ile ünlü Svalband Adası ile Antarktika’ya yapılan gezileri anlattı.

hurtigruten,-010.jpg
hurtigruten,-013.jpg
hurtigruten,-014.jpg
hurtigruten,-015.jpg

hurtigruten,-016.jpg
hurtigruten,-017.jpg
 

Bu haber toplam 3396 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.