• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Horeca Fuarı’nda mobil kafe ve büfeler ilgi çekti

Horeca Fuarı’nda mobil kafe ve büfeler ilgi çekti
Seyyar büfe olarak Horeca fuarında tanıtılan Mobox’un içinde bir mutfakta veya kafe bistro’da bulunan her türlü teçhizat yer alıyor

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA- 31.Hotel Equipment ve 27.Food Product Fuarı’na yerli ve yenilikçi ürünler arasına mobil kafeteryada girdi. Mobox firmasının ürettiği mobil büfeler ziyaretçilerin ilgisini çekti. Dünyanın bir çok ülkesinde şehirlere renk katan mobil büfelerin 2020 yılında yaşama gireceği belirtildi. Seyyar büfe olarak Horeca fuarında tanıtılan Mobox’un içinde bir mutfakta veya kafe bistro’da bulunan her türlü teçhizat yer alıyor. Bedeli yaklaşık 120 bin TL olan Mobox şık görünüm ile alıcılar tarafından fuar boyunca incelendi.

mobox--002.jpgMobox’ların şehir yaşamında kullanılabilmesi seyyar satıcıların gerekli işlemleri yaparak bu işe başlamaları gerekiyor. Ruhsatsız olarak satış yapan araçlara ceza yazılıyor. Araba ile satış yapılacağı gibi, seyyar büfe şeklinde de yapılabiliyor. Ayrıca bağlı bulunulan vergi dairesinden vergi levhası alınması gerekiyor.

mobox--003.jpgHAREKETLI BÜFECILIK VE MARKALARIN TANITIMI
Simitçi, dondurmacı, hamburgerci veya mini bakkal sen nerede istersen mobil büfeler orada. Mini hareketli büfeciliğe yeni tarz getiren Mobox tekerlekli mobil büfe ürünleriyle küçük işletmecilere pratik çözüm üretti.
Kent yaşamının dinamik ve hareketli ortamında tüketicilerin yoğun bulundukları mekanlarda seyyar büfe ile hizmeti ayağa gidiyor. Mobox mobil büfeler pratik, hızlı ulaşılabilir, güvenilir alışveriş ortamına sahip bulunuyor.

Mobox mobil büfeyi gıdanın önemli markaları doğru, etkili ve enerjik bir satış kanalı, tüketiciler de anlık tüketim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, hızlı, güvenilir ve yenilikçi bir mini perakende noktası olarak görüyor.

HAREKETLİ NOKTALARDA
Mobox kompozit olarak fiberglas malzemeden üretilen izolasyonlu mobil büfeler seyyar büfe açmak için en ideal ürünlerdir. Kullanım alanları arasında alış veriş merkezleri, eğlence merkezleri, oteller, ünlü caddeler, park ve bahçeler, mesire alanları, toplantı ve miting alanları, metro ve otobüs durakları gibi alanlar yer alıyor.

KURUMSAL VE ŞAHIS İŞLETMECİLERİ
Perakende sektöründe, küçük perakende satış noktaları ve özellikle büfeler; plansız, dağınık, sistemsiz, ölçülemez ve kısa ömürlü işletmeler olarak yer alıyor. Pazar payı potansiyeli ve erişim gücü dikkate alındığında, bu noktaların yüksek standartlı, sürdürülebilir ve ölçümlenebilir alanlara dönüştürülmesi gerekiyor.

Mobox, büfe ürünleriyle mini perakende ölçeğinde çalışma başlattı. Ürünler kurumsal satış zincirleri yanında şahıs işletmeciliğine de hitap ediyor. Kapalı satış bölümünden ve açılır camlardan müşteriye kolayca satış yapılıyor.

İZIN NASıL ALıNıYOR?

Belediye Başkanlıkları sorumlu oldukları sınırlar içerisinde satış yapan ve yapmak isteyen tüm seyyar satıcıları bağlayıcı olan bir yönerge hazırlarlar. Bu yönerge hükümlerine göre, seyyar satıcılara ruhsat verilir.

Belediyeler genel itibariyle seyyar satıcılar için sabit bir yer izni verirler. Tüm seyyar satıcılar Belediye Başkanlıklarının kendilerine tahsis ettikleri bölgede ve belirttikleri kurallar çerçevesinde satış yaparlar Bu sebeple, seyyar satıcılığa başlamadan önce bağlı bulunduğu Belediye Başkanlığına başvuruda bulunmalı ve açmak istediğiniz tezgahın çeşidine göre gerekenler hakkında ayrıltılı bilgi almalıdır. Eğer Belediyeden izin almadan bu işe başlanırsa, Zabıta müdahale eder. Araca el konulur ve faaliyet durdurulur.

GEREKLI EVRAKLAR

Belediyeler T.C. kimlik belgesinin fotokopisi, 2 adet fotoğraf, vergi levhasının fotokopisi gibi evraklar talep ederler. Şayet ruhsat almanıza izin verilmiyor ise, bu durumda herhangi bir dükkan ile anlaşarak dükkan önünde satış yapılabilir.
Bu hem daha az maliyet ile para kazanmaya fayda sağlar. Seyyar satıcı arabasında satış yapılacak pek çok ürün bulunur.

Bu haber toplam 9296 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.