• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Hollanda Kraliyet Havayolları, KLM 100’cü yaşını kutluyor

Hollanda Kraliyet Havayolları, KLM 100’cü yaşını kutluyor
KLM, 100’üncü yıl dönümüne 100 gün kala Amsterdam Schiphol Havaalanı’nda etkinlik düzenledi.

AMSTERDAM- Havacılık sektörünün öncüleri Hollanda Kraliyet Havayolları -KLM, GKN Fokker ve Hollanda Havacılık ve Uzay Merkezi (NLR) ortaklaşa Amsterdam'daki EYE Film Müzesi'nde yüzüncü yıllarını kutladılar. Ayrıca 100 yıl önceyi içeren KLM ve Amsterdam Havacılık Fuarı (ELTA) düzenlendi. Etkinlikte konuşmacılar, 100 yıllık Hollanda havacılığını anlattı ve sürdürülebilir bir gelecek için ileriye baktıklarını söylediler. Kutlamaya katılan yöneticiler havacılık sektörünün geleceğini birlikte planlayacakları hakkında mesajlar verdiler.

hollanda-kraliyet-havayollari,-klm-.jpg
hollanda-kraliyet-havayollari,-klm--005.jpg
hollanda-kraliyet-havayollari,-klm--008.jpg

100 YAŞINA 100 GÜN KALA

KLM, 100’üncü yıl dönümüne 100 gün kala Amsterdam Schiphol Havaalanı’nda etkinlik düzenledi. KLM’in 100’üncü yıl dönümünden 100 gün önce gerçekleşen bu özel etkinlik havayolunun ilk Boeing 787-10 Dreamliner uçağının teslim alınmasına getirildi.
Halen 13 adet B787-9 sahibi olan KLM, B787-10 modelini de filosuna dahil ederek 28 adet Dreamliner’a ulaştı. Bu filo yenileme programı ile KLM, sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Yeni fikirleri, teknolojileri, fırsatları değerlendirmeyi ve ortaklıklarla bağlantı kurmayı benimseyen KLM, 7 Ekim 2019 tarihinde 100’üncü yılında hala orijinal adı altında faaliyet gösteren dünyanın ilk havayolu şirketi olacak.

hollanda-kraliyet-havayollari,-klm--002.jpg

HATIRA PARALARI VE PULLARI BASILDI

Konuklara Kral Willem Alexander özel bir hatıra parası ve Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Cora van Nieuwenhuizen'e özel bir havacılık posta pulları serisi sunuldu. Ayrıca Amsterdam Merkez İstasyonu'nun arkasında, IJ sularının üzerinde modern ve klasik uçaklardan biri sergilendi.

klm-004.jpg
klm-192.jpgHAVACILIKTAKİ ZORLUKLAR KONUŞULDU

Havacılıkta sürdürülebilirlik için yapılan panellerde, uluslararası sivil havacılığın gelişimi ve Hollanda havacılık endüstrisinin akıllı, sürdürülebilir ve ekonomik açıdan uygulanabilir bir şekilde uçmaya devam etmesinin önündeki zorluklar hakkında sunumlar yapıldı. Sektörün teknoloji, altyapı ve hava sahası kullanımında yenilikler peşinde koşacağı, kısa ve uzun vadede gerçekleştirmek için büyük çaba sarf edilmesi gerektiği belirtildi.

hollanda-kraliyet-havayollari,-klm--001.jpg

KLM BAŞKANI VE CEO'SU PIETER ELBERS: 100 YILA GURURLA BAKIYORUM

KLM Başkanı ve CEO'su Pieter Elbers şöyle konuştu: “Son 100 yılda, KLM uluslararası hava taşımacılığında üstün bir ün kazandı. Markamızın ayrılmaz bir parçası olan tipik Hollanda öncü ve girişimci ruhunu her zaman somutlaştırdık. Son 100 yıla gururla bakıyorum, ancak ilerideki yolda karşılaştığımız zorluklara güvenle bakmayı da dört gözle bekliyorum. Air France-KLM Group olarak son 14 yıldır Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ilk üçte yer aldık. Bu pozisyonu sürdürme çabasıyla KLM olarak filomuzu yenileyerek kendi karbon dengeleme planımızı geliştirdik. Yakın zamanda havacılık endüstrisinin ilk sürdürülebilir yakıt tesisini geliştirdik, hava taşımacılığının sürdürülebilirliğini artırması amacıyla yakıt tasarrufu sağlayan Flying-V adındaki uçak modeli tasarlayarak sürdürülebilirliğe yön vermeye devam ettik. Alınan tüm bu önlemler karbon emisyonunda 2018 yılında 2011 yılına göre yolcu başına yaklaşık yüzde 17 oranında bir azalmayla sonuçlandı.”


gkn-fokkerin-ceosu-john-pritchard-.jpggkn-fokkerin-ceosu-john-pritchard.pngGKN FOKKER'IN CEO'SU JOHN PRITCHARD: KLM İLE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ
GKN Fokker'in CEO'su John Pritchard şunları söyledi: “KLM, NLR ve birlikte birçok teknolojik yenilik yaratan birçok başka işletme ile birlikte başarılı Hollanda havacılık endüstrisinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. En eski havacılık öncülerimizin yenilikçi girişimciliği, dünya standartlarında bir havacılık ekosistemine dönüşmüştür. Birlikte sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmek için mükemmel bir konumdayız. ”

nlr-genel-muduru-michel-peters.jpgNLR GENEL MÜDÜRÜ MICHEL PETERS: DEVRİMCİ YAKLAŞIM GEREKİYOR
NLR Genel Müdürü Michel Peters şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz 100 yıl boyunca havacılığın daha temiz ve daha sessiz olmasına yardımcı olduk, ancak mevcut odağımız emisyonsuz bir uçuş elde etmeyi umduğumuzda 2070 yılı. Bu amaca katkıda bulunmayı taahhüt ediyoruz. Bu, evrimsel bir şekilde gerçekleşmeyecek, ancak kutunun dışında çözümler gerektiren, devrimci bir yaklaşım gerektirecektir. Bu tam olarak yapmak istediğimiz şey. ”

Bu haber toplam 3277 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.